MARRY ME!

Eniten sydämen sivistystä eduskunnassa oli vahtimestareilla – Päivi Salonen (Mauri Pekkarisen entinen avustaja).

Vuorokaudet menivät taas sekaisin, kun juutuin puolenyön aikaan television ääreen, vaikka menin vain toosaa sammuttamaan. Siellä oli menossa Uuden musiikin kilpailun esikarsinta. Euroviisuaika siis on taas alkanut. UMK ei ole tähän mennessä hirveästi kiinnostanut lähinnä sen kauhean nimen vuoksi. Minulle uusi musiikki on perinteisesti tarkoittanut hiekkasäkin raahaamista kirkon käytävällä – Viitasaaren Musiikin aika -festivaalin tyyliin.

Ohjelma yllätti. Siinä pätevänoloiset tuomarit analysoivat matskua ja kilpailuun lähetetyt biisit kuulostivat lyhyinä näytteinäkin rohkaisevilta. Suomessa on todella paljon lahjakkuuksia, joista ainakaan tämä tavis ei ole tiennyt mitään. Ja varsinkin oli ihana katsella seksikkäitä naismuusikoita, joita tuntuu löytyvän pilvin pimein: Iina Salin ja Last Night, Krista Siegfrids ja Marry Me, Elina Orkoneva ja He’s Not My Man, Diandra ja Colliding Into You.

Tähän se ikääntymisen ikävyys tiivistyy. Kun satanen on jo murrosikää lähempänä, nämä ihanuudet ovat tavoittamattomissa. En ole alfa, joten ei ole oven takana nuoria naaraita jonottamassa . Silti vastaisin epäröimättä kyllä, jos joku Kristan oloinen parikymppinen kuiskaisi korvaani marry me! Se vain sattuu kuulumaan ihmisen lajityypilliseen käyttäytymiseen.

Jatkoon päässeistä 12 kipaleesta yksi oli ylitse muiden niin esittäjänsä Kristan kuin tuottamansa Marry Me -elämyksenkin perusteella. O-ou, O-ou, Ding-dong. Tällainen pitää euroviisun olla. Kerrankin Suomesta tulee biisi, joka menee luuytimeen saakka. Kerrankin naaras, joka räjäyttää esiintymislavan.

Myönnän, että tähän tuli nyt tietty sukupuolilisä, mutta minkäs noille testosteroneilleen mahtaa.

Tänään pääsimme näkemään Kristan ensimmäisen kerran stagella. Kuuma gimma! Esiintyminen oli eleitä myöten täysin valmis. Huikeaa osaamista tältä 27 -vuotiaalta kaunottarelta. Jotenkin tuli mieleen Lady Gaga ja kuinka ollakaan, tämä paljastuu Kristan esikuvaksi. Toivottavasti siitä ei tule ongelmia, että maailmalla on jo olemassa Marry Me -niminen biisi.

Vain yhden asian muuttaisin esiintymisessä. Asun. Okei, mekko oli tarpeeksi lyhyt, mutta eihän kosintaa sentään häämekossa tehdä. Voisin tarjoutua suunnittelemaan Kristan esiintymisasun. Väri voisi olla valkoinen, mutta kolttu olisi kaksiosainen, halki siis pystysuunnassa, yhdellä kierteellä. Osat olisivat kiinni toisissaan vain seitsemällä kultaisella sormuksella. Mitään strategisia paikkoja ei tietysti paljastettaisi – yleisölle kuitenkin selviäisi, ettei alla ole mitään…

Pelkkää symboliikkaa: sormukset yhdistävät avioliiton kaksi alastonta osapuolta.

Altruismia

Jyrki Kataisen pitäisi pääministerinä olla suomalaisten johtaja. Mutta hän vain haukkuu ja pelottelee laumaansa. Hän ei ole esimerkkinä eikä hän uskalla astua etulinjaan. Hän ei luo tulevaisuudenuskoa eikä kansallista yhtenäisyyttä. Hän tökkii rahvasta tikulla pitäen samalla nenästään kiinni. Tällä johtamistyylillä Talvisodassa olisi tullut turpaan kuusi-nolla ja olisimme osa Venäjää. Nyt Sauli Niinistön piti tehdä se, mikä olisi ollut Kataisen tehtävä. Hän näytti mallia. Hän näytti mallia paitsi Kataiselle, myös ja erityisesti Jussi Pajuselle, Pekka Saurille, Hannu Penttilälle, Laura Rädylle ja Ritva Viljaselle sekä koko EK:n poppoolle.

Kannatin presidentin valtaoikeuksien purkamista, koska olin vittuuntunut edellisen presidentin olemattomuuteen. Nyt Niinistö on vajaassa vuodessa tehnyt lauman eteen enemmän kuin edeltäjänsä 12 vuodessa. Kuulimme parhaan uudenvuodenpuheen (viimeisiä sanoja lukuunottamatta) yli kymmeneen vuoteen. Meillä on presidentti, joka tuntuu välittävän siitä, mitä tavalliselle apinalle kuuluu. Siksi hänellä soisi olevan enemmän valtaa. Hän voisi vaikka hajottaa eduskunnan, sillä meillä on vaarallinen hallitus. Nykyinen pääministeri on kävelevä katastrofi, josta olisi päästävä viipymättä eroon – ennen kuin hän ehtii tuhota lauman yhteisvastuuhengen, romuttaa kuntarakenteen ja yksityistää terveydenhuoltojärjestelmän.

Katainen on pahinta, mitä Suomelle on puoleen vuosisataan tapahtunut. Katainen on osoittanut kyvyttömyytensä, Katainen saa mennä. Veitsijupakka havainnollisti, millainen mies meitä johtaa. Rahvaan edustaja lankesi hänen eteensä polvilleen ilmentäen suomalaisen urosapinan ahdinkoa ja alistettua asemaa. Ja vankila on ainoa lääke, mitä yhteiskunnalla on miesten ongelmiin tarjota.

Niinistö on osoittanut, miksi ihmislajin johtajat ovat yleensä vanhoja miehiä. He osaavat sen homman parhaiten. Niinistö vs Halonen kertoo, miksi lauma tarvitsee urosjohtajan. Niinistö vs Katainen puolestaan kertoo, miksi nuoruus ei yksin riitä.

Niinistön ele on jo tuottanut tulosta. Kärkipoliitikot (ei Katainen) pitävät kansanedustajien palkkojen leikkausta selviönä. Eikä tämä ole mikään suomalainen ilmiö. Jopa kapitalismin ihmemaassa Yhdysvalloissa päätettiin kiristää rikkaiden verotusta. Ranskassa samanlainen vero on jopa ajanut yhden ahneen näyttelijän veropakolaisuuteen. Kohta eliitiltä putoaa pohja pelottelultaan, että me muutamme ulkomaille, jos verojamme nostetaan. Tervemenoa vaan kaikki altruismiin kykenemättömät! Olette bakteerejakin surkeampia.

Tuskin kuitenkaan näemme kansanedustajien palkkojen laskevan viidenneksellä. Jouni Backman jo vaatii jäitä hattuun. Hänen mukaansa tästä ei saa tulla viestiä yleiseksi palkanalennukseksi. Totta kai siitä voi sellainen tulla, jos eliitti vain näyttäisi esimerkkiä. Esimerkillä laumaa johdetaan ja jos apinat kokevat reiluutta, hekin suostuvat tinkimään. Näin se lajityypillinen käyttäytyminen vaan menee.

Backman halusi jostain syystä levittää väärää tietoa Niinistön eleestä väittämällä, että palkka alenisi vain vuoden 2011 tasolle. Halusiko hän näin suojella Halosen mainetta? Oikeasti Niinistö haluaa palkkansa vuoden 2006 tasolle. Sillä tasolla me kaikki tulisimme vallan erinomaisesti toimeen, erityisesti ne pörssiyhtiöiden johtajat, joiden palkat nousivat puolella vuonna 2011. Backman vaatiikin, että hyvätuloisten veroja nostetaan. Se on kai vähintä, mitä voidaan vaatia.

Meillä pitäisi parhaillaan olla voimassa niin sanottu solidaarisuusvero, jolla yli 100 000 euroa vuodessa tienaavilta näpsäistään vähän lisää veroja. Sillä yritetään rauhoitella kansalaisia, joiden maksamat arvonlisäverot nousivat vuodenvaihteessa yhden prosentin. Samaan aikaan 120 000 euroa tienaava hyvätuloinen maksaa sodaarisuudestaan 0,17 prosenttia! Kuinka eduskunta ylipäätään pystyy tekemään näin naurettavia lakeja? Ei tällaisilla huijauksilla saada laumaa uskomaan reiluuteen. Siihen näköjään tarvittiin Niinistö – niin yksinkertainen ja jokaisen eliittiapinan toteutettavissa ollut teko. Mutta vain Niinistö sen keksi.

Lisää Kristasta:

KESÄN KOHOKOHTIA: Kaskinen

IHANAA KRISTA, IHANAA

WTF

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s