MÄKKÄRIVERO

Oppositiopuolueet eivät tunnu löytävän misssään asiassa yhteistä säveltä. Persut ja kepulaiset tappelevat keskenään, vaikka hallitusta pitäisi paimentaa. Viimeisin esimerkki löytyy verotuspuolelta. Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen ehdotti sunnuntaina ”mäkkäriveron” säätämistä epäterveelliselle roskaruualle, makeisille, energiajuomille ja limsoille. Sairauksien hoidosta pitää hänen mielestään siirtyä niiden ennaltaehkäisyyn.

Ei kulunut kuin kolme päivää, kun Perussuomalaisten Nuorten hallitus lyttäsi ehdotuksen maanrakoon. Se kuulema olisi talonpojan tappolinja ja lisäisi nuorten työttömyyttä, kun mäkkärit eivät enää voisi palkata lapsia orjatyöhön. Lisäksi makeisten ja limsojen salakuljetus räjähtäisi käsiin.

Ehkä jo tuosta tekstin muotoilusta käy selväksi, kumman nuorison puolelle itse kallistun. Perussuomalaisten logiikka ei ole aivan vedenpitävä. Samoja perusteita voitaisiin soveltaa vaikkapa kannabiksen kieltämiseen. Kuinka monta työpaikkaa sen laittomaksi julistaminen meiltä onkaan riistänyt. Ulkomailta sekin pitää salakuljettaa, vaikka siitä voisivat talonpojat repiä rajattomasti tuohta leipänsä päälle. Hamppu itse asiassa voisi pelastaa Suomen maaseudun!

Roskaruualla ja makeisilla on kiistaton yhteys kansanterveyden heikkenemiseen. Ylipaino ja muut seurannaissairaudet aiheuttavat yhteiskunnalle suuremman laskun kuin konsanaan huumeet, mutta eihän näitä koskaan saa vertailla, sillä karkkihyllyä hamuavat niin monen apinan, erityisesti naarasapinan, käpälät. Ketään ei saa syyllistää tässä psykososiaalisessa Onnelassa.

Kun näillä roskakaloreilla kiistatta on negatiivinen vaikutus kansanterveyteen, miksemme saman tien kieltäisi niiden ostamista kokonaan? Onhan meillä pieni raivokas naarasarmeija vaatimassa seksinostonkin kieltämistä. Ja seksillä sentään on tutkitusti lukuisia positiivisia vaikutuksia lauman terveyteen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s