MIHIN LOGIIKKA KADONNUT?

Tai ehkä logiikkaa ei apinalaumoissa ole koskaan ollutkaan. Ehkä se on kuvitteellinen käsite, jota hellimällä kuvittelemme olevamme Telluksen huipentuma. Logiikan olemattomuus puskee päin näköä aivan joka paikassa. Siitä voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan joka päivä, jos vain olisi aikaa. Logiikattomuuden ytimessä lilluvat erilaiset uskonnot ja ismit, mutta Suomen nykyhallitus tulee hyvässä peesissä. Mutta ei mennä nyt siihen.

Tai ehkä menemme silti, koska itse pääministeri Jyrki Katainen kattaili äskettäin oikein herkkulautasen, joka paljastaa ajattelunsa onttouden. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Ehkä hän ei osaa itse ajatella lainkaan, koska tarvitsee innoittajakseen erilaisia ”guruja”. Aiemmin se profeetta on ollut Pekka Himanen, nyt takinliepeeseen on tarttunut Marco Steinberg. Huomaa tuo seksikäs c-kirjain!

Marco valmensi hallitusta pääministerin työpajassa. Sen jälkeen pääministeri valitteli, että meillä on edelleen hyvin paljon ylhäältä johtamista. Työpajassa tuskin oli yhtäkään apinaa, joka ei olisi kuulunut ns. eliittiin. Sen jälkeen on ollut jo muitakin elitistisiä seminaareja ja lisää näyttää pukkaavan. Jokainen profiilinnostoa kaipaava ministeri näyttää järjestävän oman seminaarinsa.

On tietysti hieman huvittavaa tulla valittamaan, että ylhäältä johtaminen on ongelma, kun johtajat itse viihtyvät pelkän yläluokan keskuudessa ja kuuntelevat pelkän eliitin valituksia. Siitäpä tulikin mieleen Kataisen valitus siitä, että Suomen kansa on liian negatiivinen. Meillä vallitsee kielteinen ilmapiiri. Siis se sama Herra, joka on elinkeinoelämän Isojen Pomojen kanssa viimeiset kaksi ja puoli vuotta saarnannut alamaisilleen tuskaa ja hammasten kiristystä, haukkuu nyt sitten näitä onnettomia apinoita siitä, että nämä ovat heitä kuunnelleet!

Vapaavuoren Selkärankaseminaarin sisällön media tiivisti seuraavasti: Satapäinen joukko elinkeinoelämän vaikuttajia arvioi Suomen kasvumahdollisuuksia synkästi.

Katainen haikailee, että Suomesta voisi tulla maailman paras maa kokeiluille. Näin siis sanoo hallituksen vetäjä, joka ei arvosta ainuttakaan ehdotusta, joka poikkeaa kokoomuksen saneleman hallitusohjelman ideologiasta. Politiikasta kokeilu puuttuu nyt kokonaan. Miten tällä logiikalla muka maailman perhaaksi tultaisiin? Leimaamalla asiallisen kritiikin negatiivisuudeksi ja populismiksi Katainen vain vahvistaa yhden totuuden maailmaansa, johon ei mikään kokeilu mahdu.

Olen tainnut ennekin valittaa, että maailman parhaaksi julistautuminen paljastaa lausujansa suhteellisuudentajuttomuuden. Sanonpa sen nyt taas uudelleen.

Lutuinen pääministerimme valittaa jopa sitä, että meillä puhutaan nyt liikaa prosesseista päämäärien sijaan. Mutta sitähän Kataisen oman hallituksen työ on juuri ollut, pelkkien prosessien ja rakenteiden perässä juoksentelua.

Leikellyt pojat vs. tytöt

Jatketaanpa Jyrkin jalanjäljissä muutamalla satunnaisella ja ajankohtaisella epäjohdonmukaisuudella. Hallituksesta ei päästä irti vieläkään, kumma juttu. Puhutaan ympärileikkauksista, jotka ovat kahden uutisen myötä jälleen kerran todistaneet, ettei logiikalla ole mitään sijaa tasa-arvopolitiikassa.

Ensin valokuvaaja Meeri Koutaniemi matkusti Keniaan kuvaamaan tyttöjen ympärileikkausta. Kuvien julkaisu nostatti tietysti hysterian moista alkukantaista tapaa vastaan. Hieman myöhemmin lehtiin ilmestyi lyhyt uutinen KHO:n päätöksestä, jonka mukaan vastoin äidin tahtoa tehtyyn pojan rituaaliseen ympärileikkaukseen osallistuneet eivät syyllistyneet rikokseen.

Ympärileikkaus on sukupuoleen katsomatta ihmisoikeusrikos. Molempien sukupuolten leikkelyt perustuvat samanlaisiin kulttuurisiin uskomuksiin ja barbaarisiin perinteisiin, joilla pyritään muun muassa ehkäisemään masturbointia. Tämä on se logiikka ympärileikkausten takana. Silti sukupuolia kohdellaan aivan eri tavalla sukuelinten silpomiseen liittyvissä asioissa. Käytännössä vain harvalukuiset yksittäiset ihmiset näyttävät olevan kiinnostuneita poikien ihmisoikeuksista.

Luulisi, että edes Ihmisoikeusliitto pyrkisi turvaamaan ihmisoikeudet sukupuolesta riippumatta. Mutta näinhän asia ei ole. Järjestö kyllä tuomitsee tyttöjen ympärileikkaukset ja on toteuttanut missiotaan erilaisilla projekteilla. Mutta poikien rituaalinen ympärileikkaus on järjestölle ihan OK. Maailman terveysjärjestö WHO jopa suosittelee poikien pilkkomista, koska sen johtajat uskovat kyseenalaisiin ja uskonnollisten vaikuttimien voimalla tehtyihin tutkimuksiin.

WHO:n johtaja on naaras, Ihmisoikeusliiton aktiivit ovat naaraita. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on naaras, onhan? Hän on ilmoittanut hyväksyvänsä uskonnollisista ja kulttuurisista syistä tehdyt poikien ympärileikkaukset. Saman on sanonut muun muassa liittokansleri Angela Merkel. Oletko kuullut yhdenkään naarasjohtajan kauhistelevan poikien ympärileikkauksia? Etpä tietenkään ja olen jo aikoinani syynkin tähän empatianpuutteeseen paljastanut.

Wikipedia puolestaan paljastaa selkeästi poikien ja tyttöjen eli miesten ja naisten välisen tasa-arvokuilun. Ympärileikkaus -otsikon alla käsittellään vain urosapinoiden leikkelyä Naisten ympärileikkaus löytyy Naisen sukupuolielinten silpominen -otsikon alta. Edes ongelman laajuus ei vaikuta tähän epätasa-arvoiseen suhtautumiseen. Penikset on silvottu yli kahdelta miljardilta mieheltä, mutta vain 130-140 miljoonaa naista on ympärileikattu.

Tissit taivaalla

Vielä parit erikoiset eilisillalta. Puoli yhdeksän Yle -uutiset käsitteli kuntasoppaa. Emme siis edelleenkään pääse hallituksesta eroon. Kuntakentän toiminta on jäissä, kun kaikki energia menee kuntaliitospelleilyyn. Nyt hallitus haluaa pakottaa kunnat yhteen. Haastateltavana oli VATT:n tutkimusjohtaja Antti Moisio. Hänen mukaansa pakkoliitoslaki muuttaa kuntien käyttäytymistä, vaikkei lakia käytäntöön vietäisikään. Kunnat kuulema hakeutuvat innokkaammin yhteistyöhön ja vapaaehtoisiin yhdistymisiin, kun piiska viuhuu takapuolessa. Väärin ajateltu, hyvä Antti. Ainakin itse lopettaisin kaikki neuvottelut moisen pakon edessä. Hallituksemme itse asiassa noudattaa samanlaista pelon politiikkaa kuin Ukrainan hallitus. Siellä säädettiin pikavauhtia mielenosoitukset kieltävä laki, mutta oppositio on ilmoittanut järjestävänsä vain entistä suurempia kokoontumisia.

Kymmenen uutiset kertoi, että sähkön siirtohinta voi tuplaantua maaseudulla, kun myrskytuhojen ehkäisemiseksi sähkölinjoja kaapeloidaan maan alle. Energiaviraston ylijohtaja Riku Huttusen mukaan on aivan selvä asia, että maaseudulla sähkön siirtohinnat nousevat. Valtakuntaan voisi tulla kaksi erilaista sähkötariffia. Perustelunsa on mielnkiintoinen: kaupungeissa kaapelointi on jo tehty. Niinpä, mutta onko kaupunkilaisilla muka joskus ollut muuta maata kallimpi sähkönhinta kaapeloinnin vuoksi? Ei tietenkään. Miksi sitten maalaisia pitäisi rangaista? Siksi, että he ovat maalaisia. Tämä on riittävän hyvä syy sateenkaarihallitukselle.

Loppukevennykseksi kelpaa varmaan tissijuttu? Muotikuvaaja Allen Henson sai hyvän idean. Hän vei malli Shelby Carterin legendaarisen (?) Empire State Building -rakennuksen kattoterassille ja kuvasi näkymän, jota koristi Shelbyn hyvinmuodostunut, paljas rintavarustus. No eihän tässä pitäisi olla mitään kummallista, mutta silti se näyttää joidenkin puritaaniapinoiden mielestä sellaista olevan. Rakennuksen omistajat nimittäin nostivat valokuvaajaa vastaan syytteen ja vaativat 1,1 miljoonan dollarin korvauksia henkisistä kärsimyksistä. Heidän mukaansa kuvat häpäisevät perinteikkään rakennuksen arvon. Sic! Eivät siis ymmärrä, että moinen tiukkapipoisuus on juuri se, joka rakennuksen häpäisee, eivät kauniit rinnat.

Kun hieman googlailet Carterin perään, saatat huomata, ettei tyttö ole ensimmäistä kertaa tissejään ulkoiluttamassa. Hän tuntuu nauttivan rintojensa saamasta huomiosta ja miksei nauttisi. Niin teen minäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s