RIKOLLISTA

Viime vuoden marraskuussa erään maakuntalehden sivulle oli taitettu kaksi ehdonalaisuutista vierekkäin. Toisessa kerrottiin äidistä, joka oli pahoinpidellyt kolmea lastaan monta kertaa viikossa vauvasta täysi-ikäisyyteen saakka. Kuristamista, repimistä, riuhtomista, lyömistä, ravistelua, avohaavoja. Tuomio oli puoli vuotta ehdollista vankeutta. Se oli siis kolmen lapsen elämän pilaamisen ja yhteensä kymmenien vuosien pituisen helvetin hinta. Lapsille määrättiin korvauksia tilapäisestä (!!) haitasta yhteensä 16000 euroa.

Toisen uutisen mukaan mies oli ollut sukupuoliyhteydessä täysi-ikäisen nukkuvan naisen kanssa. Ehdollista vankeutta rapsahti seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahdeksan kuukautta ja naaras sai 5300 euroa. Muutaman minuutin tiedostamattoman kärsimyksen hinta oli siis sama kuin yhden lapsen melkein 20 -vuotinen piina… Miehen onneksi teko oli tapahtunut ennen Lex Braxin voimaantuloa. Jos mies olisi ryhtynyt seksiin muutama kuukausi myöhemmin, hän olisi istunut linnassa raiskattavana vähintään vuoden.

Ketään ei tunnu kiinnostavan, kuinka paljon tekaistuilla raiskausväitteillä rahastetaan. Tuskin kukaan on tutkinut, kuinka paljon naaraat kiristävät lauseella: jos et maksa tonnii, niin mä meen poliisille ja sanon sun raiskanneen mut! Melko harva mies ottaa riskiä tulla leimatuksi raiskaajaksi, vaikka kyse olisikin valheesta. Kukaan ulkopuolinen kun ei voi tietää, mikä on totuus. Aika harva hyväksikäytetty mies kehtaa mennä itsekään poliisille. Toissapäiväinen uutinen kertoo tällaisesta poikkeusyksilöstä:

Viisikymppinen mies palasi kapakkareissulta kotiin, kun kolme naapurin teinityttöä pyysi päästä hänen luokseen ”lämmittelemään”. No, kaveri antoi luvan ja rupesi tekemään illallista. Tytöt provosoivat ilmoille seksuaalisviritteisen tunnelman, saivat miehen puhumaan härskejä ja houkuttelivat hänet soittamaan kaverilleen samansisältöisen puhelun. Kaveria oli pyydetty nauhoittamaan puhelu ja sitä sitten kelattiin kotona vanhemmille. Tästä tietysti seurasi kauhea härdelli ja mieheltä vaadittiin 8000 euroa. Tytöt olivat jopa niin ovelia, että he panivat asialle kaksi entistä vankilakundia, jotka lopulta tuomittiin oikeudessa kiristyksestä – tyttöjen kiherrellessä nurkan takana.

Mitä meidän urosten tästä pitäisi oppia? Älä koskaan päästä tuntematonta tai puolituttua naista kotiisi. Tuttujenkin kanssa pitää olla varovainen, you will never know. Mieluummin tapaat vastakkaista sukupuolta vain mahdollisimman julkisilla paikoilla ja mahdollisesti otat jonkun esiliinaksi mukaan.

Mutta mitä ihmettä; tällä systeemillähän päädymme saudiarabialaiseen järjestelmään!

Olet varmaan huomannut, että suomenkielessä on kaksi sanaa, raskaus ja raiskaus, joita erottaa toisistaan vain yksi peniksenmuotoinen kirjain. Jotenkin sairaalla tavallahan sanat liittyvät toisiinsa, mutta mieluummin tietysti näkisi sanaparin rakkaus ja raskaus. Miksi ja milloin nämä sanat ovat muotoonsa solahtaneet? Raiskaus -sana voisi tarkoittaa rakkautta, jos esi-isämme vain olisivat päissään niin päättäneet.

Armosta

Siunattu Jari Sarasvuo puhui tiistaina armosta. Armosta ilman pelastusopillisia virityksiä. No, aivan ilman Jeesusta ei Jarikaan malttanut saarnata, mutta kiitos silti armon arkipäiväistämisestä. Mehän olemme kaikki uhreja – sen uhreja, että kirkkoisät ovat omineet biologisen armon omaksi omaisuudekseen, jolla ovat meitä apinoita rahastaneet. Siis aivan sama ilmiö, jolla feministit ovat omineet itselleen tasa-arvon. Silläkin rahastetaan…

Sarasvuo puhui paljon asiaa, mutta oli hänellä yksi väärä perusolettamus. Hän näyttää uskovan, että ihmislajin armollisuus olisi vuosituhansien myötä lisääntynyt ja erityisesti joidenkin kirkollisten ajattelijoiden ansiosta. Ei se nyt vaan niin mene. Ihminen ei ole muuttunut lajina miksikään emmekä tule miksikään muuttumaan niin kauan kuin nimemme on Homo sapiens. Ihmislaji on vasta alkumetreillä armollisuuden jalon taidon maratonilla. Voimme vain toivoa, että seuraajamme olisi Homo gratialis.

Jarikin siis on sen harhaluulon vallassa, että ihminen edustaisi jonkinlaista kehityksen huippua tai poikkeaisi jollakin olennaisella tavalla muista eläimistä. Ikävä kyllä tällaiselle luulolle ei ole mitään todisteita. Mitä enemmän biologit työssään edistyvät, sitä tavanomaisemmalta apinalta itse näytämme. Otetaan nyt vain yksi esimerkki. Altruismilla ja armolla lienee jotain tekemistä keskenään? Emme ole ainoa altruistinen laji. Jopa bakteerit osaavat altruismin eli armon! Näin ollen armo on osa DNA:n rakennetta. Kuten Jari itse asiassa sanoi, armon pitää löytyä jokaisesta solusta. Ja sieltä se todella löytyykin. Armo on biologiaa, ei uskontoa.

Jos oikeasti olisimme armollinen laji, kaikkialla maapallolla olisi käytössä kansalaispalkka. Kansalaispalkka eli lähimmäisen ihmisarvon tunnustaminen ilman nöyryyttämisen vaatimusta olisi armollisuuden tärkein yhteiskunnallinen sovellus. Mutta kun tällaista järjestelmää tuskin löytyy mistään (muualta kuin alkuperäiskansojen keskuudesta!), emme voi pitää itseämme armollisena eläinlajina.

Heterojen eheytys

Jokainen aika luulee itsestään liikoja ja elossaolevat apinat kuvittelevat olevansa parempia kuin menneet sukupolvet. Ehkä se on ymmärrettävää, mutta ei hyväksyttävää. Ihminen ei ole muuttunut paremmaksi eikä jalommaksi eikä suvaitsevaisemmaksi eikä miksikään muuksikaan. Jokaisella ajalla on omat mustat pisteensä, joita se ei itse halua tunnustaa eikä edes huomaa. Moniavioinen apina saa tuntea tämän nykyaikana nahoissaan. Hänelle ei edes tavallinen kaappi riitä, pitää asua kassakaapissa.

Moniavioisen heteroidentiteetin omaava apina on nykyään huonommassa asemassa kuin homoidentiteetin omaava. Heteron saa jopa eheyttää ilman tunnontuskia, homoeheytyksestä nousee hirmuinen haloo.

Suorastaan loistavan esimerkin tästä nykypimeydestä tarjoaa yksi aikamme suurimmista alfauroksista, golfmiljonääri Tiger Woods. Alfojen yksi ominaisuus on vuosimiljoonia ollut pelehtiminen niin monen naaraan kanssa kuin mahdollista. Onhan normiuroksillakin samanlaisia haaveita, mutta heidän on paljon vaikeampi löytää halukkaita naaraita ja tilaisuuksia. Woodsilla ei ole sitä ongelmaa. Hän saisi melkein kenet tahansa.

Kun tämä Woodsin lajityypillinen käyttäytyminen päätyi median tietoon, siitä syntyi aivan käsittämätön ajojahti. Ikään kuin Woods olisi tehnyt jotain ennenkuulumatonta ja tuomittavaa. Naaras toisensa perään ilmoittautui jakamaan lunnasrahoja. Suurimpana noitana kukkulan laella hääri Woodsin ruotsalainen vaimo Elin Nordegren, joka teki kaikkensa oman uhristatuksensa ja samalla taloudellisen arvonsa kohottamiseksi. Hyvin hän siinä onnistuikin. Tiger maksoi hänelle erorahaa 110 miljoonaa dollaria. Se nippa nappa riittää eliittinaaraalle, joka elää 2000 neliön merenrantatalossaan ja nukkuu 112 neliön makuuhuoneessaan.

Kaiken huipuksi Woods kiidätettiin eheytyshoitoon, jossa hänestä yritettiin manipuloimalla saada kelpo kansalainen yksiavioisuusmonopolin hallitsemaan yhteiskuntaan. Eheytyshoidossa apinan oma ajattelu murretaan ja tilalle istutetaan jonkun muun ajattelu. Emme ole mihinkään keskiajasta kehittyneet. Meitä ei ohjaa järki vaan tunteet.

Aivopesu on aivan ilmeisesti tehonnut ainakin niin pitkälle, että Woods nyt luulee olevansa yksiavioinen. Ei kai hän muuten kosiskelisi Eliniä takaisin 200 miljoonan dollarin avulla! Hän siis lupaa ex-siipalleen tuon summan, jos enää koskaan olisi ”uskoton”. Elinille noin pienet rahat eivät kelpaa, hän vaatii 350 miljoonaa dollaria! Mitäs tämä muuta on kuin korkeanluokan seksinostoa? Kuinka tämä muuten kuin summien puolesta eroaa kadunkulmassa käytävästä keskustelusta, jossa auton ikkunasta huikataan:

– Hei typy, irtoisko viidelläkympillä?

– No vittu, jos ei oo varaa sataseen, niin lähe menee!

Tämä uusi episodi on mielenkiintoinen kahdellakin tapaa. Tokihan psykologiaa opiskelleen Elinin kannattaa sanoa tahdon, sillä tuskin hän koskaan tulisi millään muulla tavalla saamaan 350 miljoonaa dollaria. En nimittäin usko Woodsin ”raitistuneen”. Vähintään siinä vaiheessa, kun tuttua tussua pitäisi höylätä neljännensadannennen kerran, ruoho alkaa kummasti vihertää aidan takana. Se voi tapahtua aikaisemminkin, jos Elin rupeaa pihtaamaan. Ja Elin näyttää sellaiselta naaraalta, että hän osaa tämän taidon.

Toinen näkökulma on feministinen. Ruotsissa ei saa ostaa seksiä. Mitä tekee ruotsalainen naarassyyttäjä Marianne Ny? Hän on aiemminkin tunkenut reviiriään ulkomaille, kun on kyse niin vakavasta rikoksesta kuin seksistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s