KOLMEN WALHEEN UUSIONAINEN

Kevätpäiväntasauksen kunniaksi! Tänään on yksi vuoden tärkeimmistä päivistä – harmi, ettei minulla ole tämän hauskempaa kerrottavaa.

Muistat varmaan koulun pakkouskonnon tunnilta kansantarun, jonka mukaan eräs Pietari kielsi kolme kertaa erään Jeesuksen. Kieltäminen on valehtelemista ja johti siinä tapauksessa kohteen teloitukseen. Mutta kuka tai mikä tapetaan, kun eduskunnassa valehdellaan? Ainakin lauman luottamus johtajiinsa kuolee ja sillä voi olla suurempi negatiivinen vaikutus kuin yhden onnettoman juutalaisen uhraamisella.

Hieman hymyilyttää suomalainen tapa, jonka mukaan eduskunnassa valehtelua ei saa sanoa valehteluksi. Mari Kiviniemikin syyttää uusionainen Stefan Wallinia siitä, ettei tämä puhunut totta selittäessään eduskunnassa toimiaan tai toimimattomuuttaan puolustusvoimien kurituspäätöksessä. Wallin ei tietenkään ole ainoa poliitikko, joka valehtelee, mutta hän on kyllä siitä tökeröimmästä päästä kiinnijääneitä. Niin pahasti housut nilkoissa eikä kaveri silti ymmärrä onnetonta asemaansa, vaan on päättänyt jatkaa säälittävää selittelyä loputtomiin.

Ihan oikeasti jo säälittää tämä Stefan -kiiltokuvapoika. Siinä hän itseään pelastaessaan tulee tahranneeksi kaikkien suomenruotsalaisten maineen, jota ahvenanmaalaisten karttarasismi ehti sopivasti jo naarmuttaa. Nyt alkaa Kataisen hallituskin rakoilla. Pääministeri puolustaa Wallinia ryhdikkästi – valehtelemalla eduskunnan edessä hänkin, että Wallinin puheet ovat absoluuttinen fakta! Pelkääkö Katainen suomenruotsalaisen eliitin kostoa niin paljon, että uhraa mieluummin hallituksensa kuin antaa potkut Wallinille?

Väkisin tulee pohtineeksi, mitä mahtaa eräs Ilkka Kanerva miettiä. Siitä tulee sopivasti neljä vuotta, kun Katainen erotti karismaattisen ulkoministerimme yksityiselämään liittyvien tekstiviestien vuoksi. Puutarhanhoitoa koskeva viestittely vastakkaista sukupuolta edustavan apinan kanssa on siis Kataisen mielestä suurempi poliittinen virhe kuin moninkertainen ja härski valehtelu eduskunnalle ja Suomen kansalle?

Wallin on nyt valehdellut ainakin kolmesta asiasta. Valehtelukertoja on niin mahdoton määrä, ettei niitä pysty kukaan edes laskemaan. Pelkästään eilisessä A-studiossa puolustus(!)ministeri(!)mme ehti valehdella ainakin kymmenen kertaa. Hieman ihmetyttää seksikkään toimittajanaaraan Annukka Roinisen kyvyttömyys, kun hän ei edes niistä kaikkein räikeimmistä valheista koppia ottanut. Mutta aloitetaanpa nyt vielä alusta.

Ensimmäinen walhe

En tehnyt mitään.

Kun puoluastusvoimien leikkaukset tulivat ilmi, huomiota herätti oitis se, ettei Uudenmaan Prikaatin vuosikymmeniä keskusteluttanut asema omana varuskuntanaan ollut johtanut minkäänlaisiin toimenpiteisiin. Koska puolustusministerinä toimii RKP:n puheenjohtaja, heräsi tietysti epäily, että ministeri olisi sotkeutunut asiaan. Ministeri kuitenkin kielsi tehneensä yhtään mitään. Tämä lausunto kuultiin moneen otteeseen ja hänen tuekseen menivät niin pääministeri Katainen kuin edellinen presidentti Halonenkin. Sitten puolustusvoimien komentaja kenraali Ari Puheloinen sai rehellisyyskohtauksen vastatessaan oikeuskanslerinviraston kysymyksiin. Paljastui, että Wallin oli kuin olikin ohjannut puolustusvoimia niin, että Uudenmaan Prikaati jätettiin pois lopullisesta puolustusvoimauudistuksen ratkaisumallista – Dragsvik siis oli ollut lakkautuslistalla.

Toinen walhe

Väärää tietoa ei annettu.

Kun Wallin tajusi jääneensä kiinni valheesta, hän keksi sanoa antaneensa vain poliittista ohjausta, kun sitä kysyttiin. Jokainen voi päissään miettiä, olisiko ”ohjeistus” jäänyt antamatta, jos sitä ei olisi kysytty. Ja olisiko kenraaleilla ollut mahdollisuus olla kysymättä asiaa, jonka tietävät ministerin tärkeimmäksi missioksi koko vaalikaudella ja ainoaksi syyksi, miksi Wallin ylipäätään halusi juuri puolustusministerin pallin itselleen? Ministeri vetoaa siihen, että valmistelu oli salaista – no sehän ei ole mikään syy valehdella. Ministeri selittää, ettei eduskunnalle annettu väärää tietoa. Tämä onkin aivan uudenlaista (feministi)filosofiaa: valehtelu ei olekaan väärän tiedon antamista!

Kolmas walhe

Kysymys on perusoikeuksista.

Kun kielipolitiikka alkoi ahdistaa, Wallin keksi, että kyse onkin perusoikeuksista. Hänen mukaansa kielilaki määrää, että Suomessa pitää olla ruotsinkielinen varuskunta ja siksi Dragsvikia ei voi laukkauttaa. Voiko kansaa tämän enempää enää sumuttaa? Pitääkö Stefan meitä täysinä idiootteina?

Wallin vetoaa hallitusohjelmassa sovitun siitä, että noudatetaan lakia. Sehän olisikin erikoista, jos hallitusohjelmassa sanottaisiin, ettei lakia tarvitse noudattaa. Mutta laki ei ole kirjoitettu niin kuin Wallin toistuvasti väittää. Kielilaissa ei puhuta ruotsinkielisestä varuskunnasta, vaan ruotsinkielisestä joukko-osastosta. Eikö puolustusministeri tiedä, mikä on varuskunnan ja joukko-osaston ero?? Tätä valhetta ministeri kuitenkin toisteli A-studiossa ainakin 3-4 kertaa.

Kielilaki, 39§:

Puolustusvoimien joukko-osastot ja komentokieli

Puolustusvoimien joukko-osastojen kieli on suomi. Vähintään yksi joukko-osasto on kuitenkin ruotsinkielinen. Muita ruotsinkielisiä joukko-osastoja sekä joukkoyksikköjä samoin kuin kaksikielisiä yksikköjä voidaan tarpeen vaatiessa perustaa siten kuin puolustusvoimista annetussa lainsäädännössä säädetään.

Asevelvollisen oikeudesta tulla määrätyksi joukko-osastoon, jonka opetuskieli on hänen äidinkielensä, suomi tai ruotsi, säädetään asevelvollisuuslaissa (1438/2007). Suomen- ja ruotsinkielisen siviilipalvelusvelvollisen oikeudesta suorittaa siviilipalveluksensa äidinkielellään säädetään siviilipalveluslaissa (1446/2007). (28.12.2007/1453)

Puolustusvoimien komentokieli on suomi.

Kielilaki ei ole perustuslaki, joten on harhaista puhua perusoikeuksista. Tämä on juuri sitä vähemmistön harjoittamaa tietoista sumustusta, mistä he lopulta joskus joutuvat tilille. Vääryydet kostautuvat aikanaan. Ehkä tässä vedotaan kielilain toiseen pykälän, jonka mukaan lain tarkoituksena on turvata perustuslaissa säädetty jokaisen oikeus käyttää tuomioistuimessa ja muussa viranomaisessa omaa kieltään, joko suomea tai ruotsia. Tässä laissa ja perustuslaissa on siis yksi iso MUTTA. Mihin ovat unohtuneet saamenkielisten oikeudet? He tarvitsisivat lain suojaa enemmän kuin ruotsinkieliset.

Upinniemipuhallus

Neljäs valhe olisi ollut, jos Wallin olisi väittänyt, ettei Upinniemen varuskuntaan mahdu ruotsinkielistä joukko-osastoa. Tämän valheen hän taitavasti ulkoisti merivoimien komentaja Veli-Jukka Pennalalle, joka selittää Turun Sanomissa, etteivät nykyisin koulutettavat varusmiesmäärät yksinkertaisesti mahtuisi Upinniemeen – joka on kivenheiton päässä Dragsvikistä ja jonka koulutus toisi pelkkää lisäarvoa Uudenmaan Prikaatin toimintaan. Kuinka alkeellista matematiikkaa. Merisotakoulussa palvelleena voin kertoa, että moinen väite on alhaisimman luokan valhetta. Suomessa on tyhjiä kasarmeja pilvin pimein ja niitä kylmenee lisää tämän ”uudistuksen” myötä. Jos Upinnniemessä olisi ahtautta, suomenkielisiä alokkaita voitaisiin ohjata vaikkapa – Kontiolahdelle. Mutta kysymys taitaakin olla siitä, ettei merivoimista haluta leikata mitään.

Upinniemestä voitaisiin tehdä vaikka ruotsinkielinen varuskunta, jos järkevä uudistus on yhdestä termistä kiinni. Voitaisiin niille ruotsinkielisille rakentaa vaikka oma sotilaskotikin, jos järkevä uudistus on rotuhygieniasta kiinni. Oikeastihan kyse on siitä, etteivät ruotsinkieliset varusmiehet ja kapiaiset halua istua samoissa tiloissa suomenkielisten kanssa. Miksi Dragsvikissa tehty kysely siirtohaluista Upinniemeen on salattu? Siksikö, että siitä ilmenisi vastaajien rasistinen asenne suomenkielisiä kohtaan? Eivät ne vain halua istua sotkussa, jossa enemmistö puhuu impivaaraa.

2 kommenttia artikkeliin ”KOLMEN WALHEEN UUSIONAINEN

 1. Olet todella oikeassa, Wallin sanoi eilen tosiaan neljä kertaa A-studiossa että kielilaki takaa ruotsinkielisen varuskunnan olemassaolon.

  Vaikka näin ei ole.

  Tänään Wallin sanoi STT:lle avustajansa välityksellä, että hän käytti varuskunta-sanaa vahingossa.

  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/324940/Wallin+myonsi+lipsahduksensa+Astudiossa

  Wallin siis lipsautti neljä kertaa samassa ohjelmassa (ei kaksi kertaa niin kuin tämän päiväisessä Turun Sanomissa sanotaan), että kielilaki takaa ruotsinkielisen varuskunnan olemassaolon.

  Valehtelun ja selittettelyn vyyhti alkaa mennä nyt jo sellaiselle tasolle ja tätä selittelyn köyttä alkaa olla jo niin paljon että minä kysyn onko puolustusministeri enää ollenkaan tehtäviensä edellyttämällä tasolla?

  Vai tuliko Wallin sittenkin vahingossa lipsauttaneeksi totuuden, että absoluuttinen fakta on ollut alusta alkaen kristallinkirkkaasti vain ja ainoastaan, että Dragsvikin varuskunnan asemaan puolustusvoimien uudistuksessa ja säästöissä ei lähtökohtaisesti mistään syystä kosketa.

  1. Heippa vaan! Viimeinen kirjoittamasi kappale taitaa sisältää totuuden. Pääministeri Katainen paljasti sen tänään varsin suoraan. Ja tuo ”vahinko” -selitys ei voi mitenkään pitää paikkaansa, sillä Wallin ja RKP:läiset ylimalkaan osaavat kielilain ulkoa. ”Varuskunta-lipsahdus” ei siis ollut lipsahdus, vaan tietoinen yritys huijata kansalaisia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s