EUROviisut 2012

Jos ei heilaa helluntaina ja niin pois päin. Vanha kansa tiesi, että kasvien pullistellessa kukkeimmillaan ja lintujen laulellessa heleimmillään 24/7, myös ihmisten on saatava kokea rakkaus. Helluntaina ajeltiin suosikkinaaraani kanssa muutaman sadan kilometrin lenkki Pohjanmaalla ja mitä jäikään päällimmäisenä mieleen: traktorit! Niitä oli kymmeniä, tiellä ja teillä. Edessä. Hiljaa körötellen mitä erilaisimpien vimpaintee kaa – tai seisomassa! Tiellä numero 63 eli kohtuullisen vilkkaalla ja päällystetyllä baanalla traktori oli jätetty keskelle tietä. Kuskia ei näkynyt missään. Oli varmaan poikennut kahville lähistön torppaan.

Mitä yhteistä on Facebookilla, Haaviston vaalikampanjalla, Olga K:lla, Jumalalla,”huippuyritysten” ”huippu”johtajilla, Stalinilla, Maolla… ”tasa-arvolla”, monikulttuurisuudella tai vaikkapa demokratialla? Ne kaikki herättävät minussa kritiikkiä vain siksi, että niiden hypetys menee tai on mennyt täysin yli äyräidensä ja kohkaamisen tuoskinassa älyllinen ulottuvuus on kadonnut tai ulkoistettu Telluksen ulkopuolisille toimijoille.

Sen sijaan julkisen haukkumisen kohteeksi joutuneet saavat monesti sympatiani, esimerkiksi perussuomalaiset, Ilkka Kanerva, Paavo Väyrynen tai vaikkapa ajankohtaiset azerit. Ehkä joku muukin on huomannut käyttäytyvänsä samalla tavalla?

Monikulttuurisuutta

Yhteistä erilaiselle kohkaamiselle on, että sen varjolla omaa maailmankuvaa ja uskoa yritetään levittää kaikkialle ympäristöön. On esimerkiksi tahoja, jotka pitävät suurta mekkalaa monikulttuurisuudesta. Mutta mitä monikulttuurisuutta se on, että kaikkien maailman ihmisten pitäisi käyttäytyä samalla tavalla kuin mihin me täällä itse määrittelemässämme ”sivistyksen kehdossa” olemme sattumalta päätyneet? Ikään kuin olisimme muita parempia apinoita. Ei se ole monikulttuurisuutta, vaan oman kulttuurin ylivaltaa, jota esimerkiksi kristinuskon nimissä on viimeiset 2000 vuotta harjoitettu.

Monimuotoisuus on evoluution polttoainetta. Yksikulttuurisuuteen pyrkiminen heikentää ihmislajin elinkelpoisuutta. Eläinlaumat ovat aina kilpailleet keskenään elintilasta ja resursseista. Ihminen taitaa olla ainoa laji, joka edes haaveilee maailmanrauhasta. Turha toivo. Vaikka aseet laitettaisiinkin naulakkoon, rujo kilpailu jatkuisi muilla areenoilla. Nyt ensisijainen sodankäynnin muoto taitaa olla talouskilpailu. Sen nimissä olemme valmiita tappamaan vaikkapa viimeiset alkuperäiskansat, jotta saisimme terasseillemme seksikkäät kovapuukalusteet. Maailmanrauha on suhteellinen käsite.

Erilaisuus pitäisi hyväksyä. Se pätee niin kulttuurien kuin yksilöidenkin välillä. Otetaan esimerkki vaikkapa kodin arjesta. Miehet eivät kuulema siivoa tarpeeksi. Mutta kuka näin sanoo? Monikulttuurisuutta hehkuttava feministi, jonka aivokapasiteetti ei ole riittävä ymmärtämään, että hänen oma siisteyskäsityksensä ei välttämättä ole maailman paras eikä ainakaan ainoa. Jokaviikkoinen puunaus lienee syy yhä paisuvaan allergiaongelmaan. Olisiko miesten tapa imuroida kolme kertaa vuodessa, vaihtaa lakanat viisi kertaa vuodessa ja luututa lattiat kerran vuodessa sittenkin parempi? Ainakin pitäisi tyytyä siihen laatuun, jonka töitä delegoidessaan saa.

No miten tämä nyt liittyy Euroviisuihin? Ei kai mitenkään. Tai ehkä siten, että azerit ovat Euroviisujen siivellä saaneet kuulla roppakaupalla ihmisoikeusaktivistien mollausta, koska kaikki asiat eivät ole siellä juuri niin kuin aktivistit haluaisivat. Kuitenkin kyseessä on maa, jonka asukkailla on takanaan pidempi ja loistokkaampi kulttuuri kuin meillä.

Kapitalistin ainakin pitäisi ymmärtää vapaan kilpailun merkitys myös kulttuurien ja laumojen välillä. Se edistää lajin kehitystä. Globalisaation ihanne hyödyttää vain suuruudenhulluutta parhaiten hyödyntämään kykeneviä brändejä, maksumiehiksi joutuvat pienet ja köyhät. Sota jatkuu, rintamalinjat vain vaihtuvat – jos olisimme jotain muuta kuin eläimiä, köyhät eivät kuolisi keskuudessamme samaan aikaan, kun toisaalla ylensyödään ja ylieletään.

Ihmisoikeudet ovat toki tärkeitä. Ehkä olisi joskus kuitenkin syytä pysähtyä miettimään ihmisoikeuskauppiaidenkin motiiveja. Amnestyn mukaan 155 maassa poljetaan ihmisoikeuksia. Suomessakin on mielipidevankeja. Miksi Azerbaidzan nostettiin valokeilaan juuri nyt? Siksi tietysti, että nämä ihmisoikeuksilla kauppaa käyvät järjestöt saisivat huomiota ja – rahaa. Pitäähän heidänkin palkkansa ansaita. Ihmisoikeudet eivät voi edes teoriassa tulla kuntoon, sillä rimaa nostetaan sitä mukaan kuin entisiä puutteita korjataan. Eihän kukaan oikeasti halua tehdä itseään tarpeettomaksi.

Tämä lajityypillinen itsekkyytemme hidastaa ja estää kehitystä lukemattomilla työelämän ja arjen aloilla, kun apinat mieltävät itsensä korvaamattomiksi. Siksi kansalaispalkkaakaan ei koskaan saada aikaiseksi, koska sosiaalialan auttajat pelkäävät jäävänsä ilman työtä ja arvostusta… joutuisivat pian oikeisiin töihin eli vanhusten vaippoja vaihtamaan.

Muutama päivä sitten Amnestyn Suomen osaston toimitusjohtaja Frank Johansson arvosteli Suomea siitä, että väkivaltaa kohdanneiden naisten palvelut ovat meillä puutteellisia – ehkä Amnesty on sitä mieltä, että väkivaltaa kohdanneiden miesten palvelut ovat jo kunnossa? Niin kauan kuin järjestöjen ymmärrys on tällä tasolla, niitä ei voi ottaa todesta.

En ole kuullut kovin suurta mekkalaa esimerkiksi siitä, että amerikkalaiset vankilat täytetään lähinnä ihonvärin perusteella. Ketään ei kiinnosta, koska ne vangit ovat miehiä. Muistan jonkin vuoden takaa hirmuisen mekkalan, joka syntyi siitä, ettei nuori akateeminen naaras saanut käyttää housuja Addis-Abeban keskustan bulevardeilla sipsutellessaan. Sekin oli ihmisoikeusasia. Luulisi, että Afrikasta löytyisi tärkeämpiäkin ongelmia ratkottaviksi.

Azerbaidzanin synniksi sanotaan, ettei siellä ole järjestetty demokraattisia vaaleja pitkään aikaan ja presidentti käärii rahoja omaan taskuunsa sen minkä kerkiää. Kukaan ei ole kuitenkaan kertonut, miten siellä kansa pärjää. Onko sielläkin leipäjonoja, vaihdetaanko vanhuksille vaipat kerran vai kaksi vuorokaudessa, saako lapsia hoitaa kotona? Olisi mielenkiintoista joskus lukea islamilaisen ihmisoikeusaktivistin raportti Suomesta. Miten meillä demokratia oikeasti toimii, keiden taskuihin meidän rahamme katoavat, miten lapsemme voivat, miksi apinat elävät yksin…

Totta kai Azerbaidzan halusi näyttää itsestään parhaat puolet, kun siihen tilaisuus tarjoutui. Kukapa ei haluaisi. Nyt entistä useampi tietää, että tällainenkin valtio Tellukselta löytyy. Silti aika harva osaisi sijoittaa sen oikean meren oikealle rannalle. Vanha kulttuuri ja erilainen luonto houkuttelisivat sinne vaikka matkustamaan – kuka nyt kymmenettä kertaa jaksaa enää Roomaan lähteä? Eihän niin kauniiden naaraiden asuttama maa voi olla paha.

Viisuanalyysi

Monikulttuurisuus oli valttia Eurovision laulukilpailuissakin. Harva maa turvautui pelkästään omiin geeneihinsä. Loreeninkin lahjakkuus muutti Ruotsiin marokkolaisvanhempien mukana. Venäläismummot taisivat olla kisan ainoita puhdasverisiä ja pitkälle silläkin päästiin.

Ei kai ole mikään yllätys, että lauluissa useimmiten kerrotaan rakkaudesta. Silti täytyy ihmetellä, etteivät kilpailusävellysten sanoittajat mistään muusta ymmärrä kirjoittaa. Albaniaa ja Venäjää lukuunottamatta kaikkien finaalilaulujen aiheena oli miehen ja naisen välisestä love. Yksitoikkoista. Jos hieman laajennetaan iskelmärakkauden käsitettä, niin samasta asiasta venäläisbaabuskatkin lauloivat. He vaan rakastavat lapsiaaan ja lapsenlapsiaan! Mummoja kuunnellessa ei voinut olla pohtimatta, miksei meillä ole koskaan turvauduttu esimerkiksi saamelaismusiikkiin…

Niin karsintojen kuin finaalinkin väliaikanumerot olivat jälleen loistavaa taidetta. Etenkin azerien perinteiset, kivikaudelta periytyvät soittimet ihastuttivat. Torstain karsinnassa lavalle oli kiikutettu menneiden vuosien voittajia ja hyvänen aika sentään, millainen huippukaunotar Saksan ihanasta Lenasta onkaan kuoriutunut! Kun hän lauloi Waterloota – kaikkien aikojen euroviisua – Serbian Marija Šerifovicin vieressä, siinä konkretisoitui kauneus ja sen vastakohta mitä havainnollisimmalla tavalla.

Bakun viisuilut olivat kuulema kalliimmat kuin koskaan ennen. Jokainen maa haluaa vuorollaan näyttää, ettei meillä ole rahasta pulaa. EBU on nyt ilmoittanut, että kisojen alati pahenevaa mahtipontisuutta ja pröystäilyä on syytä tulevaisuudessa rajoittaa . Kuinka tulee antisuuruudenhulluuden käymään? Joko säästökuuri aloitetaan Tukholmassa? En ole kovin vakuuttunut. Joka tapauksessa viimeistään kolmen vuoden päästä rysähtää, kun Euroviisuilla on 60 -vuotisjuhlat. Silloin taidetaan nähdä kaikkien aikojen törsäilyhuipennus.

Viisut tekstitetään vain Suomessa ja Virossa. Mutta onko se pelkästään hyvästä, sillä kirjaimet peittävät usein dekolteen strategisesti tärkeimmät alueet? Tällä kertaa erityisesti korkokenkäbongaus kärsi tekstityksen vuoksi. Harvoin niistä sanoituksista mitään viisauksia löytyy, joten Suomessakin voitaisiin tulevaisuudessa säästää kääntäjien palkkioissa. Onhan siellä suomenkielinen selostaja paikan päällä. Tarja Närhi hoiti homman kiitettävän ihastuttavasti.

Lööppimedian asiantuntevuudesta sen sijaan voi (taas) olla toista mieltä. Vai mitä mieltä olet otsikosta: Nyt vilahtaa! Näissä euroviisuesityksissä riittää seksiä. Eivätkö ne toimittajat edes sitä tiedä, että Eurovision laulukilpailut ovat maailman epätodennäköisin paikka vilautusten näkemiseen?

Apinametsän tulokset

Tällä kertaa laulut pantiin apinametsässä järjestykseen uudella systeemillä. Esitykset arvioitiin kahdeksan eri muuttujan avulla. Osa pisteistä tuli konkreettisista asioista, osa imaginaarisista mielikuvista eli esityksen virittämistä tunteista. Surkeimmillaan esitys saattoi saada -1 pistettä ja parhaimmillaan 8 pistettä. Tässä arvostelun perusteet:

Esitys. Tämä tulee sen subjektiivisen tunteen perusteella, jonka esitys kokonaisuutena aiheutti.

Viisu. Musiikkikappale oli joko hyvä tai huono – minun mielestäni.

Paljas pinta. Piste ropsahti, jos tarjolla oli riittävästi paljasta ihoa. Älä kysy, mikä on riittävästi.

Kauneus. Piste paukahti, jos esiintyjistä löytyi tarpeeksi kauneutta eli symmetriaa. Ymmärrän lähinnä naaraskauneuden päälle, joten tämä sortaa miehiä – mutta niinhän niitä sorretaan kaikilla muillakin yhteiskunnan aloilla. Urosten pitää olla kymmenen kertaa naaraita parempia samat edut saadakseen.

Korkeat korot, paljaat varpaat tai virsut. Nämä vaan kuuluvat täydelliseen esitykseen. Lenkkarit ovat niin fucking out.

Poskimikki. Poskimikin käytöstä sai pisteen, koska naaman edessä roikotettava tallennusväline on mielikuvitukseton ja vanhanaikainen. Ruotsin esitys oli malliesimerkki siitä, miksi poskimikki pitäisi säätää pakolliseksi. Se mahdollistaa aivan uudenlaisen koreografian – siksi se ehkä pelottaakin huonon itsetunnon omaavia laulajia. Ja mietipä, miltä Venäjän baabuskat olisivat näyttäneet mikrofoniensa kanssa.

Kieli. Englannin ylivalta harmittaa apinametsäläisiä. Siksi millä tahansa muulla kielellä vedetty esitys sai pisteen.

Jokeri. Pisteen joko saa tai sitten ei, ihan sillä perusteella, miltä minusta tuntuu. Jokeripiste voi olla sekä plus- että miinusmerkkinen.

Tasapisteiden sattuessa sijoituksen ratkaisi ensimmäisenä kieli, seuraavana poskimikin käyttö ja kolmantena jokeri.

Suomen putoaminen finaalista oli tietysti ikävää, varsinkin kun kaikki naapurimme sinne pääsivät. Bernilla on kaunis ja biisinsä on kaunis. Suorempi ryhti olisi ehkä ollut eduksi, samoin mekonhelma olisi kannattanut suunnitella seksikkäämmäksi. Suora oli tylsä. Etureunan nostaminen vesirajalle ja helman viistäminen vinosti taakse olisi tukenut myös näyttävän laahuksen toimintaa. Jos Suomi olisi päässyt loppukisailuihin, pisterivi olisi ollut tällainen:

Suomi 6

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 1, korot 1, mikki 0, kieli 1, jokeri 1.

Seuraavassa finaalin kymmenen parasta apinametsän mielestä. Suluissa maan sijoitus Euroviisujen virallisissa lopputuloksissa.

TOP 10:

1. Venäjä (2)

2. Ranska (22)

3. Romania (12)

4. Ruotsi (1)

5. Kypros (16)

6. Kreikka (17)

7. Viro (6)

8. Espanja (10)

9. Turkki (7)

10.Norja (26)

Lopuksi mieleen tulleet ajatelmat ja pisteet kunkin finaalimaan osalta erikseen. Linkeistä pääset kuuntelemaan esitykset.

Iso-Britannia 2

Esitys 1, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 1, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Tämä ei ole mitään ikärasismia, mutta papparainen (76 v) ei nyt vaan vakuuttanut, vaikka onkin (entinen?) alfauros. Ehkä sukupuolensa oli väärä? Pisteet tulivat yksinkertaisen tyylikkäästä esityksestä ja taustatanssijanaaraan korkokengistä.

Unkari 0

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Poikatukkanaaraalla vahvistettu äijäbändi. Ikävä kyykyttää sukulaiskansan edustajia, mutta ei tässä ollut mitään koukuttavaa. Eivät edes naaraan mahdolliset korot tulleet tarpeeksi esille.

Albania 2

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Tuska oli vaikuttava ilmestys, vaikkei nyt ihan meikäläisen makuun. Yrittämisestä oli kuitenkin pakko palkita.

Liettua 0

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

No ei ollut tästäkään mitään iloa.

Bosnia ja Hertsegovina 2

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 1, jokeri 0.

Kauneuspisteen saaminen oli niillä rajoilla. Kummallinen pukuviritelmä, mutta sentään osattiin laulaa muuta kuin huonoa englantia.

Venäjä 7

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 1, korot 1, mikki 1, kieli 1, jokeri 1.

Aivan ihana esitys ja mukaansatempaava biisi. Tämä nosti ihot kananlihalle. Tarja Närheä lainaten maailma olisi parempi paikka, jos meillä olisi enemmän tuollaisia mummoja. Niinpä – tosin emme tiedä, millaisia raastinrautoja nämä muorit siviilissä ovat… Venäjälle iso papukaijamerkki siitä, että laittoivat asialle udmurtinkielisen vähemmistökansan! Idän kulttuureissa vanhoja arvostetaan toisin kuin Suomessa. Erityisesti mummot ovat arvossaan – siksi Venäjä ei lähettänyt kilpailuun pappakuoroa. Sille olisi käynyt samoin kuin Iso-Britannialle. Papat eivät ole seksikkäitä, mummot ovat. Sekin on pelkkää biologiaa. Yksi kummallisuus esityksessä tosin oli. En minä ainakaan ottaisi piirakkapeltiä leivinuunista paljain käsin. Ehkä ne sukulaiset siellä Volgan takana ovat kehittyneet paksunahkaisemmiksi kuin me täällä meren äärellä?

Islanti 2

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Blondistinen viulisti/solistinaaras oli melkein kuin oma LL eli Linda Lampeniuksemme. Siitä hyvästä jokeripiste.

Kypros 6

Esitys 1, viisu 1, paljaus 1, kauneus 1, korot 1, mikki 1, kieli 0, jokeri 0.

Kipaleen takana ruotsalaiset. Viisi paljaspintaista, läpinäkyvissä minihameissa kiemurtelevaa naarasta, onhan tästä pakko tykätä. Ihan lääpällään tätä ka… eikun kuunteli. Sanoiko joku, että laulajatar on 18 -vuotias? Aivan kuin äänessään olisi jotain samaa aksenttia kuin ihananihanalla saksattarella, Lena Meyer-Landrutilla.

Ranska 6

Esitys 1, viisu 1, paljaus 1, kauneus 1, korot 1, mikki 0, kieli 1, jokeri 0.

Naiskauneuteen jo läkähtyy. Nyt sitä tarjoili indonesialaislähtöinen ranskalaischarmitar. HOT! Naaraatkin saivat silmänilonsa, kun urosvoimistelijat olivat unohtaneet paidat kotiin. Suomalaiset muotisuunnittelijat voisivat ottaa oppia, miten oikeaoppinen laahus tehdään.

Italia 4

Esitys 0, viisu 1, paljaus 1, kauneus 1, korot 1, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Kuumat italiattaret. Rakkaus on naisellista siinä opetettiin, valitettavasti eivät vain luottaneet omaan kieleensä!

Viro 5

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 1, jokeri 1.

Komea uros lauloi mahtipontista balladia. Esityksen yksinkertaisuus viehätti, mutta ei tämäkään ihan menennyt paidan alle. Apinametsän naaraat olivat heikkoina, siitä jokeri – ja miksei myös hyvän naapuruuden kunniaksi.

Norja 4

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Heteromieskin voi sanoa, että on siinä komea uros. Ja monikulttuurisia tanssijoita; tässä syy, miksi mekin tarvitsemme lisää maahanmuuttajia. En vain saata ymmärtää, että näin hyvä biisi jäi finaalin viimeiseksi! Naapuruus toi jokerin.

Azerbaidzan 1

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Kauneuspiste tuli nippa nappa. Joliemaiset huulet herättivät huomiota, toivottavasti ovat aidot.

Romania 6

Esitys 1, viisu 1, paljaus 1, kauneus 1, korot 1, mikki 0, kieli 1, jokeri 0.

Tunnen vartalosi rytmin minua koskettavan. Romanialaiset tietävät, mistä aineksista hyvä euroviisu rakentuu. Ainakin siihen tarvitaan alkukantaista rytmiä, henkeäsalpaava naaras ja lyhyt punainen mekko.

Tanska 0

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Kauneuspiste oli lähellä, mutta ei kuitenkaan. Jokeripistekin oli lähellä iloisen rumpalinaaraan ja esiintyjien monikulttuurisuuden ansiosta, mutta sitten ne rupesivat höpöttämään jotain jumalasta!

Kreikka 6

Esitys 1, viisu 1, paljaus 1, kauneus 1, korot 1, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Lemmenrohdoista laulava suloinen naaras hetkuttaa tissejä ja keikuttaa lantiota tarttuvan musiikin tahtiin. Mitä enempää urosapina tarvitsee? Jokeri menee talouskurimuksessa taistelevalle maalle, joka kuitenkin jaksaa tehdä näin iloista musiikkia.

Ruotsi 6

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 1, korot 1, mikki 1, kieli 0, jokeri 1.

Hippimäistä elämäntyyliä edustava Loreen ei ole edes Facebookissa. Siitäkin jo saattoi jokerin antaa. Tämän viisun Loreen olisi voinut esittää alastomana, silloin se olisi ollut vielä puhuttelevampi. Ruotsin kompastuskiveksi koitui tällä kertaa kieli. Esitys oli sinänsä loistava, ehkä jo liiankin ammattitaitoiseksi sliipattu. Nyt kun kappaletta on kuunnellut joka tuutista, se alkaa melkein kyllästyttää.

Turkki 4

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 1, kieli 0, jokeri 1.

Anna vastarakkautta miehellesi kehotti merimiesporukka ja muodosti viitoillaan taidokkaan laivan stagelle. Koska rakastan purjelaivoja, jokeri on itsestäänselvyys.

Espanja 4

Esitys 0, viisu 0, paljaus 1, kauneus 1, korot 1, mikki 0, kieli 1, jokeri 0.

Espanjattaren puku paljasti koko selän ja sen verran muutakin, ettei rintsikoista ollut tietoakaan. Sillä ja espanjan kielellä pääsee jo neljään pisteeseen.

Saksa 0

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Poikabändin tavanomainen pläjäys. Ei tarvinnyt sentään miinuspisteitä antaa.

Malta 2

Esitys 0, viisu 1, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Tämä on se yö – elämäni. Vain mies voi laulaa näin. Jokainen tietää, mitä öisin tapahtuu. Poikabändi oli onnekseen palkannut kaksi naarasvahvistusta, muuten olisi jäänyt pinnat saamatta.

Makedonia 2

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 1, jokeri 0.

Mikä moka, laulajatar esiintyy tällaisessa tilaisuudessa pitkissä housuissa! Teki mieli antaa miinusjokeri, mutta bändin jousisoitintytöt pelastivat pahimmalta.

Irlanti -1

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri -1.

Ylivilkkaasti pomppivat kaksoset pellepuvuissaan olivat sietämättömiä. Suihkulähdekään ei pelastanut katastrofilta. Närhen mukaan vieteriukot ovat kuitenkin kuuminta hottia Euroopassa. Ehkä se selittää, miksi EU ajaa karille.

Serbia 2

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 1, jokeri 0.

Onhan tässä komea uros ja kauniit viulistinaaraat. Viulistit muuten ovat pelastaneet monen maan esityksen! En ole koskaan ymmärtänyt näitä serbisäveliä enkä nytkään.

Ukraina 3

Esitys 0, viisu 1, paljaus 0, kauneus 1, korot 1, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Kongolaisen isän geenit näkyvät laulajattaressa, mistä pisteet.

Moldova 2

Esitys 1, viisu 0, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Hauska ja erilainen esitys. Tanssitytöillä turhaan voimistelutossut jalassa, paljasjalat olisivat tuoneet pisteen lisää.

_ _ _

Edellisten vuosien viisuarviot:

2008

2009

2010

2011

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s