NAISASIALIITON AGENDA

Tästä tuli nyt aivan huomaamatta, yllättäen ja pyytämättä lajityypillistä käyttäytymistämme kartoittava trilogia – vihaan näita sivistyssanoja, mutta menköön nyt tämän kerran. Tämän kolmannen osan takana on tahaton ja harvinainen vierailuni Naisasialiitto Unionin sivuilla. Jonkinlainen itsesujeluvaisto minullakin sentään vielä pelaa, joten miksi turhaan työntäisi päätään stressimankeliin. Jotenkin nyt vaan lipsahti…

Ensin kuitenkin Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle lukijani! Joidenkin mielestä ei ole enää mitään juhlittavaa, kun päätökset tehdään Brysselissä. Eräiden toisten mielestä itsenäisyydellä ei pitäisi enää elämöidä lainkaan, koska se on niin vanhanaikaista. He nakkelevat nationalismi -sanaa kuin feministit sovinismi -sanaa. He ovat näitä liittovaltiouskovaisia, joiden mielestä globaali kasvupolitiikka on ihkua. He ovat tietysti yhtä väärässä kuin feministit, koska hekin unohtavat biologian. Ihminen on eläin ja lähes kaikki eläimet puolustavat reviireitään.

Simpanssilauma lähettää urospartioita vartioimaan reviirinsä rajoja ja tarvittaessa myös sotaretkelle, jos naapurilauma on tunkeutunut alueelle. Emme ole kovin paljon tuosta kehittyneet mekään. Kansainvälisinä itseään pitävät yrittävät todistella, että nationalismi sulkisi rajat ja meistä tulisi pohjoiskorealaisia. He unohtavat historian, kun luulevat keksineensä kansainvälisyyden. Kansainvälisyys on yhtä vanha keksintö kuin reviirinpuolustus. Eivät ne ole toistensa vastakohtia. Ne täydentävät toisiaan eikä kumpaakaan ole ilman toista.

Nationalismin vihaajat hehkuttavat EU:n rauhanprojektia. Mutta mikä rauhanprojekti se sellainen on, joka tuottaa ennennäkemättömän uusoikeistoaallon? Paradoksaalista kyllä, taas taitaa ”kasvatus” tuottaa päinvastaisen tuloksen kuin mihin sillä on alunperin pyritty.

Naisten maailma

Itsenäisyyspäiväämme varjostaa tänä vuonna filmigate. Tuntemattoman Sotilaan perinteinen esitysaika on joutunut sensorin hampaisiin. Mieskaupasta kertova elokuva ei kuulema sovi pilteille. Jälkipolville ei sovi enää kertoa historiastamme. Suomessa aloitti tämän vuoden alussa Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus (Meku). Siis vaikka valtionhallinnossa vallitsee tiukka tuottavuuskuri eikä uusia virkoja pitäisi perustaa ja vanhoistakin työntekijöistä halutaan päästä eroon, niin silti meillä perustetaan tällaisia Mekuja ilman minkäänlaista arvokeskustelua. Meillä on varaa maksaa 15 ihmisen palkat täysin turhasta työstä. Eiköhän noita kasvatus- ja valistuslaitoksia ole Suomessa muutenkin jo liikaa.

Meku on vain tyyppiesimerkki siitä, että elämme naisten maailmassa. Naisten biologiaan kuuluu olla ylihuolestunut maailman menosta ja erityisesti sen vaikutuksista lapsiin. Se on ollut tärkeä ominaisuus lauman hengissä pitämisessä, mutta nykytasolla se saa ylihysteerisiä piirteitä ja siitä koituu enemmän haittaa kuin hyötyä. Meidät suojellaan nykyään kuoliaaksi. Milloin ennen on ollut näin paljon ”kasvatusta” ja milloin ennen lapset ja nuoriso on kärsinyt näin paljon mielenterveyshäiriöistä? Hysteria tuottaakin anarkiaa, vaikka sen piti tuottaa paratiisi.

Kyseessä taitaa olla luonnonlaki, sillä näitä valistuksen ”saavutuksia” löytyy kaikilta inhimillisen toiminnan aloilta. Milloin meitä on enemmän valistettu ruoka-asioissa ja syöty näin paljon kevyttuotteita – ja milloin ihmiskunta on ollut yhtä ylipainoinen kuin tämän valistuksen jälkeen? Ehkä pitäisi luottaa enemmän normiapinoiden omiin tuntemuksiin?

Mieskauppa

Tuntematon Sotilas on erinomainen kuvaus mieskaupan raadollisuudesta. Sotilaat ovat siviilejä, jotka on puettu persoonattomaan sotisopaan ja joilta on riistetty passi, rahat, omaiset ja kaikki normaalit ihmisoikeudet. Heidät pannaan ampumaan toisia ihmisiä ja olemaan maalitauluina muiden ampumille luodeille, ammuksille, pommeille, kaasuille ja säteilylle. He ovat kuitenkin joidenkin poikia, tavallisia pelokkaita apinoita, jotka on viekkaudella saatu palvelemaan julkisen ja joskus myös yksityisen koneiston tarpeita.

Sotilaat ovat mieskaupan uhreja, mutta siitä ei puhuta ääneen. Ihmisoikeudet eivät kuulu miehille, koska ne on varattu naisille ja laspsille. Univormu saa koko lauman pitämään heitä jonain muuna kuin ihmisinä. Sotilaita saa tappaa luvan kanssa. Tappamiseen on laadittu jopa kansainvälisiä sopimuksia. Sotilaiden kuolema on normaali tapahtuma vaikkapa Syyriassa. Oikeasti he ovat valepukuisia siviilejä – silti vain ”oikeiden” siviilien kuolema herättää maailmalla paheksuntaa.

Ihmiskaupasta on meillä pulistu jo vuosikaupalla ja aina tässä propagandassa käytetään hyväksi naisten ruumista. Vähemmistövaltuutetun 12 -henkinen poppoo valisti meitä taas eilen ja valituksen aihe oli se, ettei Suomessa osata tunnistaa seksiperäistä ihmiskauppaa. Kuitenkin jouduttiin myöntämään, että meillä ihmiskauppaa tunnistetaan entistä paremmin. Vähemmistövaltuutettu Biaudetin ongelma tuntuu olevan se, että meillä on löydetty työperäistä hyväksikäyttöä, mutta ei seksiperäistä. Onhan se hieman noloa, kun seksikaupalle on annettu kärsivän naisen kasvot, mutta uhrit ovatkin oikeasti miehiä! Ei sellainen peli vetele.

Biaudetin mukaan meillä on siis rakenteellinen ongelma, joka estää meitä tunnistamasta seksiorjia. Evalle ei voi tulla mieleenkään, että jos niitä seksiorjia ei olekaan niin paljon kuin hän haluaisi niitä olevan… Tämä seksihysteria kumpuaa tietysti siitä, että nyt pitäisi saada kiireesti näyttöä seksiorjien olemassaolosta, jotta seksinostokieltolaki saataisiin eduskunnassa läpi. Oikeasti tämä kieltolaki olisi vain alkupala feministisessä suunnitelmassa, joka huipentuu heteroseksin kieltävään lakiin. Se on ohjelmoitu säädettäväksi vuonna 2046. Heteroseksin kieltäminen on jopa helppoa, koska heterous on jo määritelty kulttuuriseksi ilmiöksi eli sopimuskysymykseksi. Tarvitaan vain laki. Jos et halua muuttua homoksi, olet vastuuntunnoton kansalainen, kuten pääministeri Katainen asian ilmaisisi.

Kuuntelin eilisiä Kataisen puheita ja minulle selvisi, miksi tämä kaveri on minua aina ärsyttänyt. Kataisella on kumma tapa hoitaa asioita uhkailemalla ja syyllistämällä. Ikään kuin hallitusta ei saisi arvostella. Tällainen käytös kuuluu totalitaariseen hallintoon. Hän vierittää vastuun kansalle ja syyllistää heidät hallituksen epäonnistumisista. Kataisella on pakkomielle eläkeiän nostamisesta, vaikka työtä ei nytkään riitä kaikille. Tässä Katainen on pelkkä EK:n juoksupoika. Sitä kuuluisaa suurten ikäluokkien jättämää tyhjiötä ei koskaan tullutkaan ja eläkeiän nosto vain lisäisi työttömien määrää. Eläkeikä ei  todellakaan ole se suurin ongelma tällä hetkellä, vaan tärkeintä olisi saada työttömille työtä.

Katainen lupasi kannattaa 99 -prosenttisesti kaikkia ehdotuksia, joilla työuraa saadaan pidennetyksi. Minulla on kolme esitystä, mutta luulenpa niiden kaikkien joutuvan tuohon yhden prosentin laariin. Ensimmäiseksi meidän pitäisi vähentää koulutuksen kestoa. Vuosi pois peruskoulusta, vuosi lukiokoulutuksesta ja vuosi yliopistokoulutuksesta. Kansa ei silti olisi nykyistä tyhmempää. Pojat ainakin kiittäisivät. Pojat kiittäisivät myös, jos mieskauppajaksosta heidän elämässään eli asepelveluksesta luovuttaisiin. Eläkekin voitaisiin lopettaa käsitteenä kokonaan, jos meillä saataisiin aikaan kansalaispalkka. Siihen Katainen ei koskaan suostu.

Kouluvalitus

No niin, josko nyt päästäisiin asiaan eli sinne Naisasialiiton sivuille. Tiedotteista ja kannanotoista pisti silmään kaksi kirjoitusta.

Mitäpä luulet koulumaailman tekevän tytöille ja pojille? Tässä muutama tosiasia taustaksi: Pojat viihtyvät koulussa tyttöjä huonommin ja heidän koulumenestyksensä on tyttöjä heikompaa. Vuoden 2009 PISA -tutkimuksen mukaan Suomi on kolmanneksi paras maa lukemisessa, mutta Suomessa poikien ja tyttöjen väliset erot ovat OECD -maiden suurimmat, siis tyttöjen eduksi. Pojat ovat tyttöjä suuremmassa syrjäytymisvaarassa ja enemmistö koulupudokkaista on poikia. Tyttöjen ja poikien suhteellisessa osuudessa on ero kaikilla osaamistasoilla, mutta erityisen selvä on poikien yliedustus heikoimmin osaavien oppilaiden ryhmässä. Erityisluokissakin pojat ovat yliedustettuina.

Mitäpä sitten löytyy Naisasialiiton kannanotosta, joka on varmaankin lähetetty kaikille Suomen päättäjille? Siinä vaaditaan kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille lisää työvälineitä puuttua tyttöjen pahoinvointiin! Ongelman ratkaisu löytyy kaikille kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille annettavasta sukupuolisensitiivisestä perus- ja täydennyskoulutuksesta: sukupuoleen liittyviä ennakko-oletuksia purkavan sukupuolisensitiivisen perus- ja täydennyskoulutuksen tulisi olla pakollista lapsia ja nuoria työssään kohtaavalle kasvatus- ja opetushenkilökunnalle. Sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi tasa-arvokasvatuksen tulisi olla kiinteä osa suomalaista päivähoitojärjestelmää.

Näin sitä lobataan työpaikkoja naistutkimuksen laitoksista valmistuville eliittinaaraille. Toivottavasti huomasit myös päivähoitojärjestelmän tärkeyden tässä ”kasvatus”projektissa. Tässä yksi selitys sille, miksi kotiäiti on kirosana naisliikkeen agendassa.

Mikä sitten oli muodollinen syy Naisasialiiton parkaisuun? Syitä löytyy peräti neljä: kansainvälinen tyttöjen päivä, tyttöjen kokema kuormitus kouluissa, tyttöjen itsemurhat ja ammattioppilaitosten naisopiskelijoille satelevien seksiehdotusten suuri määrä. Jälkimmäistä en viitsi edes kommentoida, koska pidän seksiä luonnollisena asiana.

Naisasialiitto on löytänyt yhden pienen perhosen siiveniskun, joka voisi herättää toivoa siitä, että kouluympäristö olisi turmiollinen myös tytöille, ei pelkästään pojille. Se toivo löytyi WHO -koululaistutkimuksesta, joka perustuu oppilaiden koulukokemuksiin. Oppilailta on siis kyselty, miltä mikin asia tuntuu. Tästä raportista Naisunioni oli repäissyt näin dramaattisen väitteen: kaikissa Pohjoismaissa tytöt kokevat kuormittuvansa koulunkäynnistä poikia yleisemmin.

Tällaista lausetta ei raportista löydy. Se on siis vetäisty jostain aatteen kukkahatusta. Kaikkinensa raportti kertoo koulun kuormittavan poikia enemmän kuin tyttöjä . Katsotaan vaikkapa kuviota 24. Siinä on verrattu koulutyöstä paljon tai jonkin verran kuormittuneita 13 -vuotiaita poikia ja tyttöjä eri maissa. Suomalaiset pojat ovat seitsemänneksi eniten kuormittuneita, tytöt ovat sijalla kahdeksan. Kuvio 23: 11- vuotiaat pojat ovat yhdeksänneksi kuormittuneimpia, tytöt sijalla 14. Kuviossa 25 verrattiin 15 -vuotiaiden tilannetta ja siinä tytöt voittivat surkeuskilpailun. He olivat sijalla kolme, kun pojat jäivät neljänneksi.

Mitä löytyy sitten kuvioista 17 ja 18? Niissä verrataan kuormittumisen kehitystä vuodesta 1994 vuoteen 2010 näiden kolmen ikäryhmän välillä. Vain kahdessa pylväässä viidestätoista tytöt kokivat kuormittuvansa poikia enemmän.

Sinänsä tällaisia musta tuntuu -vastauksia ei pidä edes vertailla eri sukupuolten välillä, koska sukupuolet kokevat saman kuormittavuuden eri tavalla. Poikia suojaa testosteroni, joten he monesti eivät edes huomaa asiaa, joka tytöistä tuntuu inhalta. Mainio esimerkki samasta raportista: tytöt kokivat itsensä yksinäisemmiksi kuin pojat. Silti vailla yhtään samaa sukupuolta olevaa ystävää oli pojista 2-4 ja tytöistä vain 0-1 prosenttia. Ero on moninkertainen!

Yksi Naisunionin syy kirjoitukselleen oli se, että suomalaiset alle 24 -vuotiaat tytöt ja nuoret naiset tekevät noin 30 itsemurhaa vuodessa; vaikka miesten itsemurhat ovat laskeneet, tyttöjen ja nuorten naisten itsemurhat eivät ole vähentyneet! Kannattaisiko katsoa peiliin? Meillä on nyt tehty yksipuolista naistyötä vuosikymmenet ja naisten suhteellinen asema sen kuin heikkenee. Missä syy? Olisiko tämäkin pantavissa patriarkaatin piikkiin? Joka tapauksessa 80 prosenttia nuorten itsemurhista on edelleen miesten tekemiä…

Vankilavalitus

Toinen Naisunionin valitus käsitteli vankilaelämää. Mitäpä luulet vankilan tekevän miehille tai naisille? Kummat siellä mahtavat kokea kovempia kohtaloita?

Naisia on vangeista seitsemän prosenttia. Naisvankien suhteellinen osuus on kaksinkertaistunut 15 vuodessa. Joku voisi ihmetellä tätäkin, sillä naisten etua on nyt ajettu määrätietoisesti vuosikymmenet. Onko jokin mennyt pieleen?

Seitsemän prosenttia on kuitenkin vain seitsemän prosenttia ja jos ajatellaan vankien kokemusten olevan sukupuolineutraaleja (mitä ne eivät ole), niin vain seitsemän prosenttia vankilaongelmista kaatuu naisten syliin. Silti Naisunioni katsoi tarpelliseksi nostaa häntäänsä valittamalla, kuinka Suomessa säästösyistä pannaan naisia samaan vankilaan miesten kanssa. He eivät tietenkään tulleet maininneeksi, ettei naisia ja miehiä päästetä missään tekemisiin keskenään. Ja vain naiset voivat hankkiutua raskaiksi ja saada siten erityiskohtelua. Vain nainen voi ottaa lapsen mukaansa vankilaan – se kertoo jo aika paljon sukupuolten vankilaolosuhteista.

Ehkä naisvankeja ahdistaa jo se, että he tietävät samassa vankilassa olevan myös miehiä eli niitä oikeita rikollisia. Naisethan eivät oikeasti ole rikollisia, he ovat uhreja. Näin todistaa myös Naisunionin kannanotto: ilman miehiä naisrikollisia tuskin olisi olemassakaan. Siinä varmaan selitys, miksi naisille langetetaan samoista rikoksista keskimäärin pienempiä tuomioita kuin miehille, tutkitusti.

Vielä Naisasialiitolla sentään on petrattavaa. He eivät ole vielä keksineet vaatia naisvankiloiden lopettamista, kuten Women’s Justice Taskforce Britanniassa tekee.

Saatana ja sexy lady

Lopuksi muistutus tästä naisten maailmasta, jossa elämme. Miehet joutuvat vääntymään naisten määrittelemiin rajoihin, muuten tulee turpaan. Viimeksi näin kävi teinitähti Robinille. Hänestä on tehty elokuva ja siinä kuuluu yksi saatana -sana. Elokuva näytettiin konsertin yhteydessä Hartwall Areenalla, jossa oli paikalla 6000 fania ja yksi helsinkiläisnainen. Toimittaja Jenni Uotinen halusi korostaa, että paikalla oli paljon myös aivan pieniä sylilapsia.

Helsinkiläisnainen oli hermostunut saatana -sanasta ja ottanut yhteyttä toimittaja Uotiseen. Kiroilu tuli minulle täytenä yllätyksenä. En ehtinyt reagoida siihen mitenkään, kuten vaikkapa peittää pienen seuralaiseni (6v) korvia. Helsinkiläisnaisen pinna pimahti vielä toistamiseen, kun väliajalla soittanut dj laulatti kansaa Gangnam Style -biisin kertosäkeellä sexy lady.

No mitä Uotinen sitten vääntää Iltalehden etusivulle päätyneen juttunsa ingressiksi: Teinisensaatio Robinin elokuvan ensi-ilta sai viikonloppuna ikävän käänteen. Niinpä. Yksi naaras peittoaa urospuolisen teini-idolin eikä siihen tarvita muuta kuin kieroutunut luonne ja taipumus moralisointiin. Sääliksi käy sitä kuusivuotiasta kummitytärtä, jolta noin pontevasti korvia peitellään. Kuinka hän mahtaa aikanaan selvitä oikeassa maailmassa?

Näin meitä miehiä kasvatetaan. Taas varmaan maailma parantui.

* * *

Trilogian muut osat: Ihmisen lajityypillinen käyttäytyminen; Kuinka meitä jalostetaan ja hallitaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s