VENAKKOPARAATI

Elämme ”tasa-arvoisessa” yhteiskunnassa, jossa mikään asia ei voi olla vain miehiä varten. Siksi kai bongasin paikallisbussissa mainoksen: Roller Derby on naisten kontaktilaji! Siksi kai laji tuntuu olevan Yle:n erityisessä suosiossa. Siksi kai en voinut sietää Vaasankatu hyökkää -ohjelman infernaalista sekoilua.

Venäjä on läheisin naapurimaamme. Luulisi, että meillä iloittaisiin tai edes suhtauduttaisiin positiivisesti siihen, että talviolympiakisat ovat niin lähellä meitä. Mutta mitä media on meille viimeiset kuukaudet suoltanut? Pelkkiä negatiivisia ”uutisia”. Sama suhtautuminen tuntuu vaivaavan kaikkia itsensä lähimmäisiään peremmaksi luokittelevia apinoita. Siis niitä, jotka kirjoittavat nimensä perään sanan ”suvaitsevainen”.

Minäkin olin aikaisemmin sellainen. Suvaitsevainen. Suvaitsin ja jopa ihailin homoja, EU:ta ja eliittiapinoita. Olen edelleen sitä mieltä, että homoilla pitää olla samat oikeudet kuin muillakin lauman jäsenillä ja jopa sitä mieltä, että eliitin pitäisi noudattaa samoja sääntöjä kuin meidän tavallisten apinoiden. Oikeudenmukaisuuden pitää tietysti toimia. Mutta sitä mukaan, kun vaikkapa homoista, kansainvälisyydestä tai yrittäjyydestä on tullut pakkopullaa, jota alvariinsa joka tuutista tuputetaan, innostukseni on laimentunut ja tilalle puskee kritiikki laumasieluisuutta vastaan.

Venäjän ja erityisesti Vladimir Putinin haukkumisesta on tullut yksi hysterian muoto. Eivät pelkästään tomittajat näytä olevan sopuleita, vaan kaikkien kynnelle kykenevien täytyy keksiä naapurimaastamme jotain ikävää sanottavaa tai vähintäänkin kakaistava ilmoille sana ”sateenkaari”!

Oikeasti Putin ei ole ainakaan sen huonompi johtaja kuin vaikkapa eräs George W. Bush. Bushille toki naureskeltiin, mutta ei Yhdysvaltoja leimattu toisen luokan valtioksi, vaikka se oikeasti sellaisen arvon ansaitsisikin. Eivät ole ihmisoikeudet amerikoissakaan kunnossa.

En ole vakuuttunut, onko edes eräs Barack Obama hehkutuksensa arvoinen. Ei hän ainakaan ole mitään rauhanpalkintonsa eteen tehnyt. Sitä helposti kuvittelee, että norjalainen Nobel -raati koostuisi erityisen sivistyneistä apinoista, mutta tässäkin kohtaa joutuu pettymään. Jos palkittaviksi valitaan esimerkiksi EU:n ja Obaman kaltaisia tahoja, logiikka on pahasti pielessä.

Luultavasti en ole ihan ainoa apina, joka reagoi hysteeriseen rummutukseen päinvastoin kuin rummuttajien mielestä oikein olisi. Ryhdyn herkästi tekemään juurikin eri tavalla kuin mihin minua käsketään. Moukaroinnin kohteeksi joutuneiden puolustaminen nousee silloin etusijalle. Ehkä siis ryhdyn Venäjä- ja Putin -faniksi.

Niinpä katsoin eilen ihan piruuttani Sotshin olympialaisten avajaiset, vaikken mikään urheiluintoilija olekaan. Katsoin siksi, että voisin pätevästi arvioida median tilaisuudesta tekemiä arvioita. Ja hyvä niin, sillä aika kummallisiin asioihin toimittajat ovat puuttuneet. Nyt jopa se on miinusta, että avajaisissa esiintyi lesbokohulla ratsastava tyttöduo t.A.T.u. Yle -uutiset puolestaan mollasivat tapahtuman tuoreeltaan mahtipontiseksi.

Silmänruokaa

Hyvä, että katsoin. Avajaiset siis. Nehän olivat venäläisen naiskauneuden maittava mainostilaisuus. Erityisesti huomion herättivät osallistujamaiden nimikylttejä kantaneet naaraat. Lähes sata ensimmäisen luokan mallia pukeutuneena vesirajaan saakka halkaistuun hameeseen. Kaikki erittäin hyväryhtisiä, hoikkia ja kauniita, sanalla sanottuna pantavia. Samaa on tietysti sanottava ohjelmanumeroihin osallistuneista naaraista, kuten olympiahymnin esittäneestä sopraano Anna Netrebkosta ja balettivirtuoosi Svetlana Zakharovasta. Pitääkö vielä mainita olympiatulineitsyet Maria Sharapova, Jelena Isinbajeva ja Alina Kabajeva?

Kaipa esiintymisareenalla oli silmänruokaa myös naisille ja homomiehille. Onneksi on vielä naisia, jotka miehiä sillä silmällä arvioivat. Konkreettinen todiste löytyy Varusmies -lehdestä, jonka mukaan valtaosa asepalvelusta vapaaehtoisesti suorittavista naisista myöntää ihastuneensa palvelustoveriinsa tai esimieheensä.

Onko niin, etteivät naaraat menekään armeijaan tasa-arvon vaan usosapinoiden vuoksi?

Tuosta Varusmies -lehden jutusta nousi tietysti haloo, joka todistaa, etteivät homot suinkaan ole ainoita syrjittyjä tässä maassa. Puolustuvoimissa myös heterous on vaiettu asia. Kovin kummoista suvaitsevaisuutta ei löydy edes Varusmiesliitosta. Puheenjohtaja Ville Blomin mukaan irtosuhteiden kaltaiseen toimintaan on armeijassa saatava nollatoleranssi. Liiton tavoitteena on mahdollisimman sukupuolineutraali (lue: biologianvastainen eli ankea) varusmiespalvelus! Ville on keskustalainen poliitikko, mikä selittänee moisen ahdasmielisyyden.

Tässähän on ilmiselvä suvaitsevaisuustestin paikka.

Mikäli vastasit kieltävästi, et ole suvaitsevainen.

Osallistujamaiden lipunkantajista mieleen jäi erityisesti togolainen kuuma maastohiihtäjätär Mathilde-Amivi Petitjean. Kannattaa siis olla tarkkana naisten hiihtokilpailuja katsellessa!

Avajaisten ohjelma oli kaiken kaikkiaan erittäin taiteellinen ja korkeatasoinen, mutta toisaalta nöyrällä tavalla vaatimaton. Valoilla saadaan aikaan uskomattomia efektejä. Venäläiset osoittivat suuren luokan luovuutta myös marssittamalla kilpailijat oman valtionsa kartan alta yleisön eteen. Suomen presidenttiparikin siellä sähläsi pienoislippujensa kanssa. Kunnioitettavaa, että he olivat paikalle saapuneet.

Aivan estottomasti ihailin myös ylimitoitettua ilotulitusta. Yleensä moinen pröystäily vain ärsyttää, mutta äärisuvaitsevaisten kiusaksi siitä tämän kerran nautiskelin. Enpä ole ennen moista tykitystä nähnytkään.

Toivotaan, että venäläisurheilijat voittavat mahdollisimman monta mitalia. Suomalaiset taitavat jäädä ilman, mikäli lauantainen tahti jatkuu. Ja miksei jatkuisi. Silti oli nautinto katsella tänäistä slopestyle -finaalia. Vastoin kaikkea ennakkomollausta rata on upea ja erottelee tehokkaasti jyvät akanoista. Jälleen valittajia olivat ne, jotka eivät muuhun pysty.

Kuolema ulos kaapista

Mikä mahtaa olla armokuoleman tila Venäjällä? Totuus ei pienellä surffauksella selvinnyt. Pahoittelen, että tulin vielä käyttäneeksi Googlea, vaikka se ala-arvoisella sateenkaarigrafiikallaan yritti mitätöidä avajaisten juhlintaa.

Kuolema näyttää olevan vaikea asia uskovaisille. Kumma juttu, eikös paratiisiin pääsemisen pitäisi olla iloinen asia?

Yhteisvastuukeräys toi tämän kuoleman ongelmallisuuden päivänvaloon. Keräysjulisteissa näkyy kuolleita ihmisiä, millä kerätään rahaa säällisen ja hyvän saattohoidon puolesta. Vain murto-osa saattohoitoa tarvitsevista saa arvoisensa hoidon Suomessa. Moni seurakunta (eli kirkkoherra) on nyt sitten kieltäytynyt ripustamasta mielestään liian raflaavia julisteita seinilleen. Pelätään ihmisten tunteita. Siinä tämän psykososiaalisen ajan synti onkin, että pelätään ihmisten tunteita. Mitään ei enää voi tehdä, koska joku voi loukkaantua tai pahoittaa mielensä.

Jotkut jopa sekoittavat saattohoidon eutanasiaan. Minä sekoitan sen nyt tarkoituksella, koska en ymmärrä, mitä pahaa siinä on, jos parantumattomasti sairas ihminen omasta pyynnöstään haluaa eroon sietämättömistä kivuistaan. Ei ole armollista kieltää häneltä armokuolemaa. Ei ole edes lääkärinetiikan mukaista kieltää häneltä armokuolemaa, koska mitään parannuskeinoja ei enää ole. Ainoa parannuskeino on kuolema.

Niin vain armokuolema on Suomessa kielletty. Kaikkialla ei ole samoin. Suomalaiset matkustavat Sveitsiin tai Hollantiin avun saadakseen. Siis hyvätuloiset matkustavat, köyhät kärsikööt täällä armaassa kotimaassaan. Ei taida nykyinen yksityinen saattohoitokaan 400 euron vuorokausimaksuineen olla tasa-arvoinen mahdollisuus kaikille.

Inhimillinen tekijä kertoi kahden naaraslesken kautta ulkomailta avun saaneiden puolisoidensa tarinan. Rohkeita naaraita. Kuolema näyttää meillä olevan samanlainen tabu kuin homous. Pitäisikö suvaitsevaisten nyt käynnistää massiivinen kampanja kuoleman tuomiseksi päivänvaloon, ulos kaapista siis? Voit tässä jälleen testata, onko sinusta ainesta suvaitsevaiseksi:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s