ORGASTINEN PERJANTAI

Kulunut syksy on osoittanut havainnollisesti kuinka kapitalistit ovat ainoita, jotka valittamisen taidossa pystyvät kilpailemaan feministien kanssa. EK ja Juhana Vartiainen ovat päivittäin aukoneet suutaan pääministeri Kataisen suosiollisella avustuksella. Ja pääanaukomisen sisältö on ollut aina sama: lisää rahaa ja etuja meille, vähemmän rahaa ja etuja muille.

Oikea malliesimerkki tästä filosofiasta löytyy Hesarin etuaukeamalta 9.12. Siihen on taitettu kaksi otsikkoa vierekkäin. Toisessa EK:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila vaatii työläisten palkkojen alentamista – näin siis yksityisellä puolella. Viereisessä otsikossa avataan julkisen puolen toimintaa. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ehdottaa siinä Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen palkan korottamista kymmenellä prosentilla – ja miksei ehdottaisi, koska myös kaikkia apulaiskaupunginjohtajia odottaisi samanlainen korotus.

Jokohan Pajunen on tyytyväinen? Hänellä on nyt parempi palkka kuin New Yorkin tai Lontoon pormestareilla tai pääministeri Kataisella. Ei hän tietenkään ole tyytyväinen, sillä kyse ei ollut oikeasta palkankorotuksesta, vaan jälkeenjääneisyyden korjaamisesta. Pajunen oli ollut palkkakuopassa. Kaveri on jo aikoja sitten ohittanut pisteen, jonka jälkeen mikään ei enää ole tarpeeksi. Halla-Ahon sanoin hänestä on tullut ahne, röyhkeä ja suuruudenhullu.

Yksityisen ja julkisen naimakauppa

Mitä saadaan, kun naitetaan yksityinen ja julkinen sektori? Vastaus: telakkateollisuus.

Tänäisen, vuoden viimeisen perjantain mediailmasto on ollut kapitalistivalituksen kliimaksi vai pitäisikö sanoa suoranainen orgasmi. Huutoon ovat yhtyneet kaikki kynnelle kykenevät apinat. Aika harvassa ovat olleet toppuuttelijat. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori tietysti puolustaa itseään. Hänen lisäkseen olen bongannut vain Kauppalehden toimittaja Kaija Lähteenmaan. Terveiset tervejärkiselle Kaijalle!

Kyse on tietysti amerikkalaisen Royal Caribbean -varustamon aiheuttamasta ”katastrofista”. Se perhana kun päätti tilata loistoristeilijänsä Ranskassa sijaitsevalta STX-nimiseltä konkurssin partaalla hoippuvalta korealaistelakalta eikä Suomessa sijatsevalta STX-nimiseltä konkurssin partaalla hoippuvalta korealaistelakalta. Kapitalisti ostaa tietysti sieltä, mistä halvimmalla saa.

Mihin ovat nyt hävinneet kaikki EU -uskovaiset ja kansainvälisyyskiihkoilijat? Eikös se ole eurooppalaisten yhteinen etu, että tilaus saatiin Eurooppaan? Eikös se ole meidän kaikkien parhaaksi, että köyhät ranskalaistyöläiset saavat syödäkseen? Eivätkös he ole aivan yhtä hyviä ja arvokkaita apinoita kuin turkulaishitsaajat? Tämä on pelkkää uljasta markkinataloutta eikä mitään impivaaralaissuhmurointia!

Kun lueskelee ranskalaistelakan tilanteesta, niin siellä taitavat asiat olla vielä Turkkuakin huonommin. On siis eroo… eikun eettisesti oikein, että rannikkoranskalaiset saivat tilauksen. Voiko Royal Caribbean -varustamoa siis pitää hyväntekijänä? Ehkä ei kuitenkaan. Laivanrakennusala on kokonaisuutena niin perseestä, että sen logiikkaa on mahdoton ymmärtää. RC -Varustamon pääjohtaja Richard Feinin mukaan molemmat aiemmat turkkulaiset loistoristeilijät tuottavat yhtiölle huippuluokan taloudellista tulosta ja varustamo on innoissaan lisäämässä risteilijälaivastonsa kokoa.

Tässä se on nyt kapitalismin ahneus siististi keittön pöydälle levitettynä: rahaa tulee kuin roskaa, mutta silti varustamo ei suostu maksamaan uusista aluksistaan markkinahintaa. Apinalogiikalla se tarkoittaisi sitä, että varustamo jäisi ilman laivojaan. Mutta kapitalismilogikka meneekin niin, että päätetään kilpailuttaa veronmaksajien rahoilla pelaavia valtioita ja pakotetaan ne maksamaan osa laivan hinnasta.

Kuulostaa uskomattomalta, mutta näinhän se käytännössä menee. Maailman telakkateollisuus pysyy pystyssä vain veronmaksajien rahoilla. Nyt Vapaavuori haluaa hienovaraisesti tiedustella ranskalaisilta, että ette te kai ole antaneet laitonta tukea saadaksenne tilauksen Saint Nazairen telakalle?

Ei tietenkään, ranskalaiset vastaavat ja kaikki ovat taas tyytyväisiä.

Naiset tekevät maailman

Jokainen valistunut apina tietää, että tämä on naaraiden maailma. Tänäinen lööppilehti todistaa sen omalla tavallaan. Se esittelee kuluneen vuoden muistettavimmat trendit. Esillä on naaras jos toinenkin, mutta ei ensimmäistäkään urosapinaa. Uutisen opetus: vain naiset tekevät trendejä.

Joku voisi olla sitä mieltä, että peräkammarius on yhtä hyvä trendi kuin tissinvilautuskin. Mutta, mutta, kuinka väärässä hän olisikaan. Ei se mitenkään voi sitä olla, koska trendit valitaan naaraiden toimesta ja ihmisapinanaaraat on niin rakennettu, että seksiä annetaan ilmaiseksi vain alfauroksille.

Siksi ei ole seksikästä panna Plan -järjestön mainokseen ghanalaisella kaatopaikalla globalisaation ilosanomaa eli lännestä dumpattua ser -romua henkensä kaupalla pilkkovan ja verta yskivän pojan naamataulua. Eihän kukaan jaksaisi innostua Koska minä olen poika -kampanjasta! Ei ketään kiinnosta kuulla, että maailman surkeimmissa oloissa sinnittelevät apinat ovat – poikia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s