POLONIUMIN KERTOMAA

Alkuaine polonium on nimetty löytäjiensä kotimaan Puolan mukaan. Olivatko Marie ja Pierre Curie siis nationalisteja? Löytö tehtiin vuonna 1898, mikä muistutukseksi kaikille, joiden mielestä sivistys alkoi vasta 2000 -luvulla.

Polonium on uraanin hajoamistuote, joten sitä on kaikkialla biosfäärissä ja luontaisesti kaikissa ihmisissä pieniä määriä. Luontainen altistus on suurinta arktisilla kansoilla. Asuintiloihin tunkeutuva radonkaasu ja tupakanpoltto lisäävät altistusta huomattavasti.

Polonium on erittäin radioaktiivinen ja myrkyllinen aine. Sitä valmistetaan vain sata grammaa vuodessa, pääasiassa Venäjällä, mutta määrä riittäisi teoriassa tappamaan miljardi ihmistä.

Ensimmäiset poloniumin uhrit olivat ne lähes 90 000 Nagasakin kaupungin siviiliä, jotka kuolivat Yhdysvaltain presidentti Harry S. Trumanin määräyksestä pudotetun, polonium -sytyttimellä varustetun Fat Man -atomipommin räjähtäessä kaupungin yllä 9.8.1945 kello 11:02, hieman ennen toisen maailmansodan päättymistä. Kolme päivää aikaisemmin Hiroshiman tuhonnut Little Boy -pommi pudotettiin tarkoituksella aamukahdeksalta, jotta ihmiset olisivat vielä kodeissaan… Jotain amerikkalaisen empatian alkeita vai? Että ihmiset saivat sentään kuolla omissa kodeissaan?

Ensimmäinen poloniumin virallinen uhri oli Curie -pariskunnan tytär Irène, joka altistui aineelle laboratorio-onnettomuudessa vuonna 1946 ja kuoli kymmenen vuotta myöhemmin leukemiaan.

Palestiinalaisjohtaja Yasser Arafat kuoli yllättäen vuonna 2004. Hänen vaatteistaan ja ruumiistaan löydettiin merkittäviä määriä poloniumia vielä kymmenen vuotta myöhemmin tehdyissä tutkimuksissa. Siitä huolimatta Israelia ei ole tuomittu murhasta.

Viime vuosina on puhuttanut tapaus, jossa Englantiin loikannut ja islaminuskoon kääntynyt venäläisagentti Aleksandr Litvinenko murhattiin Lontoossa laittamalla poloniumia hänen teehensä. Tapaus oli erikoinen, sillä moisen myrkyn kanssa taiteilu altistaa tappajan itsensäkin ja itse asiassa näin kävikin. Poloniumia löytyi surmaravintolan lisäksi murhaajien Andrei Lugovoin ja Dmitri Kovtunin käyttämistä hotelleista ja lentokoneista sekä Hampurin asunnosta ja autosta.

Oli oikeastaan sattuma, että Litvinenko ylipäätään saatiin maistamaan jäähtynyttä, aikaisemmilta asiakkailta pöytään jäänyttä teetä. Muutama siemaus riitti. Herää tietysti kysymys, miksei Litvinenko ollut varuillaan entisiä agenttikollegoitaan tavatessaan.

Murha tapahtui jo vuonna 2006, mutta brittihallitus vaali poliittisia suhteita Venäjään aina Ukrainan kriisiin saakka. Selkkauksesta tuohtuneena sisäministeri Theresa May määräsi vuosi sitten, että tutkimusta Venäjän valtion osallisuudesta jatketaan.

Rakenteellinen rasismi

Nyt sitten länsimediassa on revitty ”uutisia” tuomari Robert Owenin johtamasta tutkimusraportista. Liikuttavan yksimielisesti lähes kaikki otsikot kirkuvat Venäjän presidentti Vladimir Putinin osallisuutta murhaan.

Raportti ei kuitenkaan todista mitään, sillä kaikki viittaukset Putinin tai Venäjän valtion osallisuudesta ovat sanojen todennäköinen, oletettu, mahdollinen, luultava, arveltu ja kuviteltu takana. Todistusaineistona on käytetty jopa venäläisiä sananlaskuja ja Putinin lausumaksi väitettyjä aforismeja. Miksi raportissa puhutaan poloniumin harvinaisesta isotoopista, kun murhaväline 210PO on poloniumin yleisin isotooppi? Ja miksi osa ”tutkimuksesta” on julistettu salaiseksi?

Säälittävät oikein tällaiset lauseet entistä tutkijaa:

Venäjän tiedustelupalvelun arvellaan luulleen, että poloniumin käytöstä ei jää jälkiä ja että ainetta on mahdotonta havaita vainajasta. Polonium on kuitenkin mahdollista havaita ruumiinavauksessa.

Kun Venäjällä väitetysti asuu maailman paras poloniumasiantuntemus, arveltu luulo on suorastaan absurdi.

Tällainen puuhastelu on tutkimuksen irvikuva. Poliittisten päämäärien oikeuttamiseksi on kerätty kaikki mahdollinen ja mahdoton aineisto yhteen ilman alkeellisintakaan itsekritiikkiä. Varmaan työhön saatiin upotettua punta poikineen, mutta tuloksena on pelkkiä poliittisia vihjailuja.

Valitettavasti tutkimus -sana on kärsinyt viime vuosikymmeninä inflaation. Kuka tahansa voi nykyään sanoa tutkivansa jotain, vaikka tekisi vain yhden google -haun tai haastattelisi yhtä kumminkaimanveljeä.

Tutkija -nimikkeelle pitäisi saada samanlainen suoja kuin on lääkärin ammatilla.

Kaiken lisäksi Britannian hallitus harkitsee uusia pakotteita Venäjää vastaan tämän ”tutkimuksen” innoittamana! Nyt onkin varmaan paras aika kiristää maailmanpoliittista tilannetta…

Kas kun mikään maa ei pistänyt USA:ta boikottiin Hiroshiman ja Nagasakin vuoksi – eikä edes silloin, kun George W. Bush Yhdysvaltain presidenttinä päätti murhata Irakin presidentti Saddam Husseinin ja käynnisti sodan, jossa tapettiin satatuhatta siviiliä ja jonka hintaa maailma maksaa yhä vielä. Ai niin, mutta eiväthän britit voi tässä asiassa muita boikotoida, kun olivat murhahommissa itse mukana! Silloinen pääministeri Tony Blair huomasi vasta 12 vuotta myöhemmin olleensa väärässä ja pyysi anteeksi. Se ei kuitenkaan herätä kuolleita henkiin eikä paranna vammautuneita.

Aivan helvetin kova hinta yhden miehen tappamisesta. Olisiko kannattanut käyttää poloniumia? Jospa venäläiset ovatkin amerikkalaisia viisaampia…

Olen ennenkin ihmetellyt läntistä Venäjä -vihaa, joka muistuttaa erehdyttävästi rasismia; kummallinen hämäräperäinen slaavikansa, jonka puheesta tai kirjoituksesta ei ota mitään selvää, outo on myös uskontonsa ja historiansa, kittaavat kaiken lisäksi viinaakin, perkeleet. Pelottavia kuin maahanmuuttajat konsanaan nuo venäläiset.

Lännessä ylimielisesti paheksutaan venäläismedian keskusjohtoisuutta, mutta ei huomata, että meidän omat ”vapaat” mediatyöläisemme vapaaehtoisesti hellivät kuvitelmaa oman kulttuurinsa oikeellisuudesta ja ylivertaisuudesta, ilman mitään eroa venäläisiin kollegoihinsa.

Kui se onki ni vaikee nähä oma märännäisyytesä?

Toimittaja Kreeta Karvala on yksi eturivin venäläisvihan lietsojista Suomessa. Sieltä tulee niin luontevasti tölväisyjä idän suuntaan, että se on varmaan geeneissä. Viimeisessä Jälkiviisaiden pakolaisdiskurssissa Kreeta puolihuolimattomasti totesi kesken kaiken, kuinka Venäjä nimenomaan pommittaa siviilejä siellä Syyriassa

Osoittakoon tohtorisnainen Kreeta nyt jonkin sodan, jossa siviilejä ei olisi tapettu. Huvikseenko lapset juoksivat pommisuojiin vaikkapa Helsingissä tai Dresdenissä? Jälkimmäisessä pommisuojistakaan ei ollut apua, kun amerikkalaiset ja britit tuhosivat kaupungin maan tasalle kolmessa päivässä hieman ennen toisen maailmansodan päättymistä. Ehkä ne 25 000 – 40 000 kuollutta apinaa olivat Kreetan mielestä kaikki Hitlerin sotilaita? Myös jokainen 2000 -luvun sota, johon USA on itsensä tunkenut, on tuottanut karmivan määrän siviiliuhreja, esimerkiksi Afganistanissa 14 000-30 000 kuollutta.

Näin se rakenteellinen rasismi kalvaa suvaitsevaisiakin apinoita.

Niin, et kai vaan luullut, että USA meni Afganistaniin naisia suojellakseen?

Mikä kumma asettaa amerikkalaiset muiden apinoiden yläpuolelle, arvostelun yläpuolelle? Huijauksiin syyllistynyt Volkswagen -konsernikin lupaa maksaa korvauksia amerikkalaisille autonomistajille, mutta ei eurooppalaisille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s