HUH HELLETTÄ

No niin, heti kun kirjoitin tuon otsikon, apinametsään saapui maakunnansade.

Uutiset ovat kertoneet, että alkukesään on mahtunut eniten hellepäiviä puoleen vuosisataan. Ilmankos. Olenkin jo pitkään ollut sitä mieltä, että lapsuuden kesät olivat aina pelkkää auringonpaistetta – oikeastaan en muista kuin yhden myrskyisän päivän, jolloin pilvet näyttivät suorastaan laukkaavan taivaankannen poikki.

Apinalammen vesikin on jo 25 -asteista. Kelpaa siinä nisäkkäiden lillua. Kaloille se toki alkaa olla jo liiankin paljon, siis niille lammen oikeille asukeille.

Kovin on ollut erikoinen tämä keväänkorva. Ensin tuntui, ettei talvi lopu ollenkaan ja sitten kesä puski kiinni kuin terrieri. Sorry nyt vaan kaikki koiraimmeiset, koirat ovat susia vaarallisempia. Silti susipelko vaan leviää täällä Impivaarassa. Jo joka toinen apina pelkää petoeläimiä! Tämäkin pelko tulee sieltä geeneistä, samoin kuin esimerkiksi käärmeinho. Ei tällä käytöksellä ole mitään tekoa järjen kanssa – niin vähän olemme ihmisiä!

Kesä on nyt etuajassa. Enpä muista, että olisin koskaan käynyt mustikassa tai lakassa kesäkuun puolella. Nyt olen senkin tehnyt. Saa nähdä, hennooko niitä 29.6.2013 päivättyjä pakastemarjoja koskaan syödä. Pikku vinkki siis kaikille marjaanmenijöille: eteläisessä Suomessa ei kannata odotella varsinkaan lakkasuolle lähtöä enää päivääkään.

Lapsuuden säitä muistellessa tuli mieleen, että siellä Apinalammen vastarannalla vieraat usein huutelivat venekyytiä, että kylään pääsisivät. Ei ollut silloin tietä perille. Ei ollut autoakaan. Ei ollut tietysti kännyköitä eikä läppäreitä, ei ollut edes tavallista puhelinta. Ei ollut sähköjäkään (ei muuten ole sähköjä vieläkään). Silti ennen vanhaan kyläilijöitä oli harvase ilta ja päivä ja viikonloppu.

Ennen oli vieraita. Nyt on vain nettituttuja. On siinä kuule suuri ero! Suomenkieli on sinänsä kummallinen, kun noita oikeita ihmisiä kutsutaan vieraiksi ja virtuaalihahmoja tutuiksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s