PERSE EDELLÄ PUUHUN – kuntavaalit 2012, osa 4

Nyt se on sitten mitattu rahassa, sukupuolten välinen tasa-arvokuilu. Tulos: nainen on 261 kertaa miestä arvokkaampi.

Tämän vaalikvartetin lopuksi luodaan katsaus kokoomuksen sielunelämään ja vaalikoneiden ihmeelliseen maailmaan. Miksi kokoomus? Siksi, että sen edustama ideologia johtaa varmimmin maapallon tuhoon. Kokoomus on omastakin mielestään republikaanipuolue. Kokoomukselle menevä ääni on ääni Mitt Romneyn politiikalle. Jos haluat perinteisen amerikkalaisen terveydenhoitojärjestelmän, jossa köyhillä ei ole ihmisarvoa, äänestä kokoomusta. Jos haluat lisää orjan asemassa työtä raatavia kääntäjiä, äänestä vaan kokoomusta. Mutta älä tule sitten valittamaan, kun joudut työttömänä kerjäämään yhteiskunnan tukia.

Kokoomus on politisoinut jopa ideologian. Kataisen mukaan esimerkiksi kuntaliitoksia tai yksityistämistä ei saa vastustaa eikä rahoitusmarkkinaveroa kannattaa ideologisilla perusteilla. Mutta on sallittua kannattaa yksityistämistä ja vastustaa markkinaveroa ideologisista syistä. Hieman enemmän voisi pääministeriltä vaatia loogisuutta. Mutta eihän republikaaneilla ole logiikkaa – ei sen enempää kuin muinaisilla bolsevisteillakaan.

Romney uskaltaa jopa julkisesti kehua, kuinka tärkeitä veroparatiisit ovat yrittäjille. Miksei kehuisi, kun hänellä on siellä itselläänkin rahoja piilossa. 200 miljoonan euron virallisesta omaisuudesta pääomatuloja nauttiva kapitalisti maksaa veroja vain 15 prosenttia. Myös kokoomuksen päätavoite on rikkaiden verotuksen keventäminen.

Katainen sanoi eräässä haastattelussa, että häntä vituttaa todella paljon se, kuinka jopa uudet rakennukset homehtuvat. Huomaamattaan Katainen tuli siinä samalla haukkuneeksi yksityistä sektoria, sillä kaikki rakentaminen tapahtuu nykyään bisneksen ehdoilla. Kokoomus-Suomessa se tarkoittaa, että suurinta osaa markkinoista hallitsee muutama ihmiskauppaa käyvä suuryritys.

Kokoomus – Telluksen pahin uhka

Katainen eli Suomen äänekkäin uudistusapostoli paljastuu lähemmässä tarkastelussa muutosvastarinnan ikoniksi. Kuinka muuten voisi ollakaan, sillä kokoomus ei ole koskaan ollut valmis todellisiin uudistuksiin. Ei se ole sillä tiellä nytkään, sillä rajojensiirtely ei ole uudistusta, se on pelkästään vanhan systeemin pukemista uusiin vaateisiin. Kuntauudistus on negatiivinen rahasampo kansalaisille, mutta todellinen suihkulähde suuryrityksille.

Huonoja uudistuksia ei tietystikään tarvitse kannattaa. Kokoomuksesta ei ole hyviä uudistuksia edes tarjoiltu. Kuitenkin yksityistämispaine on nykyjulkisuudessa aivan helvetillisen kova. Sitä puhetta tunkee jatkuvasti joka tuutista milloin kokoomuksen, milloin minkin etujärjestön tai ”yritysjohtajan” suulla. Katainen näyttää pelkältä Wahlroosin juoksupojalta. Tämä lobbaaminen on massiivisuudessaan menossa jo feministipropagandan ohitse ja se on jo aika paljon se.

Yhtymäkohta feminismin ja uusliberalistisen talouspolitiikan välillä ei ehkä olekaan niin suuri kuin aluksi voisi kuvitella. Molemmat aatteet perustuvat siihen virheelliseen olettamaan, että ihminen syntyisi tyhjänä tauluna.

Katainen toistelee, ettei kokoomuksen ajamia uudistuksia (=muutosta) pidä pelätä. Sen jälkeen hän listaa pitkän listan hyviä asioita, joita hänen uudistuksensa muka tuottaisi. Ei sillä listalla ja niillä uudistuksilla kuitenkaan ole minkäänlaista kytkentää. Siinä tehdään samanlaisia johtopäätöksiä kuin feministien tekemässä ”aivodokumentissa”, joka vertautuu lähinnä kreationistien puuhailuihin. Onko Katainen siis samaa joukkoa?

Minäpä teen tässä nyt konkreettisen uudistusehdotuksen. Sopisiko se kokoomukselle? Ulkoistetaan katu- ja tievalaistus! Valot palavat enimmän osan ajasta aivan turhaan. Nykyään on jo niin mainioita otsalamppuja, että jokainen apina voi luoda oman valokeilansa juuri sinne, missä sitä tarvitsee. Odotan hallitukselta pikaisia toimenpiteitä ja lakia katuvalojen sammuttamisesta vahvojen peruskuntien taajamissa joka ilta kello 22 ja kaikkialla muualla – niin, eihän niitä siellä periferiassa kannata enää edes sytyttää.

Kokoomus hehkuttaa yksityistä sektoria ja demonisoi julkista sektoria. Kuitenkin he samalla ovat nöyriä EU:n palvojia ja kasvattamassa EU-byrokratiaa. Ei mene oikein jakeluun, sillä EU edustaa julkista sektoria, jonka ylläpitoon uppoaa järjetön määrä veroeuroja. Myös Suomessa ministeriöiden henkilöstö kasvaa samassa suhteessa kuin apinoita potkitaan pois maakunta- ja kuntatasolta. Julkisen sektorin tiuottavuusohjelma ei jostakin syystä näytä koskevan keskushallintoa. Ainoa paikka, josta säästetään, on kansalaisten palveluun liittyvä työ. Poliisi, opettaja, sosiaalitäti, vanhushoitaja, palomies… lista on loputon. Esimerkiksi Helsingin sosiaalihuollon henkilökunnasta vain puolet on päteviä. Samaan aikaan koulutettujen työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti.

Vallan kummallista, kuinka kokoomus voi tällä politiikalla olla Suomen suurin puolue. Sehän harjoittaa samaa arjalaista rodunjalostusta, jota eräässä keskieurooppalaisessa valtakunnassa harrastettiin viime vuosisadalla. Nyt se on puettu vain uusiin ja hempeänsinisiin vaatteisiin ja se tehdään ”sivistyneesti”; harva edes huomaa mitään. Olemme jo sillä tiellä: köyhät miehet kuolevat 13 vuotta nuorempina kuin eliittimiehet – ja se periytyy. Tämä on varmaan sitä epigeneesiä!

Kokoomus vaarantaa elämäsi

Kokoomuksen varsinaiset kasvot vilahtivat julkisuuteen Kataisen epätoivoisesta vastustuksesta huolimatta puoluevaltuuston runnoessa läpi esityksen, jonka mukaan apinoiden pitää mennä töihin sairaanakin. Muuten työläisiltä otetaan pois ensimmäisen päivän palkka kokonaan ja seuraavien kahden viikon palkasta 20 prosenttia. Ruotsissakin on tällainen, joten pitäähän se meillekin saada, ajattelevat kokoomussedät ja -tädit.

Kuulostaako järkevältä? Ei tietenkään, ei mikään kokoomuksen esitys kuulosta. Ja minä olen sentään joskus äänestänyt kokoomusta ja ollut jopa Veronmaksajain keskusliiton jäsen!

Kataisen piti tietysti yrittää siloitella näin idioottimaista vaalilupausta. Hän myönsi Yle Puheessa 3.10., ettei sairauslomapäivien leikkauksilla saavuteta juurikaan säästöjä. Niitä tarvitaan kuitenkin sen 0,5 prosentin suuruisen työläisjoukon rankaisemiseksi, joka käyttää väärin lauman sisäistä luottamusta. Kokoomus haluaa siis kyykyttää suurta enemmistöä pienen vähemmistön vuoksi. Armeijassa tätä sanottiin simputukseksi. Ja tokikaan muutos ei koskisi kansanedustajia itseään. Ei se tietysti koskisi myöskään pääomatuloilla eleleviä eikä kokonaistyöaikaa tekeviä johtajia eikä muitakaan korkeakenkäisiä apinoita.

Vuosien varrella on käynyt hyvin selväksi, että poliitikot hanakasti syyttävät muita muutosvastarintaisiksi, mutta eivät suostu yhtään tinkimään omista etuoikeuksistaan.

Sairauspäiväehdotuksen tekijät luulevat, että työntekijät olisivat yhtä ahneita ja epärehellisiä kuin he ovat itse. Ehkä he ovat oikeassa, mutta ei duunareilla ole mahdollisuuksia tehdä sellaisia kupruja kuin suurpääomalla. Työntekijöitä kurmuutetaan vain siksi, että heitä on niin paljon. Vain pieniä puroja padotaan Kokoomus-Suomessa. Ei tämä mene moraalitajuntaan, sillä juhlapuheissa meidän kaikkien vakuutetaan olevan samanarvoisia.

Mediassa on melkein unohdettu, että kokoomuksen terveyskäsitykseen liittyi myös se kahden viikon mittainen viidesosan palkanalennus. Eliittiapinat haluavat rangaista siis myös niitä oikeasti sairaita eikä vain krapulapäiväänsä viettäviä.

Jos poissaolot työpaikalta oikeasti ovat ongelma, ehkä kannattaisi ensimmäisenä katsoa sinne yritysjohdon suuntaan. Jos töissä haisee paska, ei sinne ole mukava tulla ja moni mieluummin sairastuu.

Oikeasti sairaana töihin meno on suoranaista tyhmyyttä, jos työntekijöiden hyvinvoinnista ja työilmapiirin parantamisesta oltaisiin huolissaan. En minä ainakaan haluaisi viereeni pärskivää ja kuumeista apinaa, sen verran omakin jaksaminen kiinnostaa. Kokoomuksen ainoa tarkoitus on tälläkin tavalla yrittää lisätä yritysten voittoja. Siinä taistossa kaikki keinot ovat sallittuja. Kokoomus näkee vain kvartaalin päähän, kun pitäisi nähdä vuosikymmenten päähän. Siinä juoksussa tämäkin uudistus osittautuu tuhoisaksi kansanterveydelle.

Vaalikonetesti

Media tarjoilee meille apinoille vaalikoneita valinnan tuskaa helpottamaan. Aikaisempien vuosien kokemuksella voisi sanoa, että ne vain lisäävät sitä. Ei palveluista ole koskaan äänestyskelpoista apinaa löytynyt. Siinä ne toki palvelevat, että sieltä voi tarkistaa kiinnostavalta tuntuvan kaunottaren mielipiteet.

Harvoin vaalikoineissa edes on kysymyksiä, joihin oikeasti haluaisi vastauksia. Esimerkiksi: oletko feministi, suositko kotiäitiyttä, pitäisikö yksiavioisuudesta luopua, ansaitsemmeko kansalaispalkan, pitäisikö kompostointi ottaa yhdeksi hautausmuodoksi, lopettaisimmeko kirkollisveron perimispalvelun…

Jyrki Katainen ei ole enää kunnallisvaaliehdokas, joten hänen yhteensopivuuttaan ei päässyt testaamaan. Hesarin sivuilta löytyi kuitenkin edellisten eduskuntavaalien toimiva kone. Sen tulos osoitti, että Jyrki olisi ollut minulle kymmenenneksi huonoin valinta. Alexander Stubb olisi ollut vielä huonompi. Ylipäätään Jyrkin vastauksista voisi sanoa, että niissä lähinnä tyydyttiin kannattamaan vallitsevaa olotilaa. Merkittävää muutos… eikun uudistamishakuisuutta oli vaikea vastauksista löytää.

Vaalikoneita voisi ehkä siis käyttää myös ehdokkaiden muutosvastarinnan testaamiseen? Mitkä puolueet ovat uudistushaluisimpia? Minulla taitaa olla niin kummat mielipiteet, että niiden pohjalta saamme vastauksen tähän arvoitukseen.

Testasin myös kuntaministeri Henna Virkkusen sopivuutta apinametsään. Hän pääsi melkein sadan heikoimman joukkoon, joten paremmin meni kuin Jyrkillä.

Sosiaalinen vaalikone suositteli uudistusmielisimmäksi kommunistiurosta ja seuraavaksi kristillistä naarasta!

Ylen vaalikone näyttää reaaliaikaisesti parhaiten ja heikoiten menestyvät ehdokkaat. Se saattaa johdattaa vastauksia tiettyyn suuntaan, jos testaajalla on voimakkaita tykkäyksiä tai antipatioita. Toisaalta se paljastaa, kuinka pienillä vastauksen muutoksilla ehdokaslista menee aivan uusiksi. Se siis paljastaa, etteivät nämä koneet koskaan voi tarjota Sinulle ”sitä ainoaa oikeaa”.

Ylen mukaan minulle sopisi parhaiten 27 -vuotias kommunistinaaras, toiseksi parhaiten 60 -vuotias kommunistiuros ja kolmanneksi se tarjoili 29 -vuotiasta viherurosta. Neljäntenä seikkaili taas kd -naaras. Vastaamisen aikana listalla vilisi etupäässä vihreitä ja vasureita. Paras kokoomuslainen (34 -vuotias naaras) oli sijalla 12. Häntäpään vartijoiksi eli vähiten uudistushaluisiksi osoittautui viisi kokoomusedustajaa.

Myös maikkarin koneessa parhaat ehdokkaat näkyivät ruudulla koko vastaamisen ajan. Johtoon kiri demarinaaras, tokaksi kd -naaras viheruroksen jäätyä kolmanneksi. Vihonviimeisenä oli sama kokoomusuros, joka patsasteli myös Yle -listan häntäpäässä. Tämä kone tuotti pienen yllätyksen, sillä yksi ehdokas löytyi tuloslistalta ainakin kahdesta eri kohtaa. Sehän on fiksua. Kun käy vastaamassa useita kertoja ja aina eri tavalla, niin päätyy mahdollisimman monen suosikiksi!

Tampereen kaupungilla on oma koneensa. Sieltä uudistusmielisimmäksi putkahti vasuriuros, tokaksi demariuros ja kolmanneksi taas vasuriuros. Anne Kontula oli vasta sijalla 90 kaikkiaan 579 ehdokkaan joukosta.

Keskisuomalaisen vaalikoneen tuloslistalla viimeisenä oli taas sama kokkariuros kuin maikkarilla. Voittajaksi selvisi persu-uros, toiseksi kd -naaras ja kolmanneksi demarinaaras.

Hauskoja tuloksia, mutta en tietenkään äänestä ketään vaalikoneiden suosittelemaa. Kiintoisaa oli tietysti se, että vaalikoneet onnistuivat melkein yksimielisesti löytämään minulle kaikkein huonoiten sopivan ehdokkaan, mutta ei suosikkia. Ketä siis äänestän? Onneksi apinametsässä on tarjolla ehdokkaita myös puolueiden ulkopuolelta. Heidän joukossaan on vain yksi arvokkaamman sukupuolen edustaja. Hän sattuu olemaan kuusikymppinen naaras. Repikää siitä.

– – –

Jutun muut osat: osa1, osa2, osa3 , osa 5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s