OBAMA vs. ROMNEY

Ameriikan mailla valitaan taas presidenttiä. Telluksen vanhimman demokratian maineella ratsastavassa liittovaltiossa ei kuitenkaan ole mitään demokraattista. Siellä tuhlataan lähes 1,5 miljardia dollaria vaalimainontaan! Se ei ole demokratiaa. Jostain kumman syystä Ylen toimittaja Esko Varhokin on mennyt halpaan ja mainosti USA:ta maailman vanhimmaksi demokratiaksi. Se ei todellakaan pidä paikkaansa. Vaikka Kreikka jätettäisiin huomiotta, niin ainakin on Islanti.

Ja vaikka Yhdysvallat olisi muodollisesti maailman suurin demokratia, se on samalla maailman huonoin demokratia – heti Korean demokraattisen kansantasavallan jälkeen. Sen ihmisoikeusloukkauksia siedetään vain siksi, että se on niin suuri. Edustaisiko tämä suuruudenhulluuden huopentumaa?

Ei se ole demokratiaa, että apinoilla on mahdollisuus äänestää kerran neljässä vuodessa. Demokratiaa olisi se, että kaikilla apinoilla olisi yhtäläinen ihmisarvo. Sitä se ei ole sen paremmin USA:ssa kuin Suomessakaan. Löytyykö maapallolta ensimmäistäkään todellista demokratiaa? Ehkä demokratian hehkutus johtuu vain siitä, ettei se ole yhtä huono järjestelmä kuin jokin muu?

Ismien sota

On tietysti aivan sama, mitä mieltä apinametsässä ollaan USA:n presidentinvaalista. Sanonpa nyt kuitenkin, sillä sillä on hauskoja yhtymäkohtia Suomen politiikkaan. Neljä vuotta sitten Barack Obaman haave paremmasta maailmasta lumosi suurimman osan eurooppalaisista ja jopa yli puolet amerikkalaisista. Hyvä niin. Vieläkö mahdat muistaa, kuinka hän vetosi muutokseen ja uudistumiseen sekä julisti vastakkainasettelun ajan loppuneeksi. Tulevaisuudessa ei olisi enää demokraatteja tai republikaaneja, olisi vain Amerikan Yhdysvallat. Jumala siunatkoon.

Kuulostaako jotenkin tutulta? Aivan kuin jokin pieni kataisennäköinen hiirulainen piiskuttaisi: Suomi tarvitsee uudistumista ja vastakkainasettelun ajat ovat ohitse. Onko kokoomus ominut demokraatti-Obaman vanhat ajatukset? Ei siellä vielä sentään huudeta Yes we can, niin kuin teki eräs urpilaisennäköinen siilitär neljä vuotta sitten.

Kuinka kävi Obaman, kun hän sai Valkoisen talon avaimet taskuunsa? Hänen ideologiansa koki kaikkien aikojen haaksirikon. Ei syntynyt uutta yhtenäistä Yhdysvaltaa, syntyi entistä kahtiajakautuneempi Amerikka. Tällä tiellä kun vielä sukupolven verran jatketaan, näemme uuden Yhdysvaltain sisällissodan. Obama teki sen klassisen virheen, että hän unohti biologian. Hän unohti, että olemme eläimiä emmekä vapaan tahdon lähettiläitä. Toki kaikkien ismien nokkahenkilöt tekevät vuorollaan saman virheen. Milloin kommunistit, milloin feministit, milloin taas kapitalistit, jumaliinuskovista nyt puhumattakaan, kukin vuorollaan luulevat hallitsevansa sen ainoan oikean tien.

Ei se vaan mene niin. Ei ole ainoaa oikeaa tietä, sillä ihmislaji on monimuotoinen. Juuri aivotoiminnan moninaisuus on pitänyt meidät hengissä vuosimiljoonien ajan. Yksiarvoisuus on vaarallinen tie. Paras lääke olisi erilaisuuden hyväksyminen – ei pelkkä suvaitseminen. Lajimme historia valitettavasti kertoo, ettei moinen käyttäytyminen ole realismia. Kun biologialle näyttää takapuolensa, se voi iskeä kipeästi takaisin. Mikään ismi vaan ei ole tarpeeksi hyvä koko laumalle. Siksi niitä sotia käydään, ovat ne sitten aseellisia, aatteellisia, kybersellaisia tai mitä tahansa. Kommunismi ei ole ratkaisu, feminismi ei ole ratkaisu, mikään ismi ei ole ratkaisu.

Mikä paremmin onkaan paljastanut ihmisluonteen kuin Obama-idealismin katoaminen? Posken kääntäminen ei ollut hyvä idea. Jos se sitä olisi, emme tarvitsisi eikä mikään muukaan valtio tarvitsisi sotavoimia.

Obama on saanut neljän vuoden oppitunnin elämän realiteeteista. Nyt hän korostaa vaalikampanjassaan erilaisuutta. Obama ristiinnaulittiin kuin Jeesus ikään ja jälleen asialla olivat tosiuskovaiset. Siksi ihminen ei pysty rauhaan eikä tasa-arvoon. Obama ei vain tyytynyt nousemaan kuolleista ja toivomaan parasta, vaan tämä rauhannobelisti kaksinkertaisti maansa salaisten sotaoperaatioiden rahoituksen! Eikä hän näissä vaaleissa enää puhu yhdistymisestä. Vastakkainasettelun aika on nyt.

Kuka keksi rahan?

Miten siis käy kokoomuksen uudistushöpinöille? Tuskinpa täällä ollaan sen kummallisempia apinoita kuin Amerikan mantereellakaan. Katainen sai jo tänään palautetta idealismilleen. OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen puhui Kataisen koollekutsumassa yhteistyöseminaarissa ja haukkui hallituksen: vastakkainasettelu nostaa päätään ja vuoropuhelu ja keskinäinen arvostus sekä luottamus valtiovallan ja elinkeinoelämän välillä voisi olla tällä hetkellä parempaa.

Karhista kaihertaa pankkivero. Pankkisektori ei siis halua osallistua yhteistyötalkoisiin. OP-Pohjola-ryhmän tulos oli viime vuonna 518 miljoonaa euroa. Se ei ole Karhiselle tarpeeksi ja niinpä hän on antamassa potkuja 700 työntekijälleen. Siitä ei tietystikään riitä 60 miljoonaa yhteiseen pussiin, vaikka pankkivero on suunniteltu vain kolmivuotiseksi. Pankit myös uhkaavat siirtää veron asiakkaidensa maksettavaksi. Näin toimii kapitalismi.

Luulisi ettei kukaan tervejärkinen apina äänestäisi Mitt Romneytä – tai kokoomusta. Romney ei näytä mieheltä, joka olisi lahjoittanut pois toisen ihokkaansa, vaikka hän on mormonikirkon piispa. Onko ihokasvertaus heidän Raamatustaan sensuroitu? Veroparatiisien miljonääriasiakkaana hänellä toki olisi varaa moiseen laupeudentyöhön.

Kokoomus ja republikaanit ovat sitä mieltä, että apinoiden pitäisi hoitaa toinen  toisiaan eikä vaatia valtiota apuun. Hyvinvointivaltiota ei siis tarvita. He ovat jopa osittain oikeassa. Näinhän se toimii vielä niissä alkuperäiskansojen yhteisöissä, jotka eivät ole keksineet rahaa. Kaikki tehdään yhdessä eikä mitään omisteta. Raha kun tulee kuvioihin mukaan, biologia menee sekaisin. Evoluutio ei ole varautunut rajattoman ahneuden mahdollisuuteen, koska sellaista ei luonnonoloissa esiinny. Siksi tarvitaan esimerkiksi valtiota pitämään ahneutta edes jossain rajoissa.

Ilman valtioiden kaltaisia toimijoita Romneyn kaltaiset apinat ryöstäisivät viimeisetkin siemenperunat omiin aittoihinsa. Jos ihminen oikeasti olisi ismien mukainen vapaa toimija, voisimme jakaa rahat tasaisesti eikä olisi mitään ongelmia. Kaikki tulisivat tarpeeksi hyvin toimeen, myös ne Romneyt.

Kokoomus on profiloitunut taas viime aikoina rikkaiden etujenajajana. Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautava vastustaa terveyskeskusmaksujen poistoa maalailemalla tulevaisuuden uhkakuvia. Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja ja Kimmo Sasin entinen eduskunta-avustaja Saul Schubak puolestaan haluaisi lopettaa lapsilisät, koska ne tukevat heikomman aineksen lisääntymistä!!!

Mielenkiintoista on toki se, että Ilta-Sanomien nettikyselyyn vastanneesta 43 000 apinasta jopa 14 prosenttia kannattaa Schubak -rodunjalostusta. Se on melkein se viidennes, jonka kokoomus on viime vaaleissa äänistä saanut. Sama porukka varmaankin kannattaa Herlinien ja muiden isokenkäisten tapaa maksaa vain kahdeskymmenes- tai viideskymmenesosa heille kuuluvista veroista…

Prosenttifanitus

Maailmassa ei ole kovinkaan monta Linkolan Penaa. Siis apinaa, joka kieltäytyy keräämästä mammonaa ja elää niin kuin saarnaa. Jeesus taisi olla se edellinen. Vai mitä pitäisi ajatella vaikkapa Ruotsin tohvelisankarikuningas Kaarle Kustaasta, joka omistaa muun muassa 29 luksusautoa? Ei kukaan tarvitse niin montaa kulkupeliä. No, Kustaa ei edes ole niitä pahimpia esimerkkejä.

Mukasivistyneistö pitää jostain syystä verotietojen julkistamista kateusjournalismina. Toisella suupielellä he sitten vaativat lisää avoimuutta. Verotiedot kuitenkin ovat juuri sitä avoimuutta. Media kylläkin käyttää tietoja väärin esittelemällä suurituloisimpien listoja, vaikka pitäisi puffata parhaita veronmaksajia ja antaa heille tunnustusta. Oikeampaa vielä olisi hehkuttaa kaikkein suurimpia veroprosentteja, koska sillä listalla menestyneet ovat todennäköisesti harrastaneen vähiten ”verosuunnittelua”. Mielelläni olisin kertonut tässä valtakunnan kymmenen parasta verokuningasta, mutta en sellaista tietoa löytänyt.

Ihailin tänään Leikolan ja Lähteen politiikantekotaitoa, kun he valitsivat eniten ansiotuloja nauttivien tiedot ja halusivat näin todistaa, että kyllä Suomessa veroja maksetaan. Heidän mielestään 45 on riittävän suuri prosentti rikkaillekin. Viidenkymmenen eniten ansiotuloja nauttineiden joukossa oli kuitenkin vain kolme yli 50 prosentin miestä ja heidänkin suurin lukunsa on 53. Missä ovat ne 70 ja 80 prosentin verot, joista eliitti jaksaa koko ajan valittaa?

Yhtä hyvin Leikola ja Lähde olisivat voineet esitellä suurituloisimpien listan. Se on aivan erinäköinen kuin heidän esittelemänsä tiedot. Nyt viidenkymmenen kärjestä löytyy vain kolme apinaa, jotka ovat maksaneet veroja yli 30 prosenttia! Perheyhtiöiden osinkotuloja verottajan luetteloista ei välttämättä löydy lainkaan. Köyhätkin mielellään käyttäisivät tällaisia porsaanreikiä hyväkseen, mutta heidän ainoa keinonsa on tehdä töitä pimeästi – ja niitä tietysti tehdään sitä enemmän, mitä vähemmän eliitti katsoo asiakseen maksaa omia verojaan.

Ei siis mikään yllättävä tutkimustulos, että duunarit kokevat työelämän mielekkyyden vähentyneen. Se taas ei tiedä hyvää paljon hehkutetulle tuottavuuskehitykselle.

Sekään ei tiedä hyvää yhteisöhengelle, että kärsivän ilmeen naamalleen ottanut pääministeri ei vielä tiistainakaan ymmärtänyt, miksi äänestysprosentti oli niin alhainen. Hän siis kieltäytyy lukemasta muiden apinoiden tuottamaa tietoa. En sentään odota, että hän olisi omia analyysejäni tavaillut, mutta myös riittävän moni muu on paljastanut syyn apatiaan: se on Kataisen oma ylimielisyys.

Helsingissä vellova Malmin mummosota on yksi esimerkki suomalaisen politiikan turmiollisuudesta. Meillä pitää kansan lähteä kaduille, jotta terve järki voittaisi. Ilman mielenosoituksia Pekka Saurin (vihr.) johtama koneisto olisi häätänyt kutojamummot Malmin ylikulkusillalta, vaikka meillä tarvittaisiin kieltojen sijasta enemmän mahdollisuuksia kaupunkikuvan elävöittämiseksi ja yhteisöllisyyden rakentamiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s