JOULURAUHA

Tasa-arvon” irvikuva: asepalvelus on pakko miehille, mutta oikeus naisille. Jos jokin asia on yhdelle osapuolelle pakko, silloin sen toisen osapuolen pitäisi ymmärtää, ettei se voi heille olla mikään oikeus. Osa miehistä kokee asevelvollisuuspakon epäoikeudenmukaisena, mutta ei se ole riittävä peruste vapautua palvelusta. Ei silloin olisi pitänyt kuunnella niitäkään, joiden mielestä on epäoikeudenmukaista, jos ei naisena pääse armeijaan.

Meillä ollaan allergisia kaikelle vanhalle. Milloin mikäkin asia vaaditaan muutettavaksi pelkästään muutoksen itsensä vuoksi yhtään välittämättä, mennäänkö siinä syteen vai saveen. Mutta yksi asia on ja pysyy, Joulurauhan julistus Suomen Turusta. Eikö olisi jo aika luopua tästä keskiaikaisesta perinteestä ja siirtyä nykyaikaan? Emme enää elä yhtenäiskulttuurissa, jossa kaikkien oli pakko uskoa jumalaan. Siihen tämä joulurauhan julistus kuitenkin perustuu. Siinä kehotetaan kaikkia tätä (vapahtajamme armorikasta syntymä)juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään. Moista aivopesua kun joutuu kuuntelemaan, menee joulu aina pilalle.

Ihan ok, jos tätä hölynpölyä diggaavat menisivät sitä vasiten päin Brinkkalan taloa kuuntelemaan, mutta kun koko kansan Yleisradio on katsonut aiheelliseksi lähettää julistuksen niin radiossa kuin televisiossa ulkomaita myöten, mennään jo nykyaikaisen tiedonvälityksen kannalta mustalle alueelle. Vaikka 80 prosenttia apinoista kuuluisikin kirkkoon, se ei ole mikään peruste tuputtaa moista roskaa jokaiseen kotiin. Mietipä hetki, millaisen mekkalan äärisuvaitsevaiset nostaisivat, jos meillä julistettaisiin joulurauha, jossa kaikkia edellytettäisiin juhlaa asiaankuuluvalla heteroseksuaalisuudella viettämään.

Vaikka 95 prosenttia apinoista on heteroseksuaaleja, silti viiden prosentin mielenrauha estäisi moisen julistuksen uutisoinnin ja itse tilaisuuttakin pidettäisiin jäänteenä pimeyden aikakaudelta. Seuraavana vuonna poliisit kävisivät estämässä moisen barbaarisen hapatuksen juhlimisen.

Uskottomien mielenrauhasta ei tunnu kukaan olevan huolissaan. Ehkä se ei olekaan tarpeen, koska uskottomat ovat uskomattoman suvaitsevaisia ja vakaita persoonia, joita ei yhteiskunnallinen manipulaatio hetkauta sinne eikä tänne. Heillä on itsetunto kohdillaan eivätkä he tarvitse henkisiä kainalosauvoja elämäänsä kannattelemaan.

Siksi Paavin jokavuotista jorinaakin voi katsella uutislähetyksissä huvittuneena. Vai pitäisikö sanoa säälin tunteella, sillä niin moni tuntuu menneen puhetta kuuntelemaan ihan vakavissaan ja uskonsa sokaisemina. Hieman vain ihmetyttää suomalaisjournalismin taso, kun uutisarvoksi riittää se, että yksi apina jossain Vatikaanissa yrittää lausua kaksi sanaa ”suomeksi”.

Jumalia ilman erektiota

Ehkei kannattaisi ihmetellä näitä Paavi -uutisiakaan. Jumalan pojan syntymäpäivä taitaa olla monille yhtä totta kuin Kim Jong-ilin jumaluus pohjoiskorealaisille. Eivät ne siellä Pohjois-Koreassa taida olla sen tyhmempiä kuin apinat ylipäätään. Pohjois-Korean tautia tuntuu löytyvän aivan joka puolelta Tellusta. Jopa YK vietti hiljaisen hetken Kim -jumalan poismenon johdosta. Kimin kuolema heikensi euroa ja Britanniassa hänen kupsahtamistaan luonnehditaan käännekohdaksi. Luontokin meni sekaisin Rakkaan Johtajan viimeisten kuolonkorahdusten kunniaksi. Kyllä hänen totisesti on täytynyt olla Jumala.

Viimeistään sen on täytynyt olla merkki jumaluudesta, ettei Kim -Rakkaan tarvinnut ulostaa eikä virtsata, kuten normaaliapinoiden on aivan pakko. Tuskinpa hän sitten koskaan on saanut erektioitakaan, sehän se nyt vasta olisi sopimatonta jumalalle. Varmaankin lapsensa ovat syntyneet neitsyydestä, kuten eräs toinenkin jumala, jota eräät Jeesukseksi haukkuvat. Ei Jeesuksenkaan erektioista koskaan ole mitään mainittu. Minkä kokoinen mahtoi olla Jeesuksen penis? Se olisi tärkeä tieto pohdittaessa hänen johtajuutensa aitoutta. Ehkä ”opetuslapsensa” olisivat osanneet vastata tähän kysymykseen. Tai ehkä Jeesus oli biseksuaali, pyörihän siinä ympärillään myös joitakin Maria -tyttösiä.

Onneksi erektio ei ole aivan kaikkialla kielletty aihe. Bhutanissa, jota maailman onnellisimmaksi maaksi on kehuttu, peniksiä maalaillaan talojen koristeiksikin. Olisiko tällä seikalla jotain tekemistä onnellisuuden kanssa? Uudet tutkimukset todistavat, että seksillä ja orgasmilla on runsaasti positiivisia vaikutuksia paitsi miesten, myös naisten terveyteen. Aktiivinen seksielämä pidentää elinikää suojaamalla esimerkiksi sydänsairauksilta sekä eturauhas- ja rintasyöviltä. Myös spermalla on positiivisia vaikutuksia naisten terveyteen. Sen sisältämät aineet (mm. prostaglandiini, testosteroni, estrogeeni) imeytyvät emättimen kautta naaraan verenkiertoon lievittäen muun muassa masennusta…

Itsekkyyden kupla

Uskotko Higgsin bosoniin? Kysymys on tietysti yhtä mieletön kuin kysymys uskotko evoluutioon. Tiede ei ole uskon asia. Elämä ylipäätään ei ole uskon asia. Uskonasioiksi jäävät vain ilmiöt, joilla hallitaan ihmisiä ja joita ei siksi edes haluta selvitettävän. Higgsin bosoni on tässä mielessä oivallinen esimerkki. Sitä ei ole koskaan havaittu, vaikka hiukkasfysiikan standardimallit ennustavat ja edellyttävätkin tämän alkeishiukkasen olemassaoloa. Siksi tiedemiehet pinnistelevät selvittääkseen Higgsin olemassaolon. CERN:ssä tehdään töitä hiki hatussa ja ensimmäiset viitteet ovatkin olleet rohkaisevia. Vain tällä tavalla maailma menee eteenpäin, ei käpertymällä tuhatvuotisten jumalhahmojen kumarteluun.

Mikä muuten mahtaa olla maailman suurin ja samalla vahingollisin salaliittoteoria? Minulla on tässä tarjolla kaksi vaihtoehtoa: kristinuskon perisynti tai feminismin patriarkaatti. Molemmat selittävät ”pahuutta” alkeellisella tavalla ilman tieteen häivääkään. Molemmat on keksitty oikeuttamaan edustamansa aatteen vallankäyttöä. Saat valita voittajan.

Patriarkaatin avulla yritetään kyseenalaistaa miesten olemassaolo ja erityisesti miesten muodollinen valta-asema. Oikeille Naisille toki riittää, että päätökset tehdään heidän mielensä mukaan, vaikka muodollisesti kunnian päätöksestä korjaisikin mies. Oikeilla naisilla on varaa antaa muodollinen valta uroksille, koska sisältö on tärkeintä, ei maine. Feministi sen sijaan juoksee maineen perässä. Hän haluaa myös kunnian itselleen. Koska miehiä ei mielestään tarvita mihinkään, heille ei tarvitse sallia edes sitä muodollisesta vallankäytöstä syntyvää mielihyvää. Tässä feministi kuitenkin tekee saman virheen kuin eliittiapinat, jotka rohmuavat kaiken maallisen mammonan omiin laareihinsa. Sen paremmin eliitti kuin feministikään ei ymmärrä, että eriarvoistumisen seuraus on vallankumous. Joskus se iskee, sitä verisempänä, mitä suuremmaksi kuplaksi itsekkyyden määrä on päässyt paisumaan.

Luulenpa, etteivät miehet vastustaisi sellaista muutosta, jossa muodollisen vallan vastuun saisi vaihtaa rajattomaan seksiin – seksiä kaikkien lauman jäsenten kanssa paikasta, ajasta, sukupuolesta ja iästä riippumatta. Tällainen naaraiden johtama lauma olisi ihmisten kielellä pornoyhteiskunta, ainakin mikäli bonoboilta kysytään. Ja miksemme kysyisi, sillä ei niiden naarasjohtoisia yhteisöjä rajaton seksi ole tuhonnut. Jos jokin bonobot maapallolta hävittää, se on kireän seksinyörin kallonsa ympärille virittänyt ihmislaji.

Nykyajan Jeesus

Onkohan joku jossain laskenut joulun hiilijalanjälkeä? Kalliiksi taitaa tulla maapallolle joulu, varsinkin nykyisellä kulutususkolla varustettuna. Jos nyt ihan oikeasti uskoisimme Jeesuksen opetuksia, maailma olisi kovin erilainen paikka. Ei meillä olisi katedraaleja eikä tuomiokirkkoja. Ihmiset jakaisivat ihokkaat lähimmäistensä kanssa eivätkä hamuaisi aina vaan uusia Jaguareja talleihinsa. Meillä ei edes olisi tätä nykyistä ilmasto-ongelmaa.

Hiilijalanjäljestä puheen ollen, enpä malta olla mainitsematta Michelle Williamsia. Hän näyttelee uudessa elokuvassa Marilyniä. Ajattelin jo mennä rainaa katsomaan, mutta pitää vielä pohtia asiaa tämän uutisen jälkeen. Roolinsa on tehnyt hänestä kuulema ”tarvitsevamman”. Niin tarvitsevan, että yksityiskoneensa joutui lentämään ympyrää Detroitin yllä vain siksi, että tähtönen sai nukkua rauhassa…

Meillä harrastettaisiin myös aivan erilaista politiikkaa, jos kansa oikeasti arvostaisi ihailemansa nykyajan Jeesuksen eli Munamiehen arvoja. Ei se raha ole maailman tärkein asia. Jokainen toki osaa tämän mantran ulkoa ja muistaa kertoa sen sopivissa tilanteissa, mutta kulman takana hyökkää ensimmäisen kaupan ovesta sisään. Siis se ei ole sitä aivan oikeasti! Taidamme olla maailman paras eläinlaji vain yhdessä asiassa – valehtelussa.

Siispä kuuntele, mitä munamiehellä alias Riku Niemisellä on meille sanottavaa:

Heikki Hursti järjesti taas köyhille joulujuhlan, mikä on hieno asia. Alueellista tasa-arvoahan se ei ole, koska vain pääkaupunkiseutulaisista ne, joilla on varaa Töölöön matkustaa, pääsevät siitä nauttimaan. Presidentti Halosella miehineen ei matka ollut rahasta kiinni. Sinne piti päästä näyttäytymään ja puhumaan samanlaisia tyhjänpäiväisyyksiä kuin mitä Paavi hieman etelämpänä höpötti. Mailmanrauhaa ja ihmisenä olemista. Kiinnostavinta jälleen on se, että media haastattelee myös täällä vain presidenttiä eli eliittiä. Olisipa joskus mukava kuulla, mitä sanottavaa köyhillä ja tavallisilla perusapinoilla olisi maailman menosta. Siis hieman enemmän kuin se yksi kysymys uutisten keventämiseksi.

Toimittajat voisivat oikeasti joskus selittää, miksi kaikkiin keskusteluohjelmiin on aina pakko kutsua pelkkiä ”asiantuntijoita”; dosentteja, professoreja ja – kirjailijoita!

Hursti -juhlakin on pilattu kristillisellä sanomalla. Eivät kaikki köyhät halua kuunnella enkeli taivaan -kertomusta. Jos sattuisin asumaan Töölössä ja olemaan avun tarpeessa, miettisin kaksi kertaa, viitsisinkö lähteä moiseen mukaan. Miesten iltoihin en ole osallistunut juurikin siitä syystä, että niissä kaikissa häärii joku seurakunta tai pappi tai piispa omaa asiaansa tyrkyttämässä.

Säteilyturvakeskuksen ylimielinen johtaja Jukka Laaksonen muuten jäi justiinsa eläkkeelle 63- vuotiaana. Siinä taas eliitti näyttää rahvaalle keskisormea – eikun esimerkkiä. EK -perkele kyllä haluaa palomiesten taapertavan palavaan taloon vielä 70 -vuotiaina, mutta johtajat tekevät aina toisin. Heistä ei ole esimerkin näyttäjiksi. Pekka Puska vahvistaa poikkeuksena säännön. Hän istuu vielä 66 -vuotiaana THL:n pääjohtajana. Plussat hänelle!

Tulipa tässä juteltua entisen veturinkuljettajan kanssa. Hän pääsi eläkkeelle 58 -vuotiaana eikä ole ainoa, jolla on ihan laillisesti kummallisen alhainen eläkeikä. Armeijan kapiaiset eläköityvät 55 -vuotiaina ja lentäjät 50 -vuotiaina. Veturinkuljettajien ja lentäjien osalta ikäraja voi olla perusteltu, mutta ei eläkkeellepääsy kuitenkaan. VR:llä ja SA:lla olisi kyllä sellaisia hommia, joita koneenohjaajat pystyisivät tekemään vielä 65 -vuotiainakin. Veturinkuljettajat konnareiksi tai harjanvarteen vaihteita rassaamaan? Lentäjille varmasti löytyisi jokin siisti sisähomma armeijan leivissä, ei tarvitsisi eläkkeen lisukkeeksi lähteä yleisiä työmarkkinoita sotkemaan.

Yksi kommentti artikkeliin ”JOULURAUHA

  1. Tervehdys,

    Etsin Googlen kautta terveysaiheisia sivustoja ja blogeja ja päädyin sivuillesi. Omat sivuni käsittelevät hyvin samanlaisia aiheita ja kysyisinkin, että kiinnostaisiko sinua pieni yhteystyö jonka kautta saisimme molemmat lisää kävijöitä sivuillemme?

    Jos tämä ehdotus kiinnostaa sinua, ota minuun yhteyttä niin jutellaan lisää!

    Yhteistyö terveisin,
    Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s