PARANOIDIAPINAN MIETTEITÄ

Låt mig precisera tankegången: den antiheterosexistiska, antirasistiska och antikapitalistiska politiken är vår tids vänsterpolitik.

Tiina Rosenberg

Oikeasti tämä kirjoitus on vastaus erään S. Pitkäsen kommenttiin, mutta pistänpä sen nyt tähän paraatipaikalle, kun juttu venähti hieman ylipitkäksi. S. Pitkäsen mielestä simpanssifilosofi on vellipuuron herttainen nautiskelija sekä paranoidi muutosten vastustaja. Jokaisella on tietysti oikeus olla asioista mitä mieltä tahansa, mutta kaiken muutoksen vastustajaa minusta on aivan turha yrittää tehdä. Sen tietää jokainen, joka on näitä kirjoituksiani jaksanut lueskella.

Vain yksi esimerkki. Vaadin paitsi sukupuolineutraalia, myös lukumääräneutraalia avioliittolakia. Samalla avioliitosta tulisi tehdä viiden vuoden määräaikainen sopimus, jonka osalliset voivat toki halutessaan uusia. Ei ole mitään mieltä viljellä harhakuvaa ikuisesta uskollisesta rakkaudesta, koska sellainen ei edusta ihmisapinan lajityypillistä käyttäytymistä.

Muutosvastarinnasta puhuminen on jo sinänsä naurettavaa, koska silloin käytännössä syytetään muita oman mission vastustamisesta. Ikään kuin kaikki ”muutokset” olisivat järkeviä! Apinakunta olisi paljon onnellisempi ilman sellaisia muutoksia kuin vaikkapa lokakuun vallankumous tai Hitlerin Saksa. Lajiamme ei edes olisi enää hengissä, jos olisimme silmät kiiluen juosseet kaikkien ”uudistusten” perässä.

Biologian vastustajat

Sanot kannattavasi feminismiä, mutta et äärifeminismiä ikään kuin olisi kyse eri asioista. Olet väärässä niin kuin kaikki muutkin, jotka termeillä kikkailevat. Ei voi olla natsi ilman että kannattaa rotuerottelua. Ei voi olla terroristi ilman että kannattaa Al-Qaidaa. Ei voi olla feministi ilman että kieltää biologian.

Naiset ovat biologisesti miehiä vahvempia ja siksi feministit joutuvat höpöttämään kulttuurisista konstruktioista saadakseen uhristatuksen itselleen. Minulle kävisi vallan mainiosti, että naiset saavat olla miehiä vahvempia, mutta vastustan sitä, että ”tasa-arvon” nimissä tehdään valtapolitiikkaa. Feminismi ei aja kommunismia paremmin sen enempää naisten kuin ”tasa-arvonkaan” asiaa. Feminismi ajaa pienen vähemmistön eli naisen ruumiissa toimivien miesaivojen asiaa. Surullista, että edes niin harva nainen tätä ymmärtää.

En siis vastusta biologiaa, vastustan älyllistä laiskuutta ja lauman itsekästä manipulointia. Biologian kieltäminen on hukkaan heitettyä energiaa, joka johtaa vain lauman pahoinvointiin. Se nähtiin Neuvostoliitossa ja viitteitä nähdään jo länsinaapurissakin. Ruotsi lienee maailman ”tasa-arvoisin” maa, mutta silti yksi maan johtavista feministeistä Tiina Rosenberg myöntää, että Ruotsi on ihan yhtä seksistinen, homofobinen ja rasistinen järjestelmä. Miksi ei olisi, kun koko maailma on. Näin hän tulee tahtomaattaan myöntäneeksi, että ihmisen käyttäytymistä ohjaa biologia, eivät kulttuurit.

Et näköjään ole elänyt 1970 -lukua, jolloin taistolaisuus oli voimissaan. Kyse oli pienestä Suomen kommunistisen puolueen vähemmistöstä, mutta niin hyvin se sai äänensä (feministien tapaan) kuuluville, että koko yhteiskunta oli varpaillaan ja kokoomusta myöten poliitikot matkustivat Itä-Saksaan internationaalia veisaamaan. Yliopistomaailmassa liikkeen voima näkyi erityisen selvästi. Muistan, kuinka myös taistolaiset biologianopiskelijat kielsivät ihmisen biologian. He muistuttivat suuresti erästä onnetonta uskovaista, joka myös oli eksynyt biologiaa lukemaan.

Feminismillä ja kommunismilla on paljon yhteistä, ei vähiten biologian kieltämisen pakko. Yhteistä on myös omaa aatetta koskevan kritiikin kieltäminen ja raivoisa retoriikka, jonka pelottamana lauma saadaan median johdolla harjoittamaan itsesensuuria. Yhteiskuntaan saadaan näin masinoiduksi pelon ilmapiiri.

Queerfeministi

Otetaanpa esimerkki. Tuo edellä siteeraamani Tiina Rosenberg (os. Pursiainen) kävi Ruotsissa perustamassa feministipuolueen ja riitautumassa muiden liikkeen johtoryhmäläisten kanssa haukkumalla heitä muun muassa heteroseksuaalisiksi porvariseukoiksi ja sukupuolenpettureiksi, kun makaavat miesten kanssa. Ehkä olet feministinä huomannut, että Naisasialiitto Unionin lehtensä päätoimittajaksi palkkaaman Atlas Saarikosken mielestä oikeat naiset (daddy’s girls) ovat, jos mahdollista, miehiäkin alhaisempia olentoja.

Kuinka ollakaan, Rosenberg on myös äärivasemmistolainen, kuten suuri osa feministiliikkeen ikoneista on. Rosenbergin mukaan feministisen politiikan ei pidä olla naisten välistä universaalia sisaruutta vaan rakentua ideologiselle sosialismille. Naiset eivät siis ole tärkeitä, vain ideologia on. Kannattaa lukea tämä, jos haluaa perehtyä feminismin todellisuuteen.

Ruotsin feministipuolue on saanut vaaleissa 0,5 prosentin kannatuksen, vaikka kyselyissä 22 prosenttia on sanonut voivansa äänestää feminististä puoluetta. Kuulumalla tuohon viidennekseen tulee kuitenkin tukeneeksi sitä 0,5 prosenttia, jonka mielestä muun muassa heteroseksuaalisuus ja miessukupuoli ovat vammoja. Kaikki feminismiä kannattavat tulevat tukeneeksi äärifeminismiä, haluavat he sitä tietoisesti tai eivät. Heidän tukensa antaa tälle pienelle vähemmistölle äänen ja vallan. Sinunkin sanasi tukevat ääriliikkeen toimintaa, vaikka sen itse kiellät.

Tiina Rosenbergin on todistettu kopioineen muiden apinoiden tekstejä omiin kirjoituksiinsa lähteitä mainitsematta. Sellaisella meriitillä hänet valittiin Tukholman yliopiston naistutkimuksen professoriksi. Tämän vuoden alusta Suomeen perustettiin Taideyliopisto yhdistämällä Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Jostakin syystä rehtoriksi haluttiin valita queerfeministi Tiina! Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki nimitti Rosenbergin myös taideneuvoston puheenjohtajaksi. Neuvosto tekee muun muassa esityksiä taiteen määrärahojen jakautumisesta. Lokakuussa Rosenberg puhuu Suomalaisen Naisliiton seminaarissa otsikolla feministinen kulttuuri. Muutama päivä sitten hän nimitteli (feministiseen tapaan) perussuomalaisia, joiden olemassaolo vaikuttaa jo nyt hyvin negatiivisesti ja kielteisesti yhteiskunnalliseen ilmapiiriin.

Pientä on vielä perussuomalaisten negatiivinen vaikutus feministien vastaavaan verrattuna.

Suomalainen taide-elämä menee nyt vauhdilla kohti vasemmistolaista feminismiä, kun Paavo Arhinmäki nimitti helmikuussa entisen Nytkis -puheenjohtajan ja entisen vasemmistoliiton kansanedustajan Minna Sirniön Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi. Keskus on merkittävä vallankäyttäjä suomalaisessa taidepolitiikassa ja taiteen määrärahojen jaossa.

Taikausko

Jari Sarasvuo tuli viimeisessä ohjelmassaan maininneeksi, että jatkuva yleinen syyllistäminen on vaarallista:

Se ei varmuudella toteuta niitä tavoitteita, joita syyllistäjällä on. Jatkuva syyllistäminen synnyttää sitä käyttäytymistä, mistä ihmisiä alettiin syyllistää. Se, että koko ajan lastataan niskaan erilaisia syytöksiä ja väitteitä ja ihmisyyttä mitätöivää taikauskoista viholliskuvien maalaamista, niin se tutkitusti aiheuttaa sitä käytöstä, mistä tätä ihmisryhmää alunperin alettiin syyllistää. Tämä on totta niin yksittäisen ihmisen kuin yhteisön kohdalla. Tää on yksi meidän suurimpia ongelmia.

Keitä meillä on viime vuosikymmenet syyllistetty? Vastaus: valkoisia heteromiehiä, VHM. Onko maailma siitä paremmaksi muuttunut? Vai ollaanko menossa päinvastaiseen suuntaan? Esimerkiksi seksin määrä on vähentynyt erityisesti nuorten naisten keskuudessa. Olisiko feminismin lietsomalla miesvihalla jotain tekemistä ilmiön kanssa?

Sarasvuo muistutti ansiokkaasti myös sosiobiologi Rebecca Costan kirjasta The Watchman’s Rattle. Siinä Costa tutki lajimme korkeakulttuurien romahduksia ja niiden syitä. Hän löysi yhden yhteisen tekijän. Kulttuureista tuli haavoittuvaisia, koska niistä oli tullut liian monimutkaisia. Kun kulttuuri on tarpeeksi monimutkainen, apinat rupeavat vartioimaan omaa asemaansa ja eliitti linnottautuu muuta laumaa vastaan. Tietyssä vaiheessa monimutkaisuus johtaa tilanteeseen, jossa taikausko korvaa faktat. Erilaiset väittämät tulevat tärkeämmäksi maailmankuvan perustaksi kuin tieto. Järjen käyttö estyy: luodaan valevihollisia (kuten VHM) ja valekorrelaatioita (kuten kulttuuriset konstruktiot).

Monimutkaisuuden kasautuessa lopetamme luottamasta tietoon ja otamme tilalle uskon. Mitä tapahtuu, kun kohtaamiemme ongelmien monimutkaisuus ylittää tähänastisen kehityksemme tuottaman aivokapasiteetin? Tuloksena on umpikuja, josta emme pääse eteenpäin. Yhteiskunta ei pääse pidemmälle kuin mihin evoluutio on meidät valmentanut. Menettämme kykymme ratkaista ongelmamme. Vallitseva todellisuus vaikkapa EU:ssa on täynnä esimerkkejä tästä kyvyttömyydestä.

Sukupuolten lukuisuus on yhtä taikauskoinen ja alkeellinen selitys luonnontieteelliselle ilmiölle kuin on Raamatun selitys maailman synnystä. Feministien ja uskovaisten kanssa ei kannata yrittää keskustella älyllisesti. En ymmärrä, mitä loistokkuutta on modernin ajan kreationistiksi ryhtymisessä.

2 kommenttia artikkeliin ”PARANOIDIAPINAN MIETTEITÄ

  1. Jep.
    Olen ollut tekevinäni havainnon, että on olemassa tietty fundamentalistinen ihmistyyppi. Tämä ihmistyyppi hurahtaa aina johonkin ja se suhtautuu hurahtamaansa asiaan samalla apinanraivolla kuin fundisuskovainen uskontoon. Kun kristinusko on kovin epämuodikasta, niin fundikset hurahtavat feminismiin, eläinten oikeuksiin ja sateenkaarijuttuihin. Sillä ei ole väliä, mihin fundis hurahtaa, hän kuuntelee aina järkeä yhtä vähän.

    1. Olen ihmetellen pohtinut tätä ilmiötä mielessäni. Hurahtamisalttiuden täytyy olla meillä geeneissä eli se lienee lajityypillinen ominaisuutemme. Se johtaa mm. siihen, että poliitikot valitsevat järjestään kahdesta vaihtoehdosta lauman kannalta huonomman. Tästä on helposti esimerkkejä löydettävissä. Kaipa ilmiö syntyy tunteen ja järjen ”kaksintaistelusta”. Siinä taistossahan tunne voittaa aina. Metsästäjä-keräilijäkulttuurin pienissä laumoissa se johti yleensä hyvään lopputulokseen, mutta nykyisessä teknistyneessä megalaumojen tilanteessa ei.

      Siksi kai meillä on nyt pääministerinäkin hurahtamisen mallipoika. Stubb on niin applemaailman lumoissa, että suostuu ilmaiseksi yrityksen mainospelleksi luullessaan iPadin olevan synonyymi tablet -tietokoneelle. Eikä hän ole ainoa ministeri tässä joukossa. Kansanedustaja Päivi Lipponenkin vaatii kaikille koululaisille iPadejä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s