SANNIN JA SANNAN KISSATAPPELU

Minun piti kirjoittaa aivan muusta aiheesta, mutta eilinen uutispäivä oli niin katastrofaalinen, että on aivan pakko analysoida kahta asiaa.

Soidensuojelu

Juuri edellisessä blogijutussani taivastelin Sanni Grahn-Laasosen nimitystä ympäristöministeriksi ja epäilin, että kyseessä on EK:n salajuoni Suomen ympäristöpolitiikan romuttamiseksi. En kuitenkaan arvannut, että sota alkaisi niin häikäilemättömästi ja niin kovilla panoksilla, kuin millä Sanni tykittää.

Suomessa on suojeltu soita 1970 -luvulta alkaen ja olin itsekin työssä mukana. Myös sen jälkeen suoluonto on ollut minulle rakas. Luulen tietäväni eteläisen suoluonnon tilasta enemmän kuin nykyinen ympäristöministerimme. Vaikka osa viimeisistä ojittamattomista soista on suojeltu, niiden ulkopuolelle on jäänyt ammottavia aukkoja. Kun alueen soista on pilattu yli 90 prosenttia ojituksilla, turvetuotannolla ja viljelymaan raivuulla, ravinteisimmat suotyypit ovat lähes kadonneet. Jos vielä jostain löytyy luonnontilaisia soita, niiden suojelun aika on viimeistään nyt.

Heikinjärvenneva
Heikinjärvenneva

Ympäristöhallinnossa on jo vuosien ajan valmisteltu soidensuojelun täydennysohjelmaa eikä mikään merkittävä taho (äärioikeistoa lukuunottamatta) ole työtä kyseenalaistanut. Päinvastoin, ohjelman rahoitukseenkin on jo varauduttu. Nyt sitten tulee tyttönen, jolla ei ole mitään tietoa suoluonnosta eikä ympäristöpolitiikasta muutenkaan, ja pistää loppumetreillä olevan ohjelman jäihin. En keksi tarpeeksi rienaavia sanoja Sannin törppöyttä kuvaamaan.

Mikä on selitys Sannin aivotoiminnan takana? Jos olisin ilkeä, sanoisin, ettei sieltä mitään toimintaa edes löydy. Mutta kun en ole ilkeä luonne, yritän löytää jotain logiikkaa.

Ensimmäinen selitys tulee tietysti Sannin taustaryhmästä. Sanni ei millään ilveellä ole pystynyt asiaperustein tekemään moista päätöstä. Ideologia ei tosiasioita tarvitse ja kokoomus on Suomen vanhoista puolueista ympäristövihamielisin, vaikka juhlapuheissa yrittää muuta esittää. Voi toki olla, että perussuomalaiset ajavat tässä suhteessa ohitse, jos hallitukseen pääsevät.

Toinen selitys nousee Sannin sukupuolesta. Jospa naarasukupuoli ei todellakaan hallitse suurten yhteiskunnallisten kysymysten muodostamia kokonaisuuksia, esimerkiksi luonnon monimuotoisuuden merkitystä (myös ihmiselle)? Tai jos hallitsee, Sanni on huonoin mahdollinen mallinukke asialle.

Kolmas on juoksutyttöselitys. Sanni vain toistaa papukaijana jonkun muun apinan ajatuksia. Tämä on se loogisin selitys. En käy nyt arvailemaan, kenen aivot Sannia juoksuttavat. Tämä on tietysti naissukupuolen kannalta vielä nolompaa kuin se, ettei evoluutio vain ole jotain ominaisuutta heille kehittänyt.

Neljäs selitys voisi olla Valtion Polttoainekeskuksen lobbaus. Turvehan sai jo historian surkeimpiin kuuluvalta hallitukselta lisätukea eli suomalaisen suo- ja vesiluonnon pilaaminen kiihtyy entisestään. Samalla ilmaston hiilikuorma kasvaa. Jatkoksi sopii hyvin se, että soidensuojelu kielletään ylipäätään. Asialla ovat varmasti olleet muutkin oikealta tulevat lobbarit. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on jo kehunut Sannia merkittävästä luonnonsuojeluteosta!

Jos Sanni kehtaa, hän ehtii vielä yrittää purkaa olemassaolevatkin soidensuojelualupäätökset ja vaikkapa mitätöidä koskiensuojelulain.

Onneksi meillä on Sanna. En ole huomannut Sannan lianneen itseään vielä missään yhteydessä. Nyt tämä demarien Sanna Marin on hyökännyt puolustamaan suoluontoa ja riipimään Sannin tekopyhiä selityksiä. Toivottavasti tästä tulee oikein kunnon kissatappelu, jossa toinen höyhennetään paljaaseen ihoon saakka.

Olisihan se todella herkullista, jos hallitus kaatuisi soidensuojeluun!

Ei siis vain kokoomus vaan myös demarit luottavat nykymuodin tapaan nuoriin naisiin. Sanna on 28 -vuotias. Hänet valittiin vuonna 2012 kaupunginvaltuutetuksi ja jo seuraavana vuonna sen puheenjohtajaksi. Tänä vuonna hän nousi puolueensa varapuheenjohtajaksi.

Maailma on nuorten (erityisesti 25 -vuotiaiden) naisten, vaikka feministit jotain muuta yrittävät ynistä.

Toki myös ex-ympäristöministeri Ville Niinistö tylyttää Sannia, mutta se on jo myöhäistä, kun on itse eronnut ministerin virasta. Tuskin Villekään osasi kuvitella, että seuraajansa syyllistyisi näin nopeisiin ja julmiin virheisiin.

Niinistö muistuttaa, että suojeluohjelmaa ovat kursineet kokoon Suomen parhaat suobiologit. Biologia ei jostakin syystä ole seksikäs asia, vaikka se ja sen ymmärtäminen on lajimme elinehto. Emme kauaa tällä planeetalla seikkaile, ellemme ala paremmin tajuta ekosysteemien toimintaa ja omaa käyttäytymistämme. Jopa talouden seuraava harppaus on sälytetty biotalouden harteille. Siitä huolimatta meillä on hallituksessa sivistyspoliittinen ministerityöryhmä, joka suunnittelee biologian ja maantiedon opetuksen vähentämistä lukioissa!!!

Jaa-a, keitäs tähän ministerityöryhmään kuuluu? Naisia neljä, miehiä kaksi: Krista Kiuru (pj), Petteri Orpo, Sanni Grahn-Laasonen, Carl Haglund, Päivi Räsänen ja Pia Viitanen. Pitäisikö olla onnellinen, että suomalaisten tulevaisuudesta päätetään tällaisilla aivoilla: kolme valtiotieteiden maisteria, kauppatieteiden maisteri, lääketieteen maisteri ja hallintotieteiden maisteri?

Pakastamme munasolusi!

Yhdysvalloista, tuosta demokratian ja kreationismin ihmemaasta, kantautuu kummia. Ehkä tässä on ihmiskunnan tulevaisuus? Tasa-arvon nimissä kaksi maailman suurimpiin kuuluvaa ihmismielen järkyttäjää, Facebook ja Apple, ovat päättäneet houkutella työntekijöikseen naisia lupaamalla heille 20 000 dollaria. Rahoja ei ole tarkoitettu ryyppäämiseen, vaan munasolun pakastamiseen! Facebookin rahoja voi käyttää myös sijaissynnytyksiin.

Surullista, kuinka tässä jälleen kerran hyökätään biologiaa vastaan, aivan Neuvostoliiton malliin. Ja jälleen kerran syynä on raha. Suuryritykset hamuavat yhä uusia miljardeja rahasäiliöidensä uumeniin. Roope Ankan synnit ovat hyvin vähäisiä näiden toimijoiden rinnalla.

Nämä seksikkäät ja Stubukankin ylistämät firmat haluavat siis käyttää naisia hyväkseen kaikkein törkeimmällä tavalla eli puuttumalla heidän lisääntymiseensä. Tämä on kuin suoraan feministien strategiaoppaasta!

Naisten pitäisi siis ulkoistaa synnyttäminen alempiarvoisille sijaissynnyttäjille tai lykätä lapsenteko hamaan tulevaisuuteen pakastimen avulla. Milloin omenafirmalaisten ja naamakirjalaisten mielestä mahtaisi sitten olla sopiva ikä lisääntyä? 65 -vuotiaanako – joko silloin olisi naisista kaikki mehut irti imetty? Tai ehkä 80 -vuotiaana, silloinhan lastenhoito olisi sopivaa viihdykettä dementikon arkeen.

Eihän tässä ole logiikan poikastakaan. Tällaista jälkeä saadaan aikaiseksi, kun ei ymmärretä biologiasta tuon taivaallista. Voihan idea olla hyvä siinä mielessä, että syntyvyys saadaan laskuun. Pakastettujen solujen toimivuus kun on kyseenalaista. Valitettavasti syntyvyys laskee vain niiden naaraiden keskuudessa, jotka luokitellaan (ainakin Applen ja Facebookin mielestä) kaikkeen parhaimpaan luokkaan. Eivätkö näiden firmojen johtajat ole vielä kuulleet geenien olemassaolosta? Näin he sahaavat omaa oksaansa – mikä tällä kvartaalitalouden ihmeplaneetalla on toki enemmän sääntö kuin poikkeus.

Synnyttämisen ja äitiyden säätely on itse asiassa hakoteillä kaikissa länsimaissa. Jos jonkinmoista ikärajaa on säädetty ties millaisilla tiedoilla. Tai ei tiedoilla laisinkaan, nämä lait kun säädetään tunteella, moralismilla, luulolla ja jopa uskonnolla.

Millainen kauhistelu siitäkin saadaan aikaiseksi, jos koulua käyvä tyttö tulee äidiksi! Se kuitenkin olisi monelta kannalta paras aika tulla äidiksi. Mitä vanhempi sen paskempi, sopii hyvin äidiksituloikää luonnehtimaan. Ikä on huono asia niin äidin biologian kuin sikiövaurioidenkin kannalta. Uraäiti ei paljon lasten tarpeita ja leikkejä ymmärrä. Hedelmällisyys heikkenee iän myötä, minkä vuoksi kalliit hoidot ja muut vipstaakin lisääntyvät. Verovaroin nekin kustannetaan.

Teiniäidillä on turvana oma perhe. Mummo, sisarukset ja jopa pappa jaksaisivat auttaa kotona asuvaa äitiä tämän käydessä koulunsa loppuun. Lähiyhteisö olisi paikalla, kun se myöhemmin katoaa pitkin maailmaa. Näin ne pennut on hoidettu menestyksellisesti lauman (ei isän) avustamana läpi vuosimiljoonien.

Meillä on teiniäitejä myös eduskunnassa. Vihreä Anni Sinnemäki on vanha tuttavuus. Teiniäitiys ei hänen koulunkäyntiään hidastanut. Viisi laudaturia normiaikaisissa kijoituksissa ei ole huono. Hyvin koulussa menestyi myös Katja Hänninen. Tämä minulle uusi tuttavuus on vasemmistoliiton kansanedustaja. Hän sai ensimmäisen lapsensa 14 -vuotiaana. Sen jälkeen tuli vielä neljä lasta lisää. Nyt 34 -vuotiaana neito tekee uraa ja esikoisensa on jo 20 -vuotias! Katjalla ei ole huonoja muistoja äitiydestään. Eikös tämä nyt olisi paljon parempi järjestys kuin lykätä lapsentekoa eläkevuosiin?

Katja on Politiikkaradiossa viehättävän naisellinen. Ihanaa kiherrysta kuunneltavissa kohdasta 16:00 alkaen.

Meillä vallitsee outo feministinen harhakäsitys, että äiiys tarkoittaisi tyhmistymistä, syrjäytymistä ja ammattihändikäppiä. Asia on kuitenkin juuri päinvastoin. Äitiys tekee naisesta kaikissa suhteissa paremman apinan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s