IHANAA KRISTA, IHANAA!

Välillä näytti jo siltä, että pikkupimut äänestävät vikkelillä sormillaan ja isiensä rahoilla Diandran voittoon ohi kaikkien parhaiden UMK -finaalibiisien. Mutta usko demokratiaan hiippaili etuviistoon, kun Krista Siegfrids sentään valittiin päihittämään ruotsalaiset heidän omalla toukokuisella euroviisuareenallaan. Hieno osoitus siitä, kuinka suomalaiset sittenkin uskaltavat kannattaa poikkeuksellista lahjakkuutta, iloisuutta ja epätyypillisen räväkkää esiintymistä. Hyvä Suomi, loistavaa Krista!

Tietysti olen tietoinen siitä, että demokratia näyttää demokratialta vain silloin, kun oma mielipide voittaa…

Lööppilehti uutisoi tänään, kuinka ruotsalaiset jo sotkeutuvat suomalaisten sisäisiin asioihin. Kuinka ollakaan, äänessä oli taas kirjailija. Vähitellen rupeaa jo näiden kirjailijoiden ylivalta tympäännyttämään. Maailmalta sentään löytyy tonnikaupalla paljon tärkeämpienkien ammattien edustajia.

David Lagercrantz on Ruotsin myyvin kirjailija. Kuinka se onkin niin, että mitä enemmän apina imuroi rahaa, sitä paremmin hän saa mielipiteensä myydyksi medialle? Sama ilmiö Suomessa, jossa Sofi Oksanen on nostettu jalustalle. Sofi oli sentään fiksumpi, kun haukkui vain oman maansa miehet, ei vierailumaansa apinoita.

Ja mistä tämä David on huolissaan – demokraattisesti valittujen perussuomalaisten suosiosta! Rasismi nousee ja Suomi käpertyy iteensä. Häntä myös rassaa suomenruotsalaiseen vähemmistöön kohdistuva vaino. Sylttytehdas löytyy Suomesta. Kuka näitä ”totuuksia” on käynyt kirjailijalle syöttämässä? Ja mitä se kertoo kirjailijoista, että he toistelevat muiden ajatuksia?

No niin, yksi idioottiuros siis jälleen bongattu. Jälkimmäiseen valitukseen ei ainakaan ole mitään syytä Kristan voiton jälkeen. Milloin Ruotsin kansa mahtaa valita euroviisuedustajakseen ruotsinsuomalaisen?

Ja muutenkin David voisi suunnata katseensa omaan maahansa, ennen kuin tulee tänne päätään aukomaan. Ruotsista koko maahanmuuttokritiikki on Suomeen kantautunut ja ruotsalaisilla on ihan omat perusruotsalaisensa. Sielläkin ääriliikkeet osaavat puukottamisen. Hassua vaan, että naapurissa puukotetaan oikeiston edustajia! Jokunen vuosi sitten vankilan ovet loksahtivat kolmelle äärivasemmistonaaraalle, jotka olivat nyrkkiraudoillaan tulleet pahoinpidelleeksi SD -pomon tyttöystävän… todellinen tasa-arvon maa tuo Ruotsi.

Niin, ja pitääkö vielä mainita euroviisukaupunki Malmön sarjamurhaaja, joka listi maahanmuuttajia hengiltä? Tällaista ei ole Suomessa vielä nähtykään.

Ehkä Kristan voitto ei kuitenkaan ollut pelkästään kansan ansiota. Jos tuomarit eivät olisi sijoittaneet häntä ensimmäiseksi, Dindru olisi voittanut niillä pikkupimatsujen äänillä. Ehkä hän sai kannatusta urosapinoiltakin, sen verran anteliaaseen kaula-aukkoon tyttö oli sonnustautunut. Se näytti tehonneen myös tuomarina häärineeseen Toni Wirtaseen, joka totesi esityksen olleen aseistariisuva… Joku salaliittoteoreetikko voisi ihmetellä, miksi Areenan UMK -setin ensimmäisenä ja ainoana soolovideona on Diandran finaaliveto – Kristan Marry me -esityksenhän siinä pitäisi olla.

Kristan kolmen muun apinan kanssa säveltämän Marry me -kappaleen suuri vahvuus on siinä, että kunnon meininki alkaa heti alussa. Ensimmäiset sekunnit ovat tärkeimmät kaikessa inhimillisessä toiminnassa. Yhtä asiaa jäin Kristan esityksessä kaipaamaan. Hiukset ja meikki olivat parantuneet ekasta esiintymisestä, mutta mihin oli hävinnyt nimettömän seksikäs liikehdintä? Melkein neuvoisin muuttamaan dekolteen muotoakin, suora linja ei ehkä ole aivan paras – mutta mikä minä olen tällaisissa asioissa ketään neuvomaan. Ei muuta kuin onnea Kristalle tuleviin koitoksiin. Minulle sopisi, että Suomi taas voittaisi koko skaban. Nyt meillä ainakin on tarpeeksi kaunis ja eloisa artisti sen tekemään.

Lisää Kristasta:

MARRY ME!

KESÄN KOHOKOHTIA: Kaskinen

WTF

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s