EUROviisut 2013

Käytiin suosikkinaaraani kanssa autiotalossa, jonka ohitse olemme kymmeniä kertoja ajaneet ilman, että naaraani olisi sitä huomannut. Sen sijaan hän näki läheisellä rakennustyömaalla miehen, jota minä en ollut noteerannut. Kertooko tämä jotain sukupuolten eroista? Miehet hahmottavat suuria asoita, naiset näkevät jokaisen pölyhiukkasenkin?

Muistan katselleeni ensimmäisiä euroviisuja jo kultaisella 60 -luvulla. Erityisesti on jäänyt mieleen, kun suomalaiset eivät vuonna 1965 tajunneet lähettää kisaan nuorta Katri-Helenaa letkajenkkansa Minne tuuli kuljettaa kanssa. Yleisradion johto valitsi kisaan Viktor Klimenkon jonkin sortin venytyksen Aurinko laskee länteen. Se sai (aiheellisesti) nolla pistettä ja jäi viimeiseksi. Varsinkin sen muistan ketuttaneen, että kilpailun voittajakappale muistutti erehdyttävästi letkajenkkaa.

Tämän vuoden kisa ketuttaa jostain systä vähintään yhtä paljon kuin tuo 48 vuoden takainen tapahtuma. Ja miksikö? Siksi, että Krista Sigfridsin Marry me on todella hyvä biisi. Ei se ainakaan niin huono ole, että olisi pitänyt kolmanneksi viimeiseksi jättää. En ymmärrä, mitä eurooppalaiset ajattelevat. Ehkä Klimenko ennusti tulevaa. Eurooppa on todella auringonlaskun maanosa, jonka loistava tulevaisuus on taakse jäänyttä elämää. Nyt on tärkeämpää se, mistä aurinko nousee.

Ruotsilla on taipumusta ylimielisyyteen ja toisten opettamiseen. Suomesta puolestaan löytyy apinoita, joille Ruotsi edustaa jumaluutta. He näkevät ongelmia vain kotimaassa, eivät lainkaan Ruotsissa. He ovat nykyajan taistolaisia, joiden mielestä naapurissa on kaikki paremmin. He eivät varmaan vieläkään myönnä, että länsinaapurissa olisi minkäänlaista rasismiongelmaa tai sosiaalista epätasa-arvoa, vaikka pääkaupungissa poltetaan autoja ja kivitetään poliiseja.

Suomessa ei sentään olla vielä näin pitkällä. Nykyisellä poliittisella menolla siihen ei kuitenkaan ole pitkä matka. Suomessa tuloerot ovat jo valmiiksi Ruotsia suuremmat. Muistan joidenkin liberalistien (eiköhän se ollut eräs Enbuske) kehuneen, kuinka suuret tuloerot ovat sivistyneisyyden mitta. Niin ovat, mutta negatiivisessa mielessä. EU:n suurimmat tuloerot ovat Irlannissa, Kreikassa, Espanjassa, Portugalissa, Bulgariassa ja Latviassa. Kaskummaa, tuttuja nimiä listalta, jolle eurooppalaiset veronmaksajat on pakotettu ropojaan lahjoittamaan. Pienimmät tuloerot löytyvät Norjasta, Islannista ja Sloveniasta.

Miksi yhteiskunnan rahat eivät nykyään riitä mihinkään? Selitys on yksinkertainen: Neuvostoliiton kaatuminen. Ei niin, ettäkö siellä olisivat asiat olleet hyvin vaan siksi, että sen jälkeen maailmaan ei ole mahtunut kuin yksi ismi, kapitalismi. Yksinvaltius on tunnetusti vaarallista ja nautimme parhaillaan sen hedelmistä. Kun veroja ei saa reaganilaisessa maailmassa enää kerätä ja eliitti kiikuttaa kahmimansa varat kilpaa veroparatiiseihin, oikea elämä on rahoitettava velalla – josta siitäkin tuotot valuvat veroparatiiseihin. Maailmassa olisi yllin kyllin rahaa kaikkien ongelmien ratkaisemiseksi, ne vain on piilotettu kassakaappeihin. Onko tilanteeseen muuta ratkaisua kuin väkivalta? Poliittiset keinot ovat vähissä, sillä eliitti ei tule koskaan sallimaan ”etujensa” leikkaamista.

Homokupla

Krista sai 13 pistettä. Vähemmän saivat vain Espanja ja Irlanti. Eivät niidenkään esitykset niin huonoja olleet, että olisi pitänyt hännille jättää. Sen sijaan ihmettelin suu auki, kuinka sellaiset täydelliset rimanalitukset kuin Hollanti, Malta ja Italia keräsivät yli sata pistettä…

Naapurit äänestävät toisiaan, näinhän ne pisteet tuntuvat euroviisuissa menevän – siis kaikkien muiden paitsi Suomen kohdalla. Yksikään naapurimme ei antanut Kristalle ensimmäistäkään pistettä! Anna -lehden tuottaja Riikka Karhunen tiivisti asian mainiosti: meillä on paskat naapurit.

Historiaa kun katselee, niin erityisti Viro petti, sillä se on viimeiset kahdeksan vuotta antanut meille kiitettävän hyviä pisteitä, seitsemän vuotta sitten täydet 12 pistettä. Viro on neljäntenä Suomelle eniten pisteitä (vuodesta 1975) antaneiden maiden listalla, vaikka se tuli mukaan vasta vuonna 1994. Tilastoa johtaa Ruotsi, toisena on Norja ja kolmantena Islanti. Tanska löytyy sijalta 14 ja Venäjä sijalta 33. Itänaapurilta on herunut pisteitä vain Lordille.

Kristaa ymmärrettiin vain San Marinossa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa ja Israelissa.

Ovatko suomalaiset vähän tyhmiä? Annoimme pisteitä kaikille naapureillemme ja kaikille Pohjoismaille, vaikka esimerkiksi Ruotsin esitys oli suorastaan haukotuttava. Suomi on vuodesta 1975 lähtien laskettuna antanut eniten pisteitä juuri Ruotsille. Seuraavina tulevat Israel, Italia ja Ranska.

Erityisen surullista on, että Krista hävisi yhdellä pisteellä Ranskalle. Kristan ja ranskalaisnaaras Amandinen laulut kun olivat toistensa vastakohtia mitä rakkauteen tulee. Kristalla oli missionaan rakkauden ylistys, kun Amandine tykitti: aion tehdä helvetin elämästäsi. Feministinen vihalaulu peittosi yhdessäelon. Mies ei voisi koskaan esittää tällaista tekstiä ainakaan Eurovision laulukilpailuissa! Siksi tasa-arvosta jauhaminen on niin naivia.

Feminismi näkyi muutenkin Ruotsin isänn… eikun emännöimässä kilpailussa. Isäntäm… eikun emäntämaan esittelyssä kerrottiin, kuinka Ruotsissa on vielä feministejä vihaavia miehiä. Maailman feministisin valtio, miten moinen ylipäätään on mahdollista? Onko aivopesu tehty huonosti? Sitä ei tietenkään kerrottu, että naisvihaa moninkerroin enemmän Ruotsista löytyy miehiä vihaavia feministejä. Sitä ei toki voi sanoa ääneen, koska se ei edistä ”tasa-arvoa”.

Ei kai ole yllätys, että ruotsalaiset olivat jättäneet miesjuontajan palkkaamatta. Kyllä yksi nainen nyt uroksen hommat hoitaa. Ja hoitihan tuore 43 -vuotias äiti Petra Mede hommat. Tuskin siinä yhtään kruunua kuitenkaan säästettiin, sillä Petralle oli pitänyt hankkia ties kuinka monta mekkoa ranskalaiselta Jean Paul Gaultierilta. Miksi ihmeessä, eikö Ruotsista löydy vaatesuunnittelijoita? Ja miksi ihmeessä naisten ylipäätään pitää vaihtaa vaatteitaan puolen tunnin välein?

Petra esitteli Ruotsin maana, jossa isukit imettävät ja kotona pyörivät, feministit puolestaan palloa potkivat ja naispappi homoja vihkii. Seksinostokieltokin oli saatu mukaan, kun näytettiin kuinka ruotsalaismiehet matkustavat huosut nilkoissa ulkomaille sikailemaan. Kaikelle muulle itseironisesti naureskeltiin, paitsi ei tietenkään feminismille. Feministi kun ei siedä vähäisintäkään arvostelua, ei edes huumorin varjolla – ei tietenkään, koska huumori on patriarkaattisen vallankäytön väline.

Suomalaisnaaras selostamossa, Aino Töllinen, sentään pelasti ohjelmakokemuksen kehumalla laulajakomistuksia pöksyt märkinä. Aika paljon naaraille seksuaalista hypetystä sallitaan.Taas törmätään ”tasa-arvoon”. Miesjuontaja olisi feministien toimesta lynkatty moneen kertaan, jos olisi kehdannut naislaulajia niin suoraan himoita.

Euroviisuja pidetään jonkinlaisena homotapahtumana. En vaan ymmärrä miksi. Miksi homot haluavat samaistua sirkushuveihin, eivät esimerkiksi ilmastokokouksiin? Onko Australiassa erikoisen paljon homoja, kun ne ovat siellä viisuista sekaisin?

Luultavasti joku homojärjestö on nyt vaan keksinyt, että viisujen avulla saa helppoa näkyvyyttä. Vähän lapsellista touhua. Vielä lapsellisempaa on se kohkaus, joka väännettiin Kristan ja taustalaulaja Reetta Korhosen suudelmasta. Siitäkin feministit halusivat repiä politiikkaa, kun lesbous on heille sydämenasia. Miksi normaalista asiasta on pakko tehdä epänormaalia? Minusta on vaan hienoa, jos kaksi kaunista naarasta suutelee. Ja Reetta on todella kuuma pakkaus.

Eipä ollut (Ruotsinkaan) homoista mitään apua Suomelle pisteiden muodossa. Paljon siis melua tyhjästä. Jokohan tämä homokupla olisi kypsä puhkeamaan?

Apinametsän tulokset

Annoin euroviisuille pisteitä viime vuoden systeemillä – sillä muutoksella, että virsujen sijaan pisteen saattoi saada myös piposta… Osa pisteistä tuli konkreettisista asioista, osa imaginaarisista mielikuvista eli esityksen generoimista tunteista. Surkeimmillaan esitys saattoi saada -1 pistettä ja parhaimmillaan 8 pistettä. Tässä arvostelun perusteet:

Esitys. Tämä tulee sen subjektiivisen tunteen perusteella, jonka esitys kokonaisuutena aiheuttaa.

Viisu. Musiikkikappale on joko hyvä tai huono – minun mielestäni.

Paljas pinta. Piste ropsahtaa, jos tarjolla on riittävästi paljasta ihoa. Älä kysy, mikä on riittävästi.

Kauneus. Piste paukahtaa, jos esiintyjistä löytyi tarpeeksi kauneutta eli symmetriaa. Ymmärrän lähinnä naaraskauneuden päälle, joten tämä sortaa miehiä – mutta niinhän niitä sorretaan kaikilla muillakin yhteiskunnan aloilla. Urosten pitää olla kymmenen kertaa naaraita parempia samat edut saadakseen.

Korkeat korot, paljaat varpaat tai pipo. Nämä vaan kuuluvat täydelliseen esitykseen. Lenkkarit ovat niin fucking out.

Poskimikki. Poskimikin käytöstä saa pisteen, koska naaman edessä roikotettava tallennusväline on mielikuvitukseton ja vanhanaikainen. Kristankin olisi kannattanut sitä käyttää, koska se mahdollistaa vapaamman koreografian ja se näyttää paremmalta.

Kieli. Englannin ylivalta harmittaa apinametsäläisiä. Siksi millä tahansa muulla kielellä vedetty esitys saa pisteen.

Jokeri. Pisteen joko saa tai sitten ei, ihan sillä perusteella, miltä minusta tuntuu. Jokeripiste voi olla sekä plus- että miinusmerkkinen.

Tasapisteiden sattuessa sijoituksen ratkaisee ensimmäisenä kieli, seuraavana poskimikin käyttö ja kolmantena jokeri. Jos silti ollaan tasatuloksessa, niin sijoitus ratkeaa tunteen perusteella. Eivätkös tunteet olekin tärkeitä??

Hieman erilainen näkökulma esityksiin löytyy harjoitusten taltioinneista.

Tässä sitten apinametsän tulokset. Voitto meni Valko-Venäjälle niukasti ennen Norjaa ja Tanskaa. Nimen jälkeen mainitaan pistemäärä ja suluissa maan sijoitus Euroviisujen virallisissa lopputuloksissa.

1. Valko-Venäjä 6 (16.)

Esitys 1, viisu 1, paljaus 1, kauneus 1, korot 1, mikki 1, kieli 0, jokeri 0.

Rummut ovat tehokas tapa tempaista kuulijat ja katsojatkin mukaan, on se vaan niin alkukantaista. Jotain alkukantaista on myös vähäpukeisessa naaraassa! Valko-Venäjä ei pettänyt tälläkään kertaa. Aino Töllinen tosin puhui jostain glitterkanasesta…

2. Norja 6 (4.)

Esitys 1, viisu 1, paljaus 1, kauneus 1, korot 1, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Margaret Berger on todella kuuma naaras, menisikö jopa Viron Birgitin ohitse? Vaaleaa lettiä on mahdoton vastustaa. Niin, ja onhan kappalekin vallan mainio!

3. Tanska 6 (1.)

Esitys 1, viisu 1, paljaus 1, kauneus 1, korot 1, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Ennakkosuosikkia pitää tietysti kohdella muita ankarammin, mutta pakko antaa jokeri. On tämä oikeasti hyvää viihdettä, bonuksena kaunis luonnonlapsi Emmelie de Forest mikinvarressa. Olisiko tuo suomeksi Apinametsän Emilia? Lavastus oli parhaasta päästä taivaasta putoilevine kyyneleineen. Vielä kun olisi ollut Emmeliellä poskimikki käytössä, niin olisi melkein täydellistä. Rummut ja huilu tekivät myös tehtävänsä.

4. Viro 5 (20.)

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 1, jokeri 1.

Raikkaan luonnollista ja raskauden terästämää kauneutta! Tämä Birgit on ehdottomasti viisujen symmetrisimpiä, ellei symmetrisin naaras. Tätä kuuntelee ja katselee ihan mielikseen.

5. Unkari 5 (10.)

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 0, korot 1, mikki 0, kieli 1, jokeri 1.

Siis aivan mahtava tämä kitaristi ja hänen notkumisensa tuolilla musiikin tahdissa! Kedvesem on oikeastaan koko kilpailun paras biisi. Pistelaskusysteemini ei vaan mitenkään mahdollista tarpeeksi hyviä pisteitä, sillä eihän uros voi koskaan olla naarasta parempi.

6. Suomi 5 (24.)

Esitys 1, viisu 1, paljaus 1, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Kaipa tätä katselee sinivalkoisten silmälasien läpi, mutta silti Krista on ding-dong! Pistelaskusysteemi ei valitettavasti tämän parempaa sijaa antanut.

7. Espanja 4 (25.)

Esitys 0, viisu 0, paljaus 1, kauneus 1, korot 1, mikki 0, kieli 1, jokeri 0.

Keltainen on tehokas mekon väri varsinkin, kun se paljastaa tarpeeksi. Paljaat jalat ovat aina tehokas lisä.

8. Ukraina 4 (3.)

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Mikä kroppa tällä Ukrainan Zlatalla! Eikä sen esittelyyn tarvittu edes paljastavaa pukua. Why is it growing ihmettelee kaunotar ihan kuin ei tietäisi. Pitäisi varmaan antaa yksityisopetusta… Poskimikki olisi taas pelastanut paljon.

9. Romania 3 (13.)

Esitys 1, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 1, kieli 0, jokeri 1.

Tämä olikin kiinnostava veto. Juhlamekkoon pukeutunut partajehu laulaa korkeammalta kuin naaraat. Uusionainen? Ääni vei huomion niin totaalisesti, ettei huomannut edes seksikkäitä tanssijoita. Onko tämä yksi niistä 19 683 feministien tunnistamasta sukupuolesta?

10. Irlanti 3 (26.)

Esitys 1, viisu 0, paljaus 1, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Olen kauheasti hämmästynyt, että Irlanti jäi virallisten tulosten viimeiseksi. Sentään loistavaa rummutusta ja puolialastomia miehiä. Tämä nyt viimeistään todistaa, ettei naaraita kiinnosta urosapinoiden alastomuus. Samalla se todistaa, että sukupuolet ovat erilaisia, sillä alastomat naarasapinat varmasti kiinnostavat miehiä.

11. Armenia 3 (18.)

Esitys 1, viisu 1, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Toinen telluksenpelastuslaulu Venäjän lisäksi. Rokkibändi laulaa yksinäisestä planeetasta ja kyselee, kuka meitä oikein vedättää, kuka tästä kaikesta paskasta vastaa. Pisteet raikkaasta anarkiasta ja miesenergiasta.

12. Moldova 2 (11.)

Esitys 1, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 1, jokeri 0.

Tämä oli siis se kappale, jossa laulajatar nostettiin tunkilla korkeuksiin ja silti mekonhelmat pysyivät maassa. Helmoihin sitten vielä tulenlieskoja, niin olihan se näyttävää.

13. Venäjä 2 (5.)

Esitys 0, viisu 1, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Ei tämä nyt niin hyvä ollut, että olisi viidenneksi pitänyt Euroopan äänestää. Sanoma tietysti on hieno: yhdessä voisimme maailman pelastaa. Siitä jokeri. Vladimir Putin voisi ehkä näyttää esimerkkiä?

14. Belgia 2 (12.)

Esitys 0, viisu 1, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Jokeripiste suomalaisesta ammattitaidosta biisin takana sekä tanssityttöjen liikehdinnästä.

15. Saksa 2 (21.)

Esitys 0, viisu 0, paljaus 1, kauneus 0, korot 1, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Miten Saksan Blayboyssakin poseerannut Nathalie ei tämän enempää pisteitä saanut? No, ei tätä nyt vaan voi verratakaan esimerkiksi Viron Birgitiin.

16. Kreikka 1 (6.)

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 1, kieli 1, jokeri -1.

Ilmaista viinaa ja miesenergiaa. Huono yhdistelmä, viinalla läträämisestä saa apinametsässä miinuspisteen. Jollain muulla aiheella ja tällä asenteella pisteitä olisi ropissut aivan eri malliin.

17. Islanti 1 (17.)

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 1, jokeri 0.

Töllinen oli muuttamassa jo Islantiin tämän uroksen perässä. No ei ihme, kun kyseessä on isoleukainen partaviikinki. Tällaisten peräänhän ne naaraat munasolun irtoamisen aikaan kuolaavat.

18. Italia 1 (7.)

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 1, jokeri 0.

Kuulema Italian kovin naistennaurattaja tämä Marco. Uskokoon ken tahtoo. En minä ainakaan. Aivan kamalaa.

19. Malta 1 (8.)

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Jos esittäjänä on aina hymyilevä lääkäripyhimys, joka vetää rukouspiiriä ja elää vain perheelleen, niin jotain on pakko olla vialla. Jokeri menee taustatanssijattarille.

20. Hollanti 1 (9.) h

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 1.

Selostajat hehkuttivat tämän Anoukin esitystä. En ymmärrä ollenkaan, tulee tällaiseen tilaisuuteen housuissa ja maihinnousukengissä. Jokeripiste tulee laulun nimestä Birds!

21. Liettua 1 (22.)

Esitys 0, viisu 1, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Esiintyjänä paljon puhetta aiheuttanut kulmakarvamies, mutta missä ne karvat olivat?

22. Ruotsi 1 (14.)

Esitys 0, viisu 1, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

On tässä Robinissakin jotain uusionaisen piirteitä. Ei se pisteitä kuitenkaan varmistanut.

23. Azerbaidzhan 1 (2.)

Esitys 1, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Mies lasilaatikossa on hyvä idea. Eihän tässä paljon muuta sitten ollutkaan, ellei sellaiseksi lasketa kiintiönaisen 30-metristä laahusta. Kiintoisinta on tietysti se, että kisojen jälkeen tuli ilmi, kuinka azerit ovat maksaneet äänistä. Ei kai kukaan luullutkaan, että euroviisuilu olisi rehtiä kamppailua? Eihän mikään ole. Tuon pisteenostouutisen vieressä oli juttu siitä, kuinka Apple on Irlannin avulla kiertänyt veroja miljardien edestä. Miksei kukaan puhunut veroparatiisista silloin, kun EU lahjoitti rahaa Irlannille? Miksi vain Kyprosta kurmuutettiin – siksikö että siellä piilotellaan venäläistä rahaa?

24. Georgia 1 (15.)

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 1, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Mitä tästä duetosta voisi sanoa? Tuulikoneen ja hameen yhdistelmä oli parasta.

25. Iso-Britannia 0 (19.)

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 0, jokeri 0.

Bonnie Tyler. Tuttu nimi. Silti tälle kipaleelle on nyt vaan mahdoton kerryttää yhtään pistettä. Koroille olisi voinut nippa nappa antaa, mutta saman tien olisi pitänyt panna miinusta jokeriin housujen vuoksi.

26. Ranska 0 (23.)

Esitys 0, viisu 0, paljaus 0, kauneus 0, korot 0, mikki 0, kieli 1, jokeri -1.

Kuten sanottua, vihalaulu ei ansaitse minkäänlaisia sympatioita. Tälle esitykselle nollakin on liikaa, mikä kertonee vain pistelaskusysteemini ongelmallisuudesta.

Finaalista pudonneiden joukkossa ei ollut yhtään suosikkiani. Siinä mielessä ei siis tapahtunut minkäänlaista oikeusmurhaa. Kaksi rumpuihin luottanutta maata, Bulgaria ja Albania tippuivat, samoin San Marino, joka kuulema oli ollut yksi ennakkosuosikeista! Oli tässä San Marinon kappaleessa kaksi hyvää tekijää: paljaat jalat ja poskimikki.

Ainakin kaksi maata joutui ruotsalaisen suvaits… eikun feministisen vihan kohteeksi. Montenegro ja Serbia joutuivat sensuroimaan esityksiään, koska olivat luottaneet liikaa erotiikkaan. Kannattaisi miettiä, millainen haloo siitä olisi täällä ”sivistyneessä” lännessä syntynyt, jos vaikka Turkin vanhoilliset islamistit olisivat harjoittaneet samanlaista suvaitsemattomuutta…

_ _ _

Edellisten vuosien viisuarviot:

2008

2009

2010

2011

2012

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s