PIENET (?) ASIAT

Kävelin tänään terveyskeskuksesta kotiin. Matkan varrella sattuu olemaan suurehko päiväkoti. Siis pilttien laitoshoitola, jos suomea puhutaan. Kymmenet lapsukaiset siellä panssariaidan takana puuhailivat keltaisissa heijastinliveissään mitä kukakin. Surulliseksi vetää mielen aina, kun matka vie päiväkotien ohitse.

Tällä kertaa kuitenkin sattui jotain harvinaista. Kaksi tyttöä ilmestyi kuin tyhjästä aidan toiselle puolelle. Toinen noin kuusivuotiaista kysyi, mitä kuuluu, mihin meet. Kerroin kotiin astelevani. Minkä värinen on kotisi, tuli heti takaisin. Kiinnostava keskustelu siitä kehkeytyi. Kolmaskin tyttö liittyi seuraan. Heille illan kohokohta tuntui olevan Pekka Töpöhäntä.

Mukava mieli siitä tuli. Eivät olleet päiväkotitädit vielä tarpeeksi tehokkaasti onnistuneet pelottelemaan tyttöjä vierailla vanhoilla sedillä. Omaan päähän kyllä ehti jo hiipiä pelko, että joku naaras sieltä pihalta varmaan kohta pelmahtaa kuulustelemaan, miksi täällä ahdistellaan lapsia. Näin tehokkaasti naarasmafia on onnistunut meidät miehet syyllistämään.

Aivan kuin tytöt olisivat lukeneet Niinistön työryhmän raportin, jossa kehotetaan huolehtimaan toisista lauman jäsenistä. Näytin varmaan yksinäiseltä. No tuskinpa ovat julkaisua lukeneet, mutta ehkä ovat kuulleet siitä puhuttavan ja ajattelivat tehdä osuutensa. Tai sitten kyse on vain alle kouluikäisten lasten avoimesta suhtautumisesta elämään – sellaisesta, josta Minna Hietakangas loistavasti tänäisessä luonnonkiharassaan kertoo.

Niinistöä on lyöty työryhmänsä julkaisua hyväksikäyttäen kuin vierasta sikaa. Sosiaalinen media kuumeni hetkessä – samalla tavalla kuin reilu puoli vuotta sitten, jolloin itsensä kansainvälisiksi, suvaitsevaisiksi ja sivistyneiksi julistaneet punavihreät (naaras)apinat päättivät tehdä Haavistosta Suomen tasavallan presidentin. Kansainvälisyys kaatui jo siihen operaatioon, sillä ei Suomen kaltaisen lauman päämieheen kannattaisi moisia paukkuja globaalissa maailmassa tuhlata.

Nyt he Niinistöä selkään puukottaessaan paljastavat, ettei siellä ole myöskään suvaitsevaisuutta, sivistyksestä nyt puhumattakaan. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että hihhuloitsijat eivät hyväksy demokratiaa ja sen tuloksena valittua presidenttiä. Impivaaralainen viha käyttää hyväkseen vaikka syrjäytyviä nuoria, kunhan Niinistölle vain saadaan kostetuksi. Tätä hyökkäystä on valmisteltu huolella kuukausia, sillä tekeillä on jopa kilpaileva nettisivusto, joka haastaa Ihan tavalliset asiat. Sopii kysyä, kenen rahoilla tätä tehdään. Haaviston vaalibudjetista ylijääneillä, kansan lahjoittamilla euroillako?

Kummallinen hysteria taas kerran puhkesi tyhjästä. Kyllä, syrjäytyminen on myös yhteiskunnallisen eriarvoistumisen syytä, sehän on tiedetty iät ja ajat – silti ainakaan tätä hallitusta se ei tunnu kiinnostavan, vaikka siinä hiekkalaatikossa punavihreätkin leikkivät. Mitä uutta muka olisi saatu, jos Niinistön työryhmä olisi tuhannennen kerran sanonut sen, minkä kaikki tietävät jo ennestään?

Nyt työryhmä sanoi sen, jota kukaan ei halua kuulla – että myös juuri sinulla on osavastuu koko lauman hyvinvoinnista! Se näyttää olevan todella rankkaa kuultavaa monille, jotka ovat Niinistöä ja työryhmää hirsipuuhun ripustamassa.

Työryhmän koostumus on poikkeuksellinen, koska siinä on eliitin sijaan tavallisia nuorten parissa työkseen toimivia ihmisiä. Siksikö sitä on niin helppo nuijia? Olemmeko todella niin auktoriteettiuskovaisia, että meille kelpaa vain poliitikkojen mitäänsanomaton kapulakieli?

Olen nähnyt vain yhden kehittävän ja asiallisen kritiikin tässä syrjäytymisfarssissa ja sekin on tietysti urosapinan käsialaa. Tämänpäiväisestä Hesarin yleisönosastosta löytyy nimimerkki Isän kirjoitus, jossa hän muistuttaa, että merkittävä osa syrjäytymisestä johtuu neurologisista häiriöistä. Todellakin, niitä en ole huomannut kenenkään muun tuoneen esille. Harmittaa tietysti, etten ole itsekään ollut niin fiksu, että olisin tätä ymmärtänyt. Nyt kun miettii, niin asiahan on päivänselvä.

Eipä ole lääkärikuntakaan ollut aktiivinen. Miksikö? Ehkäpä siksi, että nämä neurologiset ongelmat ovat monimutkaisemman sikiönkehityksen vuoksi pojilla paljon yleisempiä kuin tytöillä. Poikien ongelmat eivät selvästikään ole tasa-arvopolitiikkaa kumartavan yhteisön keskiössä.

Pakko on mainita myös toinen urosapina, Hesarin pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio. Hän kirjoittaa tänään, että myös maamme poliittisen ja taloudellisen johtoportaan syrjäytymiseen olisi puututtava. AIVAN. Sama tavallisen arjen ja maalaisjärjen hukkaaminen vaivaa laumamme molempia ääripäitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s