TYTTÖENERGIAA

Käytännön tasa-arvoa Yle Puheen Aamussa. Miespuolinen toimittaja esittelee: ”Studiossa Olga K ja Jarmo Laitaneva”. Naispuolinen toimittaja puolestaan esittelee: ”Studiossa Olga K ja Jarmo Laitaneva”.

Helsingissä pojat myyvät seksiä ja saavat maksuksi trendivaatteita. Näin meitä valistivat tänäisessä Yle Puheen Aamussa Olga K ja Jarmo Laitaneva – uuden kansainvälisen tyttöjenpäivän kunniaksi varmaankin? Olga tiesi jopa ostarin, jossa tätä kauppaa erityisesti harrastetaan. Luulet varmaan, että moinen toiminta tuomittiin yhtä selväsanaisesti kuin alaikäisten tyttöjen hyväksikäyttö olisi tuomittu. Luulet väärin. Olgan kommentti oli luokkaa pojille hyvä bisnes!

Meillä on naistutkimusta, meillä on tyttötutkimusta ja on tyttödelegaatioita. Eve Mantukin teki viimeisimmän ohjelmansa tyttötutkijoista. Meillä on kansainvälinen naistenpäivä ja tästä päivästä lähtien kansainvälinen tyttöjenpäivä. Ihan hyvä. Lapsillakin on kansainvälinen päivänsä. Ainoa osa laumaa, jolla ei ole omaa kansainvälistään, on tietysti miehet. Mitäpä he sellaisella tekisivät, kun eivät mistään muustakaan (kuin seksistä) mitään ymmärrä. Ja seksi ei sovi nykyiseen psykososiaaliseen yksilökulttuuriin.

Eihän tuo tiedä mitään, siellä jo valistunut profeministimies huikkaa: kansainvälistä miestenpäivää on vietetty vuodesta 1999. Jaa, pitääpä katsoa Wikipediasta, kun oma kalenterini ei semmoista ole koskaan tuntenut enkä ole muualtakaan moisesta päivästä mitään kuullut. Marraskuun 19. sitä tosiaan vietetään – syksyllä, syksyllä tämäkin, kun kaikki kuolee. Jokin tarkoitus tällä ajankohdalla täytyy olla ja siksi ihmettelenkin, miksi tyttöjenpäivä on sijoitettu kalseaan lokakuuhun, vaikka kaikki naistenpäivät lojuvat ihanassa keväässä. Pitäisikö nyt miessakkien ja muiden mukamiestenasialla olevien tahojen vaatia ”tasa-arvon” nimissä, että ruvetaan viettämään kesäkuun alussa kansainvälistä poikienpäivää?

Wikipedia kertoo miestenpäivänä juhlittavan sitä, kuinka hienosti uusi mies on omaksunut roolinsa yhteisöjen, perheiden, parisuhteiden ja lastenhoidon palveluksessa. Päivä taitaa olla vain yksi lenkki naisliikkeen huijausketjussa. Päivän symbolikin sitä viestii. Siinä miehen nyrkki on puristunut urossymboliin – kuin hukkuva pelastusrenkaaseen…

Tytöillä menee paremmin kuin pojilla, siksi tarvitaan tyttöjenpäivä. Tyttönaama myy paremmin kuin poikapärstä, siksi tämä tyttö- ja naarashype. Tyttöjen kokema epäoikeudenmukaisuus aiheuttaa laumassa sata kertaa voimakkaamman tunnemyrskyn kuin poikien vastaava kokemus. Tämä(kin) on vain biologiaa. Ei evoluutio ole näitä asioita turhaan pähkäillyt. Se on saanut aikaiseksi tasapainoisen järjestelmän, jossa urosten tehtävänä on ottaa huomioon naaraiden tuntemukset ja huolet. Toisin päin systeemi ei toimi, koska naaraat eivät koskaan ole tarvinneet miehiin kohdistuvaa empatiaa. Siksi Saksan Rautarouva Angela Merkel voi huoletta selittää, että poikien ympärileikkaus edustaa kulttuurista perintöä, jota ei ole syytä muuttaa.

Tyttöpäivän kunniaksi Olga ja Jarmo haastattelivat vahvaksi stereotypioimaansa naarasta, kahvakuulailun maailmanmestari Kukka Laaksoa (HOT!). Hän myös osoittautui vahvaksi, sillä hän rohkeni kieltäytyä toimittajien tarjoilemista valmiista malleista. Hänestä ei millään ilveellä saatu esimerkiksi feministiä. Harmi Olgalle.

Plan kehuu keksineensä koko tyttöjenpäivän. Ei tietysti mikään ihme, hehän ovat tehneet tytöillä bisnestä jo pitkään. Planin tuore Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen pääsikin Ylen aamulähetyksen tähdeksi. Hän selitti, että tyttöihin panostaminen auttaa myös poikia ja miehiä. Mutta hei, tämä logiikkahan jo sisältää ajatuksen tyttöjen ylemmyydestä. Muuten meille riittäisi neutraali lastenpäivä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s