ABORTTIKO NAISEN OIKEUS?

Yle -toimittaja Sanna Vuolteenaho haastatteli Perheen ajassa yh-äiti Katri Uskia otsikolla ”Yksinhuoltajaäidit leimautuvat reppanoiksi, yksinhuoltajaisät ovat sankareita”. Herranen aika sentään feministit, koettakaa jo päättää! Itse leimaatte äidit surkimuksiksi ja isät sankareiksi. Pitääkö tämä maailman paras todiste taas tähän linkittää?

Eilisen A -talkin suureen aborttikeskusteluun oli kutsuttu pelkkiä naarasapinoita. Kai valintaa perustellaan sillä, että vain naisilla on kohtu – mutta eihän se ole enää nykyaikana mikään relevantti perustelu lastenhoidossakaan, miksi se olisi sitä aborttikeskustelussa. A -talk oli siis unohtanut ”tasa-arvon”. Vai edustiko tasa-arvoa se, että neljäsosa keskustelijoista oli feministejä? Yhtäkään Yleisradion ohjelmaa ei näköjään voi enää tehdä ilman kiintiöfeministejä. Tällä kertaa sitä virkaa toimitti kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok).

Ohjelmaa varten oli haastateltu Heli Roihaa, joka edusti suurta traumatonta enemmistöä – kas, joskus enemmistökin saa suunvuoron. Roiha on päätynyt kahteen aborttiin, mutta on silti täysjärkinen nuori naarasapina. Yleensä nämä yhteiskunnalliset keskustelut käydään uhreiksi itsensä ylentäneiden traumaattisten persoonien ehdoilla. Heidän avullaan eri sortin uskovaiset saavat asialleen näkyvyyttä ja runsain mitoin säälipisteitä. Tällä kaivolla eniten ammentavat feministit, mutta nyt kristityt ovat tulleet aborttinsa kanssa samalle lähteelle virkistymään.

Isän oikeus

Kokkarifeministin mielestä abortissa on kyse naisten oikeudesta omaan vartaloon. Hän on jopa sitä mieltä, että sikiöstä tulee ihminen vasta syntymähetkellä! Tällä logiikalla voi toki luoda millaisia uskonkappaleita tahansa. Jos kuitenkin katseltaisiin tätä aborttia sukupuolisilmälasien läpi, siis sellaisten tasa-arvolasien, joiden läpi muun muassa STM maailmaa katselee. Silloin sikiö ei ole osa naisen vartaloa, koska on kyse itsenäisestä ihmisestä – josta kaiken lisäksi puolet on peräisin urosapinalta!

Feministit ilmoittavat, ettei vanhemmuudessa ole kyse biologiasta ja siksi isällä on aivan yhtä suuri vastuu lapsen elämästä kuin äidilläkin. Samalla logiikalla heidän pitäisi myös olla sitä mieltä, että siittäjällä on samanlainen sananvalta aborttikeskustelussa kuin naisellakin. Isän oikeus sikiöön on aivan yhtä suuri kuin äidinkin oikeus. Siinä vaiheessa, kun naaras on sallinut munasolunsa hedelmöityksen, hän on tullut luovuttaneeksi osan päätösvallastaan siittiön omistajalle.

Ehkä naaraan pitäisi harkita tarkemmin, millaisille peniksille antautuu?

Yhteiskunnallisen ilmapiirimme tunkkaisuudesta kertoo aika paljon se, ettei kukaan edes uskalla ääneen vaatia aborttien kieltämistä. Meillä on pilvin pimein apinoita, jotka näin omissa päissään ajattelevat, mutta feministivalta on niin murhaava, ettei sellaisia sanoja vaan voi päästää ilmoille tulematta teloitetuksi.

Aborttikieltoa ei kukaan uskalla vaatia, mutta silti on jotensakin seksikästä vaatia seksinostokieltoa. Ei mene apinalogiikkaan tällainen kummallisuus.

Oikea tieto

Meidän ei pidä päättää toisten puolesta, kiintiöfeministimme Sanni julisti. Meidän pitää luottaa oikeaan tietoon, puoluejohtaja Päivi Räsänen sanoi. Kuinka täydellisen naurettavia kommentteja, koska ei sen paremmin Sanni kuin Päivikään oikeasti ole sitä mieltä, mitä tulivat lausuneeksi. He hyväksyvät väitteensä vain silloin, kuin se tukee heidän omaa missiotaan.

Pari esimerkkiä. Sanni Grahn-Laasonen ei hyväksy sitä, että vanhemmat saisivat itse päättää lastensa hoidosta, koska hänen mukaansa yhteiskunnan tulee se määrätä. Feministinä hän lienee myös sitä mieltä, ettei ihminen saa itse päättää, ottaako hän maksun seksipalveluistaan käteisenä vai luontaisetuina.

Päivi ei taas oikeasti välitä oikeasta tiedosta. Hänelle esimerkiksi riittää, että jossain hiirenkorville lukemansa, parituhatta vuotta sitten kokoonraavitun kansantaruston toisarvoisessa sivulauseessa vihjataan, ettei homoseksi ole sopivaa. Siksi homot eivät ole hänelle ihmisiä. Luultavasti tämä koskee myös heteroja, jotka peppuseksiä harrastavat? Ei Räsäselle kelvannut edes keskustelun parhaan asiantuntijan eli synnytys- ja naistentautiopin professori Johanna Mäenpään selvitys raskausviikkojen vaikutuksesta aborttilainsäädäntöön.

Sanni vastusti Räsäsen lakiehdotuksia vetoamalla siihen, ettei julkisen terveydenhuollon piirissä ole tällä hetkellä mitään operaatiota, josta henkiökunta voisi kieltäytyä uskonnon tai vakaumuksen perusteella. Ehkä pitäisi olla? Suomen Lääkäriliitto on jo aikoja sitten vaatinut, että lääkärin tulee voida kieltäytyä poikien ympärileikkauksesta eikä tällaisia uskonnollisia rituaaleja ylipäätään tulisi suorittaa julkisen terveydenhuollon varoin. Eipä ole tämäkään asia mihinkään edennyt.

Mahtaisiko Sanni kannattaa poikalasten silpomisen kieltävää lakialoitetta?

Aborttikeskusteluun liittyy olennaisesti myös Armokuolema eli eutanasia. Miksi toinen A on sallittu mutta toinen kielletty? Miksi tulevaisuuden edessään aistivan lapsen saa tappaa, mutta parantamattomissa kärsimyksissä kieriskelevää vanhusta ei? Onko lapsi vähäarvoisempi kuin elämänsä jo elänyt apina? Ei mene tämäkään apinalogiikkaan.

Jaa, että mitä mieltä simpanssifilosofi on abortista? Biologi ei tietysti voi olla muuta mieltä kuin että kyseessä on murha. Ihminen syntyy sillä sekunnilla, kun siimahäntä tunkeutuu munasoluun. Tässä ei ole sijaa muulle tulkinnalla. Se on pelkkää biologiaa, ei vähimmässäkään määrin uskontoa. Mutta koska en kannata minkään sortin kieltolakeja, en ole kieltämässä abortteja enkä kannattamassa Räsäsen teesejä. Kieltolait kääntyvät aina tarkoitustaan vastaan. Kielto johtaisi entistä lukuisampiin abortteihin, joita tehtäisiin millaisissa loukoissa sattuu. Globaalin väestönkasvun rajoittamisen kannalta se voisi olla hyväkin, mutta ehkä näitä kahta asiaa ei kannata sotkea toisiinsa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s