VITTU MITÄ PASKAA (2)

Kiitos Alex tuosta otsikosta. Hyödynnän sitä jo toista kertaa. Selittelysi oli valehtelua, joskin vielä hätävalheen tasoinen. Se ei kuitenkaan jäänyt yhteen kertaan, siitä on jopa tullut tavaramerkkisi. Tänäinen ei ansaitse anteeksiantoa.

Raukkamainen. Kuuntelin tänään pääministerin haastattelutuntia ja raukkamainen on se myönteisin termi, jolla Alexander Stubbia voi tämän jälkeen kuvata. Ei kai muuten voi luonnehtia miestä, joka ensin kehuu vuolaasti kuinka hän ja kokoomus epäitsekkäästi kellon ympäri ajavat vain isänmaan etua omasta tai puolueen suosiosta välittämättä. Sitten muutaman minuutin kuluttua tulee täyslaidallinen gallupsuokikki keskustan suuntaan.

Rehdin kilpailun ja mollauksenkin vielä ymmärtäisi, mutta ei sitä, että Stubb vaarantaa isänmaansa turvallisuuden puolueensa kannatusta kasvattaakseen! Hän hyökkää pahimman kilpailijapuolueen kimppuun syyttämällä sitä reaalipolitiikan harjoittamisesta.

Joko kokoomuksessa on unohdettu puolueen ainoan suurmiehen, Juho Kusti Paasikiven, opetukset? Eivät ole tosiasiat miksikään 70 vuoden takaisesta muuttuneet.

Nyt Stubb on sitä mieltä, että Suomella on ystäviä vain lännessä. Suomella ei voi olla omaa Venäjä -politiikkaa. Suomella ei ole muuta poliittista instrumenttia kuin talouspakotteiden takana seisominen. EU on Stubbille jopa niin pyhä asia, että hän käytännössä kielsi pakotepolitiikan arvostelun. Kuinka tämä kuulostaakin aivan neuvostovenäläiseltä diskurssilta?

Stubbin mielestä keskusta vie Suomea ulkopolitiikassa menneisyyden ”harmaalle alueelle”. Mikä ihmeen harmaa alue? Ei sellaista ole maailmansotien jälkeisessä Suomessa ennen EU-pakotteita ollut. Ei kai meillä voi olla pääministeriä, joka ei tunne maansa historiaa? Ei se voi olla mikään puolustus, että on alle viisikymppinen ja asunut nuorena uljaassa Amerikan ihmemaassa eikä siis ole hilsettä menneiltä vuosikymmeniltä takkiin tarttunut.

Käytännössä Stubb kielsi myös talouspolitiikkansa arvostelun. Hänen mukaansa ”meillä on edelleen ihmisiä”, jotka eivät kannata hänen uudistusvaatimuksiaan. Totta kai vapaassa maassa saa ja pitääkin olla monta mielipidettä ja toisinajattelijoita. Vaihtoehtoja on aina olemassa. ”Uudistus” ei ole mikään perustelu yhden etupiirin mukaisille muutoksille. Minä voisin puolestani vaatia uudistuksia, jotka eivät Stubbille kelpaa. Miksi ne olisivat huonompia kuin Alex -pojan uudistukset? Otetaan esimerkiksi yksi , joka olisi UUDISTUS isoilla kirjaimilla, mutta eihän siitä kokoomus koskaan innostu. Kansalaispalkka.

Tässä meillä pääministeri, joka kylvää Venäjä -vihaa ja haluaa sensuroida ajattelun- ja sananvapauden omassa maassaan. Hänen mielestään sotilaallinen kriisi Venäjän ja Suomen välillä on mahdollinen – vittu mikä sotahaukka meillä on hallituksen johdossa. Stubb sopisi mainiosti muinaisen Stasi-Saksan johtopaikoille. Hän jo valmiiksi ihailee saksalaista Merkel -politiikkaa.

Stubbin mielestä raha on ainoa toimiva rauhanvälittäjä. Väärin. Vihollista pitää voida myös ymmärtää, edes yrittää. Maailmassa ei ole koskaan vain yhtä tahoa, joka yksin edustaisi oikeaa.

Stubb irtisanoutui myös konsensuspoliitiikasta. Hän ilmiselvästi kannattaa sanelupolitiikkaa.

Tämän jälkeen on päivänselvää, miksi kokoomuksen kannatus on laskenut kuin lehmän häntä. Stubb on todella ylimielinen ja itseriittoinen. Kansa ei ole ihan niin tyhmä kuin mitä poliitikot luulevat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s