UUTISEN RUUMIINAVAUS: Trump ja naiset

Yhdysvaltain presidenttipeli on tunnetusti likaista puuhaa. Se ei luo hyvää kuvaa sen paremmin demokratiasta kuin maailman johtavasta supervallastakaan. Viimeisin Donald Trumpin kampitusyritys perustuu kymmenen vuotta vanhaan nauhoitukseen. Siitä on median toimesta jälleen kerran kehitetty näyttävä ajojahti.

Siis jos mies sanoo yksityisluonteisessa äijäpuheessa olevansa viehättynyt kauniista naisista, haluavansa naida naimisissa olevaa kaunotarta tai kopeloivansa naisia, jotka häntä piirittävät, se on joidenkin mielestä erityisen irstasta, kammottavaa, kuvottavaa, loukkaavaa ja tuomittavaa. Näin maailmassa, jossa köyhyydessä eläviä kohdellaaan huonommin kuin koiria tai marsuja!

Olisiko suhteellisuudentaju jälleen kerran kadoksissa? Trumpin kaltaisen alfauroksen ympärillä pyörii jatkuvasti liuta naaraita, jotka himoitsevat päästä sänkyynsä – samaan tapaan kuin suomalaisnaiset kuubalaisten koripalloilijoiden mokkakikkeleihin. Jos uros ei siinä tilanteessa osoita yhtään mielenkiintoa, hänet haukuttaan homoksi tai kyvyttömäksi luuseriksi, jolla ei edes seiso.

Trumpin ongelma on sama kuin monella perussuomalaisella poliitikolla. Hän on liian rehellinen. Jokainen mies haaveilee naapurin rouvasta tai nuorista neidoista, mutta ei siitä voi ääneen puhua, ellei ole tarpeeksi korkealla nokkimisjärjestyksessä. Trump ei ilmiselvästi ole vielä saavuttanut tasoa, jossa kaikki salataan. Trump viittasi Bill Clintonin golfkenttäpuheisiin. Voin hyvin kuvitella, mitä herra Bill on naisista sanonut. Yhdysvalloissa on perinteitä. John F. Kennedynkin seikkailut onnistuttiin salaamaan vuosikymmeniksi.

Naisetkin haluavat

Seksissä ei ole yhtä oikeaa totuutta. Pelimiehet tietävät, että moni ”tavallinen” nainen haluaa tulla ”kopeloiduksi”, kunhan kopeloija on riittävän kiinnostava tai varakas persoona. Ja monet näistä naisista ovat naimisissa…

Kopeloinnista tulee seksuaalista häirintää vasta, kun naaras kokee vastapuolen epämiellyttäväksi tai laumahierarkiassa liian alhaalla olevaksi. Sama juttu se on ”raiskausten” kanssa. Jos seksi ei täyttänyt odotuksia, kokemus kääntyy mieluusti raiskaukseksi, vaikka kaikki olisi tapahtunut yhteisymmärryksessä.

Jos sukupuolet ja yksilöt olisivat samanlaisia, ihmislaji olisi kuollut sukupuuttoon jo taivalluksensa alkumetreillä. Erilaisuus on evoluution käyttövoima. On uhka yhteiskuntarauhalle, kun idealistinen politiikka yrittää pakottaa kaikki yhteen ihannoimaansa muottiin.

Liekö meillä ensimmäistäkään suurta johtajaa, joka olisi oikeasti ollut uskollinen puoliso? Testosteroni kun sattuu olemaan vastussa paitsi hyvistä johtajaominaisuuksista, myös heikkoudesta naiskauneudelle. Ja tässsähän se naisten valta piileksii. On varsin erikoista, että meillä ihaillaan aatetta, joka mitätöi naisten vallan, kauneuden, äitiyden ja itse sukupuolenkin.

Trumpista ollaan tekemässä Yhdysvaltojen Ilkka Kanervaa. Tapaus osoittaa jälleen kuinka estoinen, ahdasmielinen ja suuriääninen vähemmistö onnistuu dramaattisella tavalla rajoittamaan koko lauman seksuaalista elämää. Kaiken lisäksi media toimii heidän juoksutyttönään, lainkaan kyseenalaistamatta moisen toiminnan oikeutusta.

Tässä nyt jälleen kerran tuomitaan miesten lajityypillinen käyttäytyminen. Jos mies ei puhu, se on syy haukkua hänet. Kun mies sitten puhuu kaveriporukassa niin kuin kaveriporukassa puhutaan, se on vielä tuomittavampaa. Ja jälleen vain siksi, että idealistit haluaisivat kaikkien olevan kaltaisiaan.

Myös naiset puhuvat miehistä omissa porukoissaan ja tuskin aina kovin kohteliaaseen sävyyn. Tuskin edes Hillary Clinton on niin puhtoinen, että olisi oikeutettu heittämään ensimmäisen kiven.

Mikä ihmeen sivistys?

Trumpin arvostelu on saanut hämmästyttävät mittasuhteet, kun ottaa huomioon, että puolet äänestäjistä panee toivonsa häneen. On Yhdysvalloissa valittu presidentiksi ristiriitaisia tyyppejä ennenkin. Näin nopeastiko esimerkiksi George W. Bush on unohtunut? Onko Trump helppo maalitaulu siksi, ettei hän kumarra puoluekoneistoja? Luultavasti se kuitenkin on perinteiseen politiiikkaan kyllästyneiden äänestäjien tärkein syy kannattaa häntä.

Idealisteilla ei näytä olevan kuin kaksi väriä, musta ja valkoinen. Trumpissa ei nähdä mitään hyvää, vaikka esimerkiksi hänen Venäjä -politiikkansa on paljon realistisempaa kuin USA:n nykyhallinnon.

Siksi on jotensakin lapsellista, että Suomessa tehdään Trump vs. Science –mobiilipeli, jolla halutaan sivistää pelaajia. Sen avulla nuorille väitetään syötettävän tieteellisiä totuuksia. Pelifirman toimitusjohtaja Olli Rundgrenin mielestä netti- ja mobiilipelinsä on kätevä tapa tavoittaa ihmisiä, jotka eivät ole kovin lukeneita.

Sic! Ikään kuin vain lukeneisuus olisi sivistystä ja vain ”sivistys” hyvän ihmisyyden mitta. Tämä lyö raskaasti korville esimerkiksi Amazoniassa tai Kalaharissa eläviä alkuperäiskansoja, jotka ovat vuosituhansia eläneet tasapainossa ympäristönsä kanssa ilman ensimmäistäkään kirjaa…  Ja nyt me ”sivistyneet” apinat murhaamme heitä tarkoituksella ja tuhoamme heidän elinmahdollisuutensa oman ahneutemme vuoksi.

Tietysti olisi tärkeää, että yhteiskunnassa painotettaisiin tieteellisiä tosiasioita. Mutta ei siihen olisi Trumpia tarvinnut odottaa. Suomenkin politiikassa tosiasioilla on pyyhitty sujuvasti takapuolta niin kauan kuin muistan ja tahti tuntuu vain kiihtyvän. Tuhoisin esimerkki on väärän sukupuolikäsityksen juurruttaminen yhteiskunnan kaikille tasoille, poliitikkojen ja journalistien suosiollisella avustuksella. Tämä rakenteellinen väkivalta tulee vielä kalliiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s