MUSTAA HUUMORIA

Ajattelin alunperin, että tekisin tänään jotain hyödyllistä, enkä siis kirjoittaisi yhtään mitään. Mutta vittu soikoon, tulin selanneeksi Iltalehden otsikoita ja tissikuvien lisäksi sieltä hyökkäsi tajuntaan musta (olikohan tämä nyt rasismivapaa ilmaisu?) urospuolinen beatboksaaja – elämä on ihanaa, kun oppii jatkuvasti uusia sanoja!

Ihonvärillä ja sukupuolella on tällä kertaa merkitystä. Kun tutustuin beatboxin ihmeelliseen maailmaan, saatoin havaita, että urosapinat hallitsevat tätä taiteen muotoa. Varmaan joku patriarkaatti on asettunut naisten vapautta rajoittamaan? Ja jostain syystä se ensimmäinen Youtuben tarjoilema naarasboksaaja oli Sexy Girl… (huijausta tietenkin, ei siinä mitään seksikästä ollut)

Tämä Iltalehden video oli napattu sekin Youtubesta: Verbal Ace Beatbox Subvay. Sitä on tällä hetkellä katsottu vasta 342 kertaa, koska se on julkaistu viime torstaina. Nyt on Sinun vuorosi uhrata elämästäsi reilu viisi minuuttia. Palataan sitten asiaan.

Sanoisin, että Verbal Ace on loistava! Maailma olisi parempi paikka, kun meillä olisi enemmän tällaisia kokemuksia. Oletko samaa mieltä? Mutta johtuuko tämä hehkutukseni vain siitä, että olen urosapina? Huomasit varmaan, ketkä yleisöstä nauroivat ja ketkä eivät. Ensimmäistä valkoihoista naarasta lähinnä vitutti koko touhu. Hän ei katsonut boksaajaa kertaakaan koko viiden minuutin aikana. Toinen pääosaan saapunut valkoihoinen naaras käyttäytyi yhtä tunteettomasti.

Minä en olisi voinut mitenkään olla katselematta tällaista elämän sulostuttajaa, olen sen verran utelias. Ei voinut olla katsomatta valokeilaan saapunut valkoihoinen, mutta ruskettunut mieskään. Hän nauroi avoimesti kaverin vitseille. Toinen nauraja oli musta nainen. Hänen vieressään istunut valkoihoinen nainen oli lukevinaan kirjaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut – ehkä nämä beatboksaajat ovat NYC:n metrossa niin arkipäiväisiä ilmiöitä, ettei niitä enää vaan jaksa?

Tämä ei ole ainoa Verbal Acen video, jossa sama sukupuolittunut/rasistinen suhtautuminen loistaa olemassaolollaan. Katsokaapa taustalla olevaa valkoihoista tummahiuksista naista. Hänkään ei jaksa kääntyä katsomaan. Etualan mustat miehet sen sijaan ovat ekstaasissa.

Voimmeko tämän liian pienen aineiston perusteella tehdä johtopäätöksen, että mustaa miestä fanitetaan tässä järjestyksessä:

  1. mustat miehet
  2. valkoiset miehet
  3. mustat naiset
  4. valkoiset naiset

Johtuuko tämä siitä, etteivät naiset arvosta miehiä vai siitä, ettei miesten huumori uppoa naisiin vai siitä, että mustan miehen huumori ei uppoa valkoista rotua edustaviin naisiin? Saat päättää itse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s