TALVIPÄIVÄN JUHLAA

Tulkoon Aurinko, tulkoon Juhla jouluinen ja Uusi Vuosi auvoinen!

Tuohon tapaan kirjoittelin tänä vuonna joulukortteihin. Siis niihin perinteisiin kartonkisiin taitekortteihin, joita Itellan apinat joulun alla kodeista koteihin kiidättivät. Tällä kertaa teetin kortit Ifolorilla ja ihan mukavia niistä tulikin, kun näin pääsee itse kehumaan. Vieläköhän nuoriso käyttää tällaisia perinteisiä ellen sanoisi patriarkaattisia tervehdyksiä, vai onko siellä siirrytty kokonaan digiaikaan?

Vähän perinteistä oli tuo tekstikin, kun siinä vielä mainitaan joulu ja uusi vuosi. Olisi voinut jotain radikaalimpaakin kokeilla. Laitoin siihen kuitenkin tuon Auringon, joka tuo valon Tuomaanpäivän eli talvipäivänseisauksen jälkeiseen elämään. Ihmiskulttuurit ovat jo ammoisista ajoista saakka oppineet tuntemaan auringon merkityksen elämälle ja niinpä auringosta onkin väännetty lukemattomia jumaluuksia eri puolilla Tellusta.

Wikipedia luettelee kerrassaan 75 suomalaiskansallista jumalaa ja henkiolentoa, mutta aurinkoa ei joukosta löydy. Hieman kummallista sinänsä. Siksikö täällä aurinkoenergiankin hyödyntäminen on niin lapsenkengissä?

Pakanoiksi noihin perinteisiin jumaliin uskovia apinoita alettiin haukkua, kun kaupunkilaisten jumala tuotiin väkivalloin myös tänne Pohjolaan aurinkoisesta ja sotaisasta Lähi-Idästä. Ei siitä niin kauan aikaa ole kulunut, mutta silti moni luulee, että kristinusko on Suomenniemen juttu. Ei ensimmäisistä käännyttäjistä todellakaan ole kuin tuhat vuotta. Eniten ihmetyttää perussuomalaiset, jotka ovat olevinaan niin perisuomalaisia, mutta uskovat kuitenkin maahanmuuttajien jumalaan! Kaiken huippuna on johtajansa Timo Soini, joka kumartaa katolisen Paavin edessä.

Perussuomalaisten islamkammo on tästä näkökulmasta aivan idioottimainen. Mikä tässä nyt muuttuisi, jos Suomen uudeksi uskonnoksi tulisi toinen Lähi-Idän sotainen jumala tämän nykyisen sijaan? Vähän ennakkoluulottomuutta, please!

Sallittua rasismia

Siitä lähtien kun kaupungit syntyivät, sinne muuttaneet (maalaiset) ovat aina tainneet pitää itseään parempina apinoina verrattuna maalle jääneisiin lähimmäisiinsä. Jokainen tietää päissään, ettei tässä ole mitään järkeä, mutta näin se kummelilogiikka näyttää vieläkin toimivan.

Termi pakana tulee latinan maalaista tai kyläläistä tarkoittavasta sanasta. Kristinusko oli nuoruusvuosinaan (nuorten?) kaupunkilaisten uskonto ja ”vääriin” asioihin uskovia maalaisia alettiin haukkua pakanoiksi. Ihmeen sitkeästi tämä sana on säilynyt, viimeksi sitä käyttivät maahanmuuttajat Ali ja Husu Radio Puheella jouluaattona.

Jos kuuntelet 1960 -luvun radio-ohjelmia tai luet ajan (koulu)kirjoja, niissä sana neekeri edustaa aivan normaalia ja hyväksyttävää kirjakieltä. 1990 -luvulla termiä ruvettiin pitämään rasistisena varsinkin (nuorten) kaupunkilaisten keskuudessa. Ja mitä kaupunkilainen keksii, sitä maalaistenkin on noudattaminen. Nykyään neekeri -sanan käyttäjää rangaistaan modernilla jalkapuulla. Maalaisuus huomioon ottaen ei ole kovin kummallista, että Viitasaaren sydämailta Helsinkiin eksynyt Teuvo Hakkarainenkin on erehtynyt moista sanaa käyttämään.

Suvaitsevaistona itseään pitävä kansanosa siis keksi, että neekeripusuja ei saa enää antaa lahjaksi. Mutta milloin suvaitsevaisto keksisi, että pakanaksi haukkuminen on yhtä leimaavaa ja rasistista? Miksi perisuomalaisiin henkiin uskovia tai uskomattomia kansalaisia on yhä luvallista nimitellä tällä halventavalla termillä? Miksi muka joku kristinuskon jumala olisi parempi kuin joku toinen menninkäinen?

Jos Jeesus ihan oikeasti istuisi paratiisissa oliivipuun oksalla ja katselisi maailman menoa, niin eniten hän varmaankin häpeäisi omaan nimeensä vannovien heimojen keskinäistä sodankäyntiä. Kukin lahko pitää juuri omaa jumalmielikuvaansa ainoana oikeana ja jokainen kirkkolauma kerää kymmenyksiä oman valtansa pönkittämiseksi. Miten se onkin niin, että rahasta on tullut uskontojen(kin) keskeinen sisältö? Eikös sen pitäisi mennä niin, että ”oikea” usko pärjäisi pelkällä sanomallaan ja näin todistaisi paremmuutensa apinoita palvelevana eikä riistävänä yhteisönä?

Taitavat uskonnotkin todistaa oikeaksi perinteisen patriarkaattisen sanonnan, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä. Kirkko vaatii alamaisiaan uskomaan, jotta tulisi ”pelastetuksi”. Taisipa itse Jeesuskin opettaa, että pitää uskaltaa heittäytyä uskon vietäväksi, kyllä jumala aina huolen pitää. Ei hän maksanut palkkaa opetuslapsilleen, vaan aina heillä ruokaa ja viiniä silti riitti. Miksi jok´ikinen kirkko sitten toimii toisin, maallista mammonaa ahmien ja mahtavia palatseja rakennellen?

Vai olenko ymmärtänyt väärin väitetyt Jeesuksen opetukset siitä, etteivät temppelit ja temppeliverot ole tärkeitä, vaan jakaminen on se juttu. Jos sinulla on kaksi ihokasta, niin annat sen ylimääräisen apinalle, jolla ei ole ensimmäistäkään. Eikö jakaminen ole se Jeesuksen sana? Tästä näkökulmasta Jeesus oli kommunisti. Sinänsä hauskaa, että hänen nimeensä kovimpaan ääneen vannovat ja muiden elämää rajoittavat ovat nyt äärikeistolaisia fundamentalisteja…

Pikku ohje Jeesukselle siellä oliivipuun oksalla. Ei kannata tulla uudelleen maan päälle, koska sinut taas teloitettaisiin, tällä kertaa terroristilakien perusteella kuin Osama bin Laden konsanaan.

Eiköhän siis kriminalisoida pakana -sanan käyttö modernin suvaitsevaisuuden seuraavana riemuvoittona.

Uskonto sekin on

Suomalaisen median yksi pääuutisista näin joulun aikaan on ollut venäläisfeministien armahtaminen. Nämä Pussy -tytöt jatkoivat Putinin ja Venäjän vastaista kampanjaansa heti mikrofonin eteen päästyään. He kuulema olisivat mieluummin jääneet vankilaan kuin päässeet vapaiksi. Armahdustaan he luonnehtivat pyhäinhäväistykseksi. Mitä pyhää siinä tuli häväistyä, jää minulle kyllä ikuiseksi arvoitukseksi. Toisaalta, en ole koskaan ennenkään ymmärtänyt feministien aivoituksia.

Pussy -tytöt arvostelevat venäläistä yhteiskuntaa ja kehottavat kaikkia boikotoimaan Sotshin olympilaisia. Lännessä on kuulema kaikki paremmin. Tämähän on se yleinen harhaluulo, jota meillä ”lännessä” niin mielellään viljellään. Kukapa ei kuvittelisi olevansa paras. Tavalliseen feministien tapaan Pussy -tytöt ovat väärässä. Vaikka verrattaisiin näitä vankimääriä, niin Venäjä häviää kirkkaasti demokratialähettiläs USA:lle. Yhdysvalloissa myös naarasvankien osuus on suurempi kuin Venäjällä. Kiinaakin kovasti ihmisoikeuksilla kurmuutetaan, mutta siellä vankien suhteellinen määrä on vain kuudesosa ja naisvankien osuus puolet amerikkalaisten vastaavasta. Myös Britanniassa on enemmän vankeja kuin Kiinassa. Ja kuten tiedämme, ihanassa lännessä eli Yhdysvalloissa vankilaan joudutaan lähinnä ihonvärin ja lompakon laihuuden vuoksi.

Muistat varmaan, millaisen kansainvälisen hässäkän Pussy -tyttöjen vangitseminen sai aikaiseksi. Satakunta taiteilijaa ympäri maailmaa vetosi näiden naarasterroristien puolesta, mukana sellaiset nimet kuin Sting, Madonna, Elton John ja jopa John Lennon! Hieman pistää mietityttämään näiden persoonien mielenterveys. Ainakaan heillä ei ole alkeellisintakaan käsitystä nykyisin niin muodikkaasta tasa-arvon käsitteestä. Samassa aatonaaton uutislähetyksessä, jossa Pussy -tyttöjen vapautusta hehkutettiin, kerrottiin lyhyesti kolmesta egyptiläisestä (nimettömäksi jääneestä) nuoresta uroksesta, jotka oli tuomittu mielenosoituskiellon uhmaamisesta kolmeksi vuodeksi vankilaan. Siis samantasoinen ”rikos” kuin venäläisfeministeillä, mutta vuotta pidempi vankilatuomio.

Huoletta voisi lyödä vetoa vaikka kymmenestä miljoonasta eurosta, etteivät nämä kolme egyptiläismiestä saa lännessä likimainkaan sellaista mediahuomiota ja tukea kuin mitä saivat ”viattomat” Venäjän nuoret feministinaaraat. Luulenpa, ettei kukaan näitä nuoria miehiä enää tämän uutispätkän jälkeen meillä millään tavalla muista. Tämä on sitä kuuluisaa ”tasa-arvoa”.

Jouluaaton ohjelmistoon oli päässyt myös scum -feministi Antti Nylén. Tämä ”esseisti” on sitä mieltä, että mies on kävelevä surkastuma, joka pitäisi hävittää maapallolta. Toimittaja Miia Krause oli kutsunut hänet puhumaan kirkosta, sillä Nylén uskoo paitsi feminismiin ja veganismiin myös katoliseen kirkkoon. Nylénin mielestä luomakunta todistaa luojasta. Sen enempää hän ei todisteita kreationismilleen tarvitse. Tämä paavinkumartaja keksi jopa vierittää katolisen kirkon seksi-, ehkäisy-, homo-, abortti- ym. typeryydet ”luonnollisen moraalin” niskoille! Moraaliin ja seksuaalisuuteen liittyvät kummallisuudet ja valtarakenteet eivät hänen mukaansa ole lähtöisin evankeliumista tai edes kirkon traditiosta, vaan biologiasta! Keksitkö ketään, joka osaisi tämän paremmin oman harhauskonsa olemattomaksi selittää?

En lakkaa ihmettelemästä sitä, että monet feministit ovat hartaita kristittyjä. Tokihan on helppo hurahtaa toiseenkin uskoon, jos jo yhden verkossa rimpuilee. Mutta silti. Jeesuksella oli vain urosapinoita opetuslapsinaan. On vain isä ja poika. Ei ole äitiä. Nainen kelpaa kristinuskossa vain neitseelliseksi synnyttäjäksi – vähän samaan tapaan kuin joku nimetön naarasapina kansanedustaja Jani Toivolan vauvan kohduksi. Tämäkö on syy siihen, että feministit vihaavat äitiyttä?

Bakkanaalit takaisin

Palataanpa aurinkoon. Ja unohdetaan nyt ne kaikki typerät uskonlahkot, jotka rahastavat apinoita auringon hengellistämisellä. Josko pystyisimme suhtautumaan aurinkoon pelkkänä ydinreaktion avulla energiaa ympäristöönsä puskevana taivaankappaleena, minkä ansiosta omalla planeetallammekin on sattunut elämää syntymään. Aurinko on elämän edellytys, mutta ei siihen silti mitään huuhaata kannata sotkea.

Jos olisimme moderni yhteiskunta, kirkolla ei olisi mitään hallinnollista roolia eikä valtio keräisi veroja sen puolesta. Leikitään siis, että kirkko ja valtio olisi erotettu toisistaan. Kouluissa ei tietenkään opetettaisi uskontoa, koska se mihin uskoo, on jokaisen oma asia. Ellei tällaista rajoitetta tehdä, kohta feminismikin on yksi oppiaineista. Vapaassa ilmapiirissä olisi paljon helpompi päättää työläisiä ja työnantajia koskettavista asioista, kuten vaikkapa helatorstaista. Tai eihän siitä tarvitsisi kirkottomassa valtiossa päättää, kun helatorstaita ei olisi olemassakaan. Nykytilanteessa tällaisesta asiasta päättää kirkolliskokous määräenemmistöllä, koska sekä loppiainen että  helatorstai löytyvät kirkkolaista!

On se vaan aivan uskomatonta, että jollekin hihhuliporukalle on annettu oikeus päättää kokonaisen kansakunnan vapaapäivistä ja työajoista. Emme sentään enää elä keskiaikaa. Loppiainen on jumalan ilmestymisen juhla ja helatorstaita vietetään Jeesuksen taivaaseenastumisen muistoksi. Todella fiksuja perusteita pakollisiksi pyhäpäiviksi…

Ei tämä meikäläinen kalenteri ole edes ainoa Telluksen ajanlaskusysteemi eivätkä siihen merkityt juhlapäivät ainoita oikeita juhlapäiviä. Kummasti ne pärjäävät islamilaisessa, etiopialaisessa, thaimaalaisessa, egyptiläisessä, venäläisessä tai vaikkapa kiinalaisessa maailmassa omine kalentereineen. Hurjinta humppaa vetävät juutalaiset, jotka ovat aloittaneet ajanlaskunsa maailman luomisesta, mikä luotettavien silminnäkijähavaintojen mukaan tapahtui 5774 vuotta sitten.

Hieman siis ennakkoluulottomuutta, kun ruvataan vuodenkiertoa uudelleen ajattelemaan. Koska aurinko on olennainen osa niin kalentereiden kuin ihmistenkin elämää, miksemme nostaisi uuteen arvoon jo perinteisiä auringonkierron ”pysähdyskohtia”, siis talvipäivänseisausta (21.-22. joulukuuta), kevätpäiväntasausta (19.-21. maaliskuuta), kesäpäivänseisausta (20.-22. kesäkuuta) ja syyspäiväntasausta (22.-23. syyskuuta).

Neljä vuotuista juhlinnan keskittymää kolmen kuukauden välein. Vaput ja helatorstait ja pekkaspäivät ja mitä niitä muita nyt mahtaa ollakaan, ne kaikki voitaisiin lopettaa, jos työläisille annettaisiin viikon loma kaikkien näiden neljän ”juhlapäivän” yhteyteen. Juhannus ja joulu ja pääsiäinenhän siinä sopivasti korvautuisivat neutraaleilla luonnonkierron juhlilla. Juhannustaiat ja joulupukit voitaisiin tietenkin säilyttää osana näitä bakkanaaleja. Alkuperäiset kolmepäiväiset bakkanaalit muuten ajoittuivat kevätpäiväntasauksen tienoille ja muinaisessa Roomassa juhliin oli pääsy vain naisilla. Silloinkin siis jo osattiin hienosti toteuttaa nämä tasa-arvoasiat!

Talvibakkanaali, kesäbakkanaali, kevätbakkanaali ja syysbakkanaali. Vapaasti voit ehdottaa parempia nimiä. Kenellä nyt voisi olla mitään tällaista uutta ja hienoa maailmanjärjestystä vastaan? Jos kysyisit pääministeri Jyrki Kataiselta, hän auliisti opastaisi, että moinen vastustus olisi joko lapsellista muutosvastarintaa tai pahimmassa tapauksessa alhaista poliittista ideologiaa…

Yksi kommentti artikkeliin ”TALVIPÄIVÄN JUHLAA

  1. Luulenpa vaan, että aika lailla vielä paskemmaksi äityisi meno jos kristinuskon tilalla meillä olisi islam.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s