NORMAALIA

Minut on sitten virallisesti todistettu luonnottomaksi. Tohtorikoulutettava Tapani Riekin mukaan on epänormaalia, jos apina ei tee lainkaan kasvohavaintoja elottomasta ympäristöstään.

Tasa-arvovaltuutettu Eva Biaudetin mukaan on epänormaalia olla eri mieltä hänen kanssaan. Näinhän se suvaitsevaiston suvaitsevaisuus toimii. Tämäkään ei ole pelkästään oma havaintoni, kirjailija Marja Björk uskalsi sanoa sen radiossa ääneen: Suvaitsevaisto ei suvaitse kuin itsensä. Et ole kelvollinen ihminen, jos kannatat turkistarhausta tai vastustat sukupuolineutraaliutta.

Ihanat Ali ja Husu höpisivät eilen vihapuheesta Evan ja Satu Kannisen kanssa. Satu on No Hate Speech Movement -liikkeen (!) koordinaattori. Kätevä konsti hankkia itselleen työpaikka, kun keksii tällaisen ”liikkeen”, jota kukaan ei kehtaa kyseenalaistaa ja jolle siten on ”pakko” antaa verovaroista avustusta. Tällaisia suojatyöpaikkoja meillä on sitä enemmän, mitä pidemmälle apinayhteisö ”sivistyy”. Jossain vaiheessa ”sivistys” menee niin pitkälle, että koko yhteisö romahtaa. Näin on käynyt kaikille aiemmille korkeakultuureille ja niin käy meillekin jossain vaiheessa.

Vihapuhe on ihmisryhmien kielteistä leimaamista. Mutta Ali ja Husu tulivat itse paljastaneeksi tämän yleistämisen inhimillisyyden leimatessaan kaikki bloggarit ja kolumnistit vihapuhetyöläisiksi. Kiitos tästäkin!

Vihapuheesta käydään tarpeettoman suurta mölinää. Ei ole pakko notkua lukemassa netin idioottimaisuuksia, kannattaisi mennä ihmisten pariin ja katsella sitä kaikkea ihanuutta, mikä meidät ympäröi. Harjoittelin sitä ennen vappua. Suomen Syöpäpotilaat ry, kuten moni muukin potilasjärjestö, tekee tärkeää työtä kansaterveyden eteen. Nyt se oli järjestänyt potilasverkostojen jäsenille eli potilaille ja heidän läheisilleen tarkoitetun risteilyviikonlopun Tiedon ja vertaisuuden teemalla.

Kierrätyslasi StudioE

Vertaistuki auttaa. Tieto auttaa. Tieto siitä, ettei ole yksin. Meitä on muitakin. Tämä pätee kaikkeen ihmillliseen toimintaan. Maailmassa tuskin on yhtään apinaa, joka olisi yksin ajatustensa kanssa, olivat ne millaisia tahansa. Aivan varmasti tuolla jossain lymyilee joku onneton paviaani, joka ei ole koskaan löytänyt yhtään kasvoa sen enempää leivänpalasta, linnunkakasta, vessanovesta kuin mistään muustakaan elottomasta…

Symmetria rules

Tässä viikonloppuyhteisössä oli mukana kolmattasataa apinaa. Enemmän vanhoja kuin nuoria, mikä on toki ymmärrettävää, kun taudit tahtovat lisääntyä iän mukana. Nuoret potilaat ehkä eivät edes ole innokkaina tulemaan vanhojen ihmisten keskelle. Näinhän se meillä länsimaissa menee, että sukupolvet kasvatetaan erilleen. Kohta myös sukupuolet kasvavat erilleen, mitä nykyisin harjoitettava politiikka tehokkaasti edistää.

Hieno kokemus tuo viikonloppu kaikella tapaa. Kohtasin pelkästään ihania ja vielä ihanampia apinoita. Jopa Messukeskus saa loistavat arvosanat järjestelyistä ja erityisesti ruuista. En ole koskaan nauttinut yhtä hyvin valmistettua siikaa! Se on aika paljon sanottu, sillä syön kalaa vähintään joka toinen päivä. Naudanpaistikin oli niin hyvin maustettua ja mureaa, ettei paremmasta väliä. Jonoja ei pahemmin muodostunut, sillä Talvipuutarhassa kansaa ohjaili oikeille paikoille määrätietoinen naarasapina. Ja ketä tästä joutuu kiittämään? Viehättävien tarjoilijoiden rinnoil… eikun rintapielistä sai lukea tekstin Fazer. Joskus suurikin voi olla hyvä.

Minulla kävi säkä. Suosikkihoitajattareni oli tullut jakamaan meille tiedollista ja myös tunnetason antia. Jälleen tuli todistetuksi, että symmetria tuottaa kaikella tapaa muutenkin korkeatasoisen lopputuloksen, ei pelkkää kuneutta. Symmetria kertoo kantajansa terveydestä ja lisääntymiskyvystä. Siksi symmetria vaikuttaa myös parinvalintaan ja rakkauteen, mistä Yle Teeman tiededokumentti Rakkauden mysteeri parhaillaan kertoo. Sarjan toinen ja kolmas osa ovat vielä jonkin aikaa katsottavissa Areenassa.

Symmetria ilmenee kaikkialla eläinkunnassa hyönteisistä apinoihin. Symmetria viestii terveydestä. Mitä symmetrisempi yksilö, sitä varmemmin se saa jälkeläisiä. Naaraat saavat eniten orgasmeja symmetristen urosten kanssa. Symmetriset miehet tienaavat enemmän kuin vähemmän symmetriset kaverinsa (mikä valtava ”tasa-arvo”-ongelma!). Symmetrinen vartalo saa kasvot näyttämään todellista viehättävämmiltä. Symmetrinen naisvartalo jopa erittää puoleensavetävämpää tuoksua kuin epäsymmetrinen vartalo.

Nyt ei oltu lisääntymässä, mutta silti näihin asioihin vaan tulee aina kiinnittäneeksi huomiota. Helsinki by shipBiologiastaan ei näytä pääsevän eroon muuten kuin kuolemalla.

Messukeskukselta siirryttiin länsisatamaan tilausbusseilla. Ainakin meidän autoon sattui kuljettaja, joka innostui kertomaan reitinvarren nähtävyyksistä. Erittäin hyvää palvelua näiltäkin ammattilaisilta. Harmi, ettei bussifirman nimi jäänyt kaalikoppaan.

Naisten seksuaalinen valta

Kun on nähnyt yhden ruotsinlaivan, on nähnyt kaikki risteilyalukset Suomen vesillä. Myymälä, seisova pöytä, tanssiravintola, ahdas hytti. Rahat pois matkustajilta. No, eihän sinne ketään pakoteta menemään. Olin huono asiakas, en ostanut yhtikäs mitään. Ihan mukava oli vain seurailla laivalla risteileviä apinoita. Joukkoon oli tietty sattunut muutama urosapina, joiden aivot olivat valinneet alkomahoolin. Heidän mölinäänsä siinä yön tunteina tuli pariinkin otteeseen sängyssä kuunneltua. Jostakin syystä nämä vajaatoimiset haluavat pitää hytin ovea auki juhlien ollessa parhaimmillaan.

Oli sitten pieni yllätys, kun Suomeen saavuttaessa hytistä kuoriutui kaksi ihan mukiinmenevää urosapinaa. Krapulanjälkeisestä olotilastaan huolimatta he puhuivat ihan viisaita. Siinä sai suomalainen politiikka kyytiä ja oikeastaan oli helppoa yhtyä suurimpaan osaan näiden filosofien pohdinnoista. Tuli siinä mietittyä, miksi näin älykkäiden apinoiden on pakko sekoittaa päänsä viinalla.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saksassa rakennettu M/S Silja Europa on Tallink -yhtiön suurin alus. Se vetää runsaat 3000 matkustajaa. Aika monta muutakin alusta Tallinnan ja Helsingin väliä näytti kyntävän. Miksi ihmeessä, tuli pohdittua. Mihin nämä kaikki apinat ovat matkalla? Onko pakko olla aina menossa johonkin? Tai ristelijäthän eivät edes ole menossa mihinkään, maissa ei ehdi olla kuin muutaman tunnin. Nesteralli tuntuikin olevan monille elämän pääasia. Vaikka laivamyymälässä kahdeksan olutlaatikon kuorma tuli tölkkiä kohti kalliimmaksi kuin yksi laatikko (onko tämä jotain raittiuskasvatusta?), silti monet vetivät perässään koko satsia. Ennätys oli eräs tyttöpartio, joka kuskasi viinojaan rullakolla!

Pitihän sitä tutustua laivan yöelämäänkin. Sama meininki kuin kymmenen vuotta sitten. Oikeastaan Keulakuvasama meiniki kuin 100 000 vuotta sitten. Naaraat saavat penistä aina halutessaan, miehille pimpan saanti on sata kertaa vaikeampaa. Se on biologiaa, niin evoluutio on sen oman lajimme kohdalla hyväksi havainnut. Siksi meillä on nämä Picassot, Empire State Buildingit ja Nobelvoittajat, kun urokset ovat yrittäneet tavoitella seksiä. Statuksella sitä saa, koska status tarkoittaa valtaa ja rahaa. Kun miehet jahtaavat nuoruutta ja seksikkyyttä, naaraat metsästävät varakkaita vanhempia uroksia. Köyhätkin urokset voivat joskus saada seksiä, varsinkin jos viina on päässyt madaltamaan naaraan kriteereitä. Yksiavioisessa kulttuurissa eliittiuroksia ei myöskään riitä kaikille naaraille.

Joku urosapina haki suosikkinaaraani tanssimaan ja oli jo heti eka kipaleiden jälkeen aivan pähkinöinä. Olisi halunnut punkkaan naaraani kanssa – vaikka oli itse menossa viikon päästä naimisiin. Sitä epätoivoista yrittämistä oli hauska sivusta seurata. Valitettavasti hänen kemiansa ei naaraalleni kelvannut. 90 prosenttia meistä uroksista on tällaisia tapauksia. Ei tietoakaan yksiavioisuudesta, jos tilaisuus vain sattuu kohdalle. Tästä ei saa kuitenkaan puhua ääneen. Kaikesta muusta meitä kyllä vaaditaan keskustelemaan avoimesti, mutta ei ihmislajin normaalista käyttäytymisestä. Jos nuoria haluttaisiin valmentaa reaalielämään, näitä asioita tietysti käsiteltäisiin jo koulussa.

Tallinnan siluetti

Mies ja nainen

Pitihän sitä käydä Tallinnan maaperällä käppäilemässä. Turhan pitkään nukuttiin, joten ei ehditty vanhaan kaupunkiin saakka. Satamarannan monet putiikit tarjoilevat rahanpyydyksiään myös sunnuntaisin. Taaskaan en käyttänyt euroakaan. Suosikkinaaraani ei pystynyt samaan. Sivusta oli nyt kiintoisa seurata myyjien käyttäytymistä. Urheiluliikkeessä naaraani joutui jonkun vanhemman myyjättären uhriksi. Kouluarvosanoilla mitattuna palvelu oli nelosen luokkaa. En muista yhtä tympeää käytöstä ennen edes nähneeni.

Kympin tyttöJoku vetäisi tästä johtopäätöksen, että virolaiset ovat töykeitä ihmisiä. Mutta eihän se tietysti niin ole. Merikeskuksessa saimme heti päinvastaisen todistuksen, kun nuorehko myyjätär palveli kympin arvoisesti. Tämä Merikeskus on jonkinlainen naistenmaailma, katettu basaari. Sen lukuisissa pikku telttamyymälöissä naarasmyyjät eteläisten kansojen tavoin aktiivisesti huokuttelevat ostajia luokseen. Tämä kympin tyttö siis onnistui. Mahtoiko hänelläkin olla symmetria etunaan?

Suklaakaupan kassalla istui vanhemman oloinen naaras eikä häneltäkään minkäänlaista kiitosta tai muuta kohteliaisuutta herunut, olisiko ollut viitosen arvoinen suoritus. Joko kolmesta kokemuksesta voisi tehdä johtopäätöksiä? Jos tekisi, tulos olisi sellainen, että mitä symmetrisempi naaras, sitä parempi palvelu ja mitä vanhempi naaras, sitä huonompi palvelu.

YIT TallinnassaEikös YIT ole suomalainen rakennusfirma? He varmaan harjoittelevat Tallinnassa uutta työnteon kulttuuria, jotta voisivat ujuttaa sen jossain vaiheessa Suomeenkin. Siellä sitä paiskittiin töitä  sunnuntainakin…

Ensimmäiset eurot tuhlasin vasta kotimatkalla Helsingin Musiikkitalon kahviossa. Junan lähtöön oli aikaa, joten ajattelimme käydä tarkastamassa, kuinka verorahojamme on käytetty. Ensimmäisenä huomion kiinnitti pihalla seisova haukipatsas. Pisteet siitä. Ei rakennuskaan ollut hullumpi, paitsi että se olisi voinut olla puuta. Lasia piisasi vaikka muille jakaa. Vaikka lasit ovat nykyään älylaseja, niin melko kalliiksi taitaa talon lämmitys silti tulla. Ehkä täällä on varauduttu kasvihuoneilmiön tuloon, samalla tavalla kuin viereisessä Sanomatalossa? Milloin muuten Sanoma Oyj joutuu myymään oman palatsinsa? Lehtitalot toimivat niin kuin kaikki suuryritykset: valittavat suureen ääneen elon ankeutta, mutta tekevät voittoa jakaen osinkoja omistajille samaan aikaan, kun panevat työläisiä kilometritehtaalle.

LaulupuutLasitalotMusiikkitalon aula

Lasiseinät mahdollistivat esteettömän ympäristön seuraamisen. Ulkona pyöräiltiin, käveltiin, valokuvattiin, pelattiin palloa ja potkittiin skeittilautaa. Viereisestä pöydästä kuului naapurinkielistä keskustelua. Siinä neljä venäläiskaunotarta vietti laatuaikaa ja olivat ilona ympäristölleen. Matkalla junaan sattui vielä yksi kulttuurielämys, kun bongattiin Sanomatalossa Kaarina Suonperä ihailemassa todella upeaa lasitaidetta á la StudioE.

StudioE

Junassa vastapäätä istui nuori rakastunut pariskunta. Naaras rupesi heti virittelemään korviinsa musiikkia, avasi silmilleen kirjan ja suulleen karkkipussin. Siinä hän eli omassa maailmassaan herkkuja napostellen – ja ikävä sanoa, se myös näkyi ulospäin. Atleettinen uroksensa sen sijaan istui omissa ajatuksissaan, niin kuin miehet ovat satojentuhansien vuosien ajan istuneet. Rakkaansa ehdotti, että lukisit nyt sinäkin kirjaa, mutta uros vastasi, ettei jaksa kaivaa sitä esille. Hän sanoi pohtivansa maailmankaikkeuden syntyjä, komeettojen ja planeettojen arvoituksia.

Voisiko tyypillisempää esimerkkiä miehen ja naisen erosta kuvitella?

Jalkatyöläinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s