KEIRAN PALJAAT HARTIAT

Kansainvälisen lounnonsuojeluliton (IUCN) varapuheenjohtajaksi valittiin pari viikkoa sitten suomalaisnaaras Marina von Weissenberg. Onnea hänelle! Vai kannattaako sittenkään onnitella, kun käy selville, että hän on kiintiönainen: ”varapuheenjohtajien valinnoissa otetaan huomioon kokemus, tasa-arvo ja alueellinen edustus”.

Päivän tasa-arvopläjäys on kuitenkin vammaisurheilun epätasa-arvo. Yle välitti maailmalle juoksija Ronja Ojan valituksen. Yhden naaraan ääni sai taas mittaamatonta julkisuutta uutislähetyksiä myöten. Täytyyhän sen sitten olla suuri ongelma, että vammaisurheilussa pyörii enemmän miehiä kuin naisia, koska siitä näin suuria otsikoita revitellään? Jostakin syystä tälläkin kertaa tyydyttiin siihen helpoimpaan selitykseen: yksi syy harrastuksen miesvoittoisuudelle löytyy historiasta, vammaisurheilun juuret ovat sotainvalidien liikunnassa!

Sekö selittää, miksi urosapinat ovat kilpailuhenkisempiä kuin naarasapinat ja miksi kaikista maailman urheilijoista suurin osa on urosapinoita? Tai miksi Turkin olympiajoukkueessa oli vain kolmannes naisia, vaikka Turkin asukkaista on puolet naisia… Hauska muuten tuo Hesarin juttu, kun siinä toimittaja luonnehtii muutamaa naarastwiittiä vastalauseryöpyksi. Näin media nykyään toimii.

Sitä mukaan, kun ”tasa-arvo” edistyy, urokset kyhäävät itselleen uusia kaappeja. Siksi aina löytyy jokin lokero, jossa naisia on miehiä vähemmän – ellemme sitten perusta pakkoyhteiskuntaa. No, miksemme kokeilisi, kokeiltiinhan itänaapurissakin yhtä idealismin kukkasta. Koe-eläimet kestivät sitä jopa 70 vuoden ajan. Mehän voisimme ottaa tavoitteeksi sadan vuoden yksinäisyyden.

Enemmistön valitus

Ronja Oja valittaa, että on ikävä urheilla yksin, vaikka sitten myöntääkin, että nyt on helppo päästä kisamatkoille ulkomaille. Niinpä, kaikilla asioilla on kaksi puolta. Myös ”tasa-arvolla”.

Sotaveteraaneja Ronjan on kuitenkin turha syyttää. Hänen pitäisi syyttää evoluutiota, koska se pirulainen on tehnyt miehistä ja naisista erilaisia. Varmaan evoluutio ei ole kuullutkaan mitään feministeistä. Harmin paikka. Oltaisiin säästytty näiltä ala-arvoisilta ja mitääntekemättömiltä ”uutisilta”. Olisihan se niin ihkua, kun ei olisi miehiä eikä naisia, olisi vain neitsytmaarioita.

Suomen kannalta hyvin menneet paralympialaiset ovat innostaneet uusia vammaisia urheilun pariin. Tulijoista kuitenkin vain kolmasosa on naisia. Kannattaisi hieman pohtia oikeita syitä, ennenkuin turvautuu sammakkoratkaisuun eli julkiseen valittamiseen.

Rupesin itse tässä wikipedistiksi. Tuotan siis sisältöä Wikipediaan, maailman suurimpaan tietosanakirjaan. Sitä Wikipedia on tosin ollut vasta viiden vuoden ajan – siihen asti suurin tietosanakirja oli keisari Yonglen 600 vuotta sitten teettämä kiinalainen tietoteos…

Kun olen katsellut muita wikipedistejä (eikö olekin outoa, ettei Wikipediasta löydy wikipedisti -artikkelia!) sillä silmällä, niin naisia heistä on kymmenen prosenttia. Osa heistä tunnustaa olevansa feministejä.

Suurimpaan ääneen huutavien selitys naisten vähyydelle niin vammaisurheilussa kuin wikiyhteisössäkin on patriarkaatti. Se estää naisten pääsyn miesten kansoittamiin, hirmu kiinnostaviin yhteisöihin.

Toinen selitys on tietysti se, että miehiä ja naisia kiinnostavat keskimäärin erilaiset asiat, koska miehet ja naiset ovat keskimäärin erilaisia. Ei siis ole tarkoituskaan, että joka lokerossa töröttäisi yhtä monta urosta ja yhtä monta naarasta. Ken sellaista haikailee, ei elä tässä maailmassa. Miehiä kiinnostavat wikitalkoot, naiset mieluummin bloggaavat muodista, nukkekodeista ja kakkuresepteistä. Se on vain biologiaa, ei sen vaarallisempaa.

Orgastista tutkimusta

Ai niin, anteeksi. Unohdin, että feministien mielestä biologia on vaarallisempaa kuin mikään muu. Saimme tästä jälleen todisteen, kun Yle (taas!) oli kaivanut maailmalta tutkimuksen, jossa väitettiin vanhempien kasvattavan työt piloille. Amerikkalaistutkimusta johtanut Elizabeth A. Gundersonin (naar.) mukaan tulokset ovat huolestuttavia, sillä ne osoittavat, että vanhemmat ohjaavat tajuamattaan tyttäriään alisuorittajiksi.

Elizabeth oli videoinut 50 lapsiperheen arkea ja havainnut, että poikalasten saamista kehuista neljäsosa kohdistui heidän tekemisiinsä, mutta tyttöjen saamista kehuista vain kymmenesosa. Tällaisesta aineistosta sitten oli revitty edellä mainittu johtopäätös, josta myös Yle:n toimittaja Anniina Wallius oli orgasminsa saanut. Iltalehden toimittaja puhui jo merkittävästä yliopistotutkimuksesta!

Enpä nyt ihan pian muista yhtään idiootimpaa tutkimusta. Aineisto oli aivan liian pieni kuvaamaan seitsemän miljardin apinan käyttäytymistä. Ja vaikka ilmiö pitäisikin paikkansa, se vain todistaisi jotain syvällistä ihmislajin evoluutionsa aikana oppimasta. Kun sukupuolet ovat erilaisia, silloin on tarkoituksenmukaista ottaa nämä erot huomioon. Se tarkoittaa käytännössä, että poikia ja tyttöjä on pakko kohdella eri tavalla, jotta lauman saama kokonaishyöty olisi mahdollisimman suuri.

Voisiko olla mahdollista, että tutkija Gundersson on itse tajuamattaan tehnyt omaa sukupuoltaan ja aatettaan tukevia johtopäätöksiä? Yhtä hyvin joku voisi selittää, että

vanhemmat pilaavat poikansa, kun näiden on aina tehtävä jotain vain ollakseen hyväksyttyjä.

Tai sitten näin:

poikia on pakko tukea silloin, kun he kerrankin sattuvat tekemään jotain oikein.

Yksi naaras ja pakarat

Sarjassamme yksi naaras riittää, on vuorossa brittinäyttelijä Keira Knightleyn sensurointi. Hänen Chanel -mainoksensa oli liikaa yhdelle yläpäänsä (no jaa, luultavasti myös alapäänsä) kiristäjälle. Nainen valitti mainoksesta Britannian mainonnan säätelyelimelle (ASA), koska se oli hänen mielestään liian seksikäs lasten silmille. Ainoa seksikkyys mainoksessa on kuitenkin Keiran paljaat hartiat. Kaikki muu synnillisyys on ollut katsojan omassa päässä.

No, mitäpä ASA voi muuta tehdä kuin kieltää näin irstas mainos, varsinkin kun saarivaltion ilmapiiristä on tullut niin seksikielteinen ja puritaaminen, että jopa pääministerin on ollut pakko ilmaista huolensa jatkuvasti pahenevasta ongelmasta eli lasten seksualisoinnista.

Näin lapset täällä lansimaissa suojellaan hengiltä. Vanhemmilla ei ole aikaa hoitaa lapsiaan, mutta tällaiseen moralisointiin panoksia näyttää riittävän. Ei kannata ihmetellä, että sooloseksi on yleisin seksin muoto. Kaikesta suojelusta huolimatta myös lapset tekevät sitä.

Katso itse, kuinka kiihottava tämä jo vuonna 2011 lanseerattu Chanel -mainos oikeasti on. Kastuuko? Seisooko?

Miksi nännin vilautus muuten on kielletty kaikilta muilta paitsi vihaisilta feministeiltä? En tajuu.

Eilen taas tältä erää päättyneillä kuuluisilla Rion karnevaaleilla tissit kuitenkin ovat aina hyvin edustettuina. Moni suomalainenkin (uros) sinne matkustaa vapaudesta nauttimaan. Tänään lööppilehti kehtasi mainostaa, että kannattaa seuraavan kerran mennä New Orleansin Mardi Gras -pippaloihin. No ei ainakaan sen videon perusteella, joka juttua koristi! Jos amerikkalainen rasvatiistaijuhla on näin kökkö, niin ei kiitos. Mutta ehkä se kökköys johtuikin vain suomalaisesta itsesensuurista ja tiukkapipoisesta kuvaajasta, joka ei ollut kehdannut kuvata sitä todellista mardigrasia.

Suomessa meiltä miehiltä on tissikatseet kielletty. Samoin on naaraille puhuminen. Jos kysyt jotain, syyllistyt seksuaaliseen häirintään. Mutta maailmalla liikkuessa kannattaa avata suunsa. Kerrassaan 14 prosenttia lentoemoista on halukkaita harrastamaan kymppikerhoseksiä kanssasi, kunhan vain tulet kysyneeksi!!!

Ja ettei menisi pelkästään tissittelyksi, niin naaraiden pakaroillekin miehet näyttävät keksivän mitä mielenkiintoisinta käyttöä:

PS: Seksistä voi joskus olla seurauksena raskaus. Yhdeksän kymmenestä odottajasta syö väärin eli syö liian vähän kalaa. Se voi vaikuttaa vahingollisesti sikiön aivojen kehitykseen. Syö siis kalaa vähintään kahdesti viikossa, kuten kätilö Kristiina Laakso opastaa. Enempikään ei ole pahaksi, kunhan et popsi liikaa Itämerestä pyydettyjä kaloja. Minulle kala maistuu vähintään neljästi viikossa, enkä ole edes raskaana…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s