RAHA VAI LAPSI?

Meillä kauhistellaan lapsityövoiman käyttöä niin sanotuissa kehitysmaissa, mutta toteutamme samaa logiikkaa viemällä lapset laitoshoitoon! Raha on meillekin lapsen hyvinvointia tärkeämpää.

Suomessa on parhaillaan meneillään kotiäitivihaa tihkuva propagandavyörytys. Media on innostunut feministien, EK -perkeleen ja muiden rahatalouden palvojien vaatimuksista, joiden mukaan lapsi on este uralla etenemiselle. Luontevin ratkaisu näin kokeville olisi tietysti olla tekemättä lapsia, mutta tämä lienee liian yksinkertaista ajattelua. Meillähän on tarve pakottaa myös muut lauman jäsenet toimimaan tavalla, josta on eniten hyötyä aivopesijälle itselleen.

Tämä meemisodan tarve lienee geeneissämme. Se minulle kuitenkin on jäänyt arvoitukseksi, mikä tekijä ratkaisee sen, mitä ajatusta lauma milloinkin lähtee hypettämään. Miksi juuri Hitlerin politiikka lumosi saksalaiset? Miksi media nyt on ajamassa naisia pois lastensa luota?

Hyvät isät ja pahat äidit

Media tarjoilee meille esimerkkejä vain ahdistuneista kotiäideistä, jotka riutuvat aikuisen ihmisen puutteeseen ja lastenhoidon raskauteen sekä haaveilevat elähdyttävistä päivistä työelämässä, oikeiden ihmisten parissa. Toinen median lähestymistapa on kertoa tyytyväisistä koti-isistä, joiden mielestä maailmassa ei ole mitään ihanampaa kuin pikku nassikan parissa puuhailu eivätkä kotityötkään ole mikään rasite, koska ne hoituvat käden käänteessä aivan itsestään.

Tästä välittyy laumalle sellainen mielikuva, että miehet olisivat naisia parempia myös kodin ja jälkikasvun hoidossa, siis tässä maailman tärkeimmässä työssä, johon naiset ovat saaneet vuosimiljoonaisen valmennuksen! Evoluutio voidaan siis heittää romukoppaan. Ehkä olemme todellakin luotu tänne 5000 vuotta sitten, kuten eräs ismi opettaa? Ehkä meillä todellakin on vapaa tahto ja synnymme tyhjinä tauluina, kuten eräs toinen ismi opettaa?

Yle kyselee jo sivuillaan, pitääkö isät pakottaa kotiin lapsia hoitamaan, kun niitä ei sinne muuten saada. Olemme taas menossa kohti pakkoyhteiskuntaa. Historia toistaa itseään ja voimme sanoa, ettei mitään uutta auringon alla, kuten huippukaunis historioitsija Mirkka Lappalainen asian muotoilisi.

Medialla on missio, johon eivät sovi tyytyväiset ja lapsiaan rakastavat kotiäidit eivätkä kelvottomat isät. Siksi et missään näe kotona viihtyvien äitien elämääpursuavia haastatteluja, vaikka onnellisia kotiäitejä on enemmän kuin uranaaraita ja kotiuroksia yhteensä.

Siksi lastenhoito on ainoa asia, jonka yhteydessä et myöskään näe valitusta suomalaisten miesten ryyppäämisestä, väkivallasta, raiskaamisesta, puhumattomuudesta, mustasukkaisuudesta, insestistä tai muuten vaan hulluudesta. Suuri osa näistäkin eläimistä on silti isiä…

Taimi ja taimi

Tämän kotiäitien ajojahdin takana on politiikka, jonka pontimena on ”tasa-arvo” ja raha. Näiden nimissä on jo saatu paljon pahaa aikaiseksi. Tuli tässä mieleen esimerkki aivan toiselta alalta, mutta logiikka on sama.

Hallitus säästää, senhän tiedämme kaikki. Siksi viranomaisten on leikattava palvelujaan. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuslaitoksen (MTT) mielestä olisi hyvä idea lopettaa Laukaan valiotaimi- ja tervetaimituotantokeskus, koska samat hommat voitaisiin kuulema tehdä Jokioisissa. Paitsi, että Jokioisissa jouduttaisiin rakentamaan uudet tilat ja kasvihuoneet sekä kouluttamaan uusi henkilökunta varmistamaan maamme ydinkasvien ylläpito ja valiotaimien tuotanto. Ydinkasvit ovat koko tuotantoketjun perusaineistoa, tauti- ja tuholaisvapaita kasveja, joista lisättyjä taimia taimistot käyttävät tuottaessaan kuluttajille myytäviä taimia.

Valiotaimiasema on siis osa Suomen kriisivalmiusjärjestelmää. Asema sijoitettiin Laukaan Vuonteelle 1980 -luvulla siksi, että laajojen vertailujen perusteella tautiriskit todettiin siellä vähäisimmiksi. Siellä on myös kasvigeenivarojen kenttäkokoelmat sekä ydinpankissa kansainväliset standardit täyttävä geenivarantojen kryosäilytys. MTT siis haluaisi vaarantaa suomalaisen ydinkasvituotannon tulevaisuuden siirtämällä toiminnan Jokioisiin, jossa tautiriskit ovat moninkertaiset Laukaan toimipaikkaan verrattuna, eivät vähiten siksi, että MTT tekee itse Jokioisissa tauti- ja tuholaiskokeita!

Onneksi Eviralla on asiaan jotain sanottavaa ja onneksi se kerrankin tuntuu olevan valppaana. Jaostopäällikkö Raija Valtonen on tehnyt mullistavan keksinnön:

Eviran lähtökohta on tarkastella siirtoa kasvien terveyden kannalta!

Ja kun Evira on asiaa tästä näkökulmasta tarkastellut, se on päätynyt pitämään tervetaimiaseman siirtoa huonona ideana.

Näin. Odotan innolla, milloin joku taho havahtuisi tekemään yhtä mullistavan keksinnön lastenhoitoa koskevassa väännössä.

Jospa otettaisiin lähtökohdaksi tarkastella hoitovaihtoehtoja lasten terveyden kannalta!

Ehkä tämä on liikaa vaadittu, sillä kuten sanottu, kyse on politiikasta. Silloin tosiasioilla tai edes tulevaisuudella ei ole mitään merkitystä. Edelleen huippukaunis historioitsija Mirkka Lappalainen toteaa, että eurokriisin keskellä poliitikoilta on kadonnut suhteellisuudentaju. Se tuntuu kadonneen muissakin kuin euroasioissa.

Ruotsin mallilla

Eilinen Ajankohtainen kakkonen kysyi, pitäisikö miehet pakottaa kotiin ja huomenna Yle Puhe vatvoo samaa asiaa iltapäivälähetyksessään kello 15. Kuukauden päästä aiheesta järjestetään Ajankohtaisen kakkosen teemailta!

Eiliseen ohjelmaansa kakkosen väki oli lähtenyt ottamaan esimerkkiä Ruotsista. Tarjolla oli kotona viihtyviä, hymyileviä insinööri-isiä, suomalaisten pitkää kotihoitoa kauhistelevia uraäitejä (jotka tunsivat olevansa kotona vankeina!) sekä naarassosiologeja, joiden mielestä perhevapaat pitäisi ymmärtää Suomessa tärkeänä työmarkkinakysymyksenä – Ruotsissa kun on tavoitteena pistää vauvat laitokseen jo vuoden ikäisinä.

Kuinka se meneekin niin, että Ruotsia apinoidaan kaikissa järjettömissä asioissa – en ole huomannut, että mikään taho olisi käynyt tekemässä ohjelmaa siitä, kuinka Ruotsissa on soteasiat hoidettu.

Studiossa oli kuultavana punasaappainen ja kiharalettinen Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtaja Heli Järvinen: vauvat ei ole firmojen vika. Toisaalta olen samaa mieltä kuin hän, mutta toisaalta taas en, sillä hän sortui kummallisiin perusteluihin. Toisaalta hän halusi meille ruotsalaisen isäkiintiön, mutta ei sitten varttitunnin kuluttua halunnutkaan. Hän uskoi hokemaan naisen 82 sentistä ja valitti, etteivät nuoret, kauniit, koulutetut naiset pääse töihin, kun aina valitaan mies, koska se ei tule raskaaksi.

Mistä sitten johtuu, että miesten työttömyys koko ajan kasvaa ja naisten vähentyy? Esimerkiksi vuodesta 2011 vuoteen 2012 25-34 vuotiaiden naisten työttömyys kasvoi vain viisi prosenttia, mutta samanikäisten miesten 29 prosenttia. Ikäryhmässä 35-44 vuotta luvut olivat -16 ja 21! Tunnen ainakin kolme nuorta kaunista naarasta, jotka ovat saaneet työpaikan viimeisen vuoden aikana huolimatta siitä, että ovat potentiaalisia lisääntyjiä. Kaksi heistä sai työtä yksityiseltä sektorilta. Olisikohan viehättävän Helin suhteellisuudentaju mennyt hieman överiksi, kun pyörii työkseen pelkkien naaraiden ympäröimänä?

Heli halusi yhteiskunnallistaa vanhemmuuden kustannukset verovaroista maksettaviksi. Hän siis halusi kustannukset pois yrittäjiltä. Minäkin haluan tasata vanhemmuuden kustannukset, mutta se voitaisiin tehdä myös yrittäjien välillä. Jos kustannukset hoidettaisiin kaikkien työantajien sosiaaliturvamaksuja korottamalla, naisvaltaisten alojen raskausongelma poistuisi. Helin mukaan vanhemmuuden kustannukset ovat yrittäjälle 12 000 euroa, mikä koostuu erityisesti raskausajan sairaslomista, äitiysajan lomarahoista ja sairaan lapsen hoitokuluista. En oikein ymmärrä, kuinka nämä voitaisiin maksaa verovaroista ilman, että kaikki työelämän sairaspoissaolot siirrettäisiin valtion kontolle.

jatko-osa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s